Πως μπορούμε να σβήσουμε από πάνω μας ένα τατουάζ;
Δημοσιεύτηκε 15-12-2013 στις 22:33Προβολές: 1434αφαίρεση τατουάζ με λέιζερΤα τατουάζ είναι απόφασης ζωής γιατί αν ποτέ βρεθούμε στην κατάσταση να μην επιθυμούμε πλέον πάνω μας ένα σχέδιο που έχουμε πραγματοποιήσει στο παρελθόν, σε κάποια φάση της ζωής μας που ήμασταν ανώριμοι ή είχαμε υπολογίσει λίγο διαφορετικά κάποια πράγματα ή απλά το βαρεθήκαμε, είναι πολύ δύσκολο να εξαφανίσουμε από πάνω μας το τατουάζ.

Ας δούμε λοιπόν κάποιες από τις πιο δημοφιλείς λύσεις που υπάρχουν προκειμένου να ξεπεράσουμε το πρόβλημά μας:

 

Cover-up

coverup tattooΜια αρκετά εύκολη και λιγότερο επώδυνη περίπτωση είναι το λεγόμενο coverup. Πρόκειται ουσιαστικά για το «χτύπημα» ενός νέου τατουάζ, συνήθως λίγο μεγαλύτερου, πάνω από το αρχικό τατουάζ που δεν επιθυμούμε στο σώμα μας. Οι έμπειροι καλλιτέχνες των tattoo studios σε όλη τη χώρα θα μπορέσουν να σας συμβουλέψουν ανάλογα με την κάθε περίπτωση και να σας προτείνουν σχέδια και χρώματα ή να σας  πουν αν το νέο σχέδιο που θέλετε μπορεί να πραγματοποιηθεί με επιτυχία πάνω από το παλιό. Φυσικά η περίπτωση του coverup δεν σβήνει εντελώς το τατουάζ, απλά το καλύπτει και δεν αποτελεί φυσικά λύση για την πραγματική απομάκρυνση ενός tattoo. Αν γίνει από επαγγελματίες καλλιτέχνες το coverup έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και δεν αφήνει ούτε ίχνος από το προηγούμενο σχέδιο.

 

Λέιζερ

laser tattooΗ πιο δημοφιλής ιατρική μέθοδος αφαίρεσης ενός τατουάζ είναι με τη βοήθεια μια ακτίνας φωτός λέιζερ. Πρόκειται για την λιγότερο επεμβατική και επώδυνη ιατρική μέθοδο απομάκρυνσης. Ο γιατρός εφαρμόζει αρχικά μια κρέμα πάνω από το τατουάζ και μετά οι παλμοί του λέιζερ έχουν ως αποτέλεσμα το φως να εισχωρήσει βαθιά στο δέρμα, εκεί όπου βρίσκεται το μελάνι και να το διασπάσει σε μικρότερα σωματίδια, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να απομακρύνουν τα λευκά αιμοσφαίρια του ανθρώπινου οργανισμού. Το μόνο αρνητικό της μεθόδου είναι ότι ίσως χρειαστεί να επισκεφθείτε το γιατρό σας αρκετές φορές έως ότου επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα στο δέρμα σας.

 

Δερμοαπόξεση

Η μέθοδος της δερμοαπόξεσης είναι και αυτή ιατρική και πραγματοποιείτε αποκλειστικά και μόνο από εξειδικευμένους δερματολόγους, καθώς μπορεί να έχει ανεξέλεγκτους ερεθισμούς του δέρματος και αιμορραγίες. Ο γιατρός ουσιαστικά αφαιρεί τι μελάνι με τη χρήση ενός σκληρού εργαλείου, το οποίο χρησιμοποιείται προκειμένου να λειανθεί το δέρμα. Γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό να προκληθεί αιμοραγία και άλλες ανεπιθύμητες παρενέργειες, ακόμη και μολύνσεις αν η διαδικασία δεν γίνει προσεκτικά από εξειδικευμένο γιατρό.

 

Χειρουργική αφαίρεση

Αρκετά πιο επώδυνη είναι η μέθοδος της χειρουργικής αφαίρεσης, η οποία πραγματοποιείται με τομή στο σημείο του τατουάζ και συνήθως με τοπική αναισθησία. Μετά τη φάση αυτή υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειαστεί μεταμόσχευση ιστού από κάποιο άλλο σημείο του σώματος, στο σημείο όπου πραγματοποιείται η επέμβαση. Γενικά είναι μια επώδυνη διαδικασία που είναι ακόμη πιο επώδυνη όσο πιο μεγάλη είναι η περιοχή που καταλαμβάνει το τατουάζ.

 

Κρέμες

Στο εμπόριο κυκλοφορούν επίσης διάφορες ειδικές κρέμες που είναι σε θέση να αφαιρέσουν σταδιακά κάποιο τατουάζ από το σώμα σας, χωρίς να χρειάζεται να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να βρείτε μια ασφαλή και αποτελεσματική κρέμα που θα καταφέρει τελικά να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η αποτελεσματικότητα επίσης της κρέμας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από το πόσο συχνά εφαρμόζεται στο σημείο του tattoo. Σίγουρα χρειάζεται πολύ χρόνος μέχρις ότου να υπάρξουν εμφανή αποτελέσματα.

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα