Μούμια ηλικίας 1300 ετών από το Σουδάν με ελληνικό tattoo
Δημοσιεύτηκε 04-04-2014 στις 11:40Προβολές: 1387tattoo mummy

Περίπου στα 1300 χρόνια προσδιορίζεται η ηλικία του μουμιοποιημένου πτώματος γυναίκας, το οποίο βρέθηκε στην περιοχή του Σουδάν και εξετάζεται από επιστήμονες στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι στο άψυχο σώμα βρέθηκε μονόγραμμα, αλλά και ολόκληρο το όνομα «ΜΙΧΑΗΛ», το οποίο αναφέρεται στον ομώνυμο αρχάγγελο.

Το 2005 βρέθηκε στο Σουδάν το φυσικά διατηρημένο σώμα μιας ντόπιας γυναίκας, το οποίο το τελευταίο διάστημα υποβλήθηκε και αξονικές τομογραφίες. Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι στο εσωτερικό του μηρού της υπάρχει ένα τατουάζ που συμβολίζει τον αρχάγγελο Μιχαήλ.

Όπως επισημαίνουν οι ανθρωπολόγοι που εξετάζουν το εύρημα, είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται κάποιο τατουάζ σε κάποια μούμια από το Σουδάν της περιόδου του Μεσαίωνα. Επίσης και το ίδιο το τατουάζ είναι αξιοθαύμαστο, καθώς πρόκειται για τα γράμματα της λέξης «ΜΗΧΑΗΛ» στα ελληνικά, σε μορφή συμβόλου.

Ο αρχάγγελος Μιχαήλ υπήρξε ο προστάτης του Σουδάν κατά την εποχή του Μεσαίωνα και έχουν βρεθεί και άλλα παραδείγματα του μονογράμματος-συμβόλου, ποτέ όμως σε μορφή τατουάζ. Έτσι λοιπόν μιλάμε για ένα μοναδικό ιστορικό εύρημα το οποίο οι ερευνητές πιστεύουν ότι σκοπό είχε την προστασία του προσώπου που έφερε πάνω του το τατουάζ.

Η γυναίκα ήταν ηλικίας 20-35 ετών όταν επεβίωσε και η ταφή της έγινε πολύ απλά. Το ζεστό και ξηρό κλίμα της περιοχής βοήθησε ώστε το σώμα της να διατηρηθεί. Κατά πάσα πιθανότητα η γυναίκα πέθανε περίπου του 700μ.Χ. και ζούσε σε μια χριστιανική κοινότητα στις όχθες του ποταμού Νείλου.

Τη συγκεκριμένη περίοδο ο χριστιανικός πληθυσμός της Αιγύπτου αριθμούσε αρκετές χιλιάδες.

Η συγκεκριμένη μούμια μαζί με άλλες επτά, αποτελούν κομμάτι της έκθεσης του Βρετανικού Μουσείου με τίτλο «Αρχαίες Ζωές – Νέες Ανακαλύψεις».

 

tattoo mummy

 

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα