Τατουάζ μιας άλλης εποχής, σε γυάλες…
Δημοσιεύτηκε 06-05-2014 στις 12:14Προβολές: 1356tattoo

Είναι σίγουρα μακάβριο, ωστόσο στο πανεπιστήμιο Jagiellonian της Κρακοβίας, υπάρχει μόνιμη έκθεση με κομμάτια ανθρώπινου δέρματος με τατουάζ φυλακισμένων από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Δείτε μερικά από τα εκθέματα.

Η έκθεση ανήκει στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Jagiellonia στην πόλη της Κρακοβίας και περιλαμβάνει 60 γυάλινα δοχεία που περιέχουν κομμάτια ανθρώπινου δέρματος με σχέδια τατουάζ, διατηρημένα μέσα σε φορμαλδεΰδη.

Η λήψη των εκθεμάτων αυτών έγινε από τα σώματα νεκρών Πολωνών φυλακισμένων, οι οποίοι απεβίωσαν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Συχνά τα τατουάζ λειτουργούσαν ως μυστικός κώδικας μεταξύ των φυλακισμένων (κάτι που εξακολουθεί να ισχύει έως σήμερα) και σύμφωνα με τους υπεύθυνους της έκθεσης, η αποκρυπτογράφηση αυτών των μηνυμάτων μέσω των συμβόλων και των μοτίβων που εμφανίζονται στα τατουάζ, αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία της έκθεσης.

Φυσικά οφείλουμε να σημειώσουμε ότι οι συνθήκες στις φυλακές εκείνη την περίοδο ήταν αρκετά πρωτόγονες, ενώ συχνά χρησιμοποιούνταν πολύ επικίνδυνα εργαλεία για την πραγματοποίηση των τατουάζ στο δέρμα, όπως: συνδετήρες, καρφίτσες, καλώδια, ξυράφια και κομμάτια γυαλιού. Επιπλέον, αντί χρωμάτων γινόταν χρήση κάρβουνου, καμένου λάστιχου, φελλού, μολυβιών και άλλων υλικών, τα οποία αναμειγνύονταν συχνά με νερό, ούρα ή σαπούνι. Για συνθήκες υγιεινής, ούτε λόγος…


tattoo

tattoo

tattoo

tattoo

tattoo

tattoo

tattoo

tattoo

tattoo

tattoo

tattoo

tattoo

tattoo

tattoo

tattoo


)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα