«Ναι» στα τατουάζ των ένστολων, αλλά με προϋποθέσεις ,από το ΣτΕ
Δημοσιεύτηκε 12-05-2014 στις 12:35Προβολές: 1329Συμβούλιο Επικρατείας για τατουάζ ενστόλων

Το δικαίωμα να έχουν τατουάζ στο σώμα τους αναγνώρισε στους ένστολους το Συμβούλιο της Επικρατείας, ορίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε εμφανές σημείο του σώματος και να μην προκαλούν.

Όπως αναφέρεται στην στις υπ' αριθμ. 1722 και 1723/2014 αποφάσεις του Γ’ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, τα τατουάζ θα πρέπει να πραγματοποιούνται σε μη εμφανή σημεία του σώματος, ενώ επιπλέον η απεικόνιση θα πρέπει να μην προκαλεί και να είναι συμβατή με την ουδετερότητα που το Σύνταγμα επιβάλει για τους ένστολους.

Με τις συγκεκριμένες αποφάσεις δικαιώνονται ουσιαστικά δύο ειδικοί φρουροί, οι οποίοι διαγράφηκαν από τον πίνακα επιτυχόντων επειδή έφερα τατουάζ. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην απόφαση: «η δερματοστιξία συνιστά λόγο αποκλεισμού του υποψηφίου, εφόσον όμως αυτή είναι και με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής και επί πλέον οι σχετικές απεικονίσεις, ως εκ του περιεχομένου τους είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των αστυνομικών υπαλλήλων, είτε προκαλούν κατά τρόπο ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους».

Συνεπώς, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι «μόνη η ύπαρξη δερματοστιξίας δεν αποτελεί λόγο αποκλεισμού από τη σχετική διαδικασία επιλογής», αλλά απαιτείται να συντρέχουν και άλλοι παράγοντες, όπως για παράδειγμα  να μην είναι εξωτερικά εμφανής από την ενδυμασία, κλπ. Έτσι το ΣτΕ ακύρωσε τις παραλείψεις των δύο προσλήψεων, χαρακτηρίζοντας ως μη νόμιμα αιτιολογημένες τις αποφάσεις, κάνοντας παράλληλα δεκτές τις αιτήσεις ακύρωσης των δύο υποψήφιων ειδικών φρουρών.

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα