Scarification: Μια εναλλακτική μέθοδος τατουάζ, χωρίς τη χρήση μελανιού
Δημοσιεύτηκε 13-05-2014 στις 13:02Προβολές: 1391scarification

Οι ουλές και τα σημάδια στο δέρμα έχουν πάντα μια ιστορία να διηγηθούν, είτε πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας πτώσης από τη μηχανή, μια χειρουργική επέμβαση, ή ένα αποτυχημένο πείραμα στην κουζίνα. Το ζήτημα είναι ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και σαν συνειδητή αισθητική επιλογή και παρέμβαση στο σώμα σας, πέρα από ατύχημα.

Αυτή είναι η λεγόμενη τεχνική του scarification ή οποία δεν είναι σίγουρα κάτι καινούριο. Στην πραγματικότητα είναι αντίστοιχα παλιά με την τέχνη του τατουάζ, με την οποία μάλιστα έχει σημαντικές ομοιότητες. Πρόκειται για κάτι το οποίο εμφανίστηκε πριν από τουλάχιστον 5000 χρόνια σε αρχαίους και πρωτόγονους πολιτισμούς σε όλη τη Γη. Τα σημάδια αυτά, όπως άλλωστε και τα τατουάζ, χρησιμοποιούνταν για πολλούς αιώνες ως ταυτότητα ενός ατόμου ή ως σύμβολο μύησης σε κάποια κοινωνική δραστηριότητα. Φυσικά σήμερα και οι δύο τεχνικές χρησιμοποιούνται στις μοντέρνες κοινωνίες σχεδόν αποκλειστικά ως μέσο καλλιτεχνική έκφρασης στο σώμα.

 

Πως γίνεται το scarification

Ουσιαστικά το scarification είναι η διαδικασία κατά την οποία ένα σχέδιο «χαράσσεται» ή «κόβεται» ή «καίγεται» πάνω στο δέρμα προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σημάδι το οποίο μοιάζει με tattoo, αλλά δεν περιέχει μελάνι.

Ορισμένοι χρησιμοποιούν την τεχνική του scarification με σκοπό να «καμουφλάρουν» ήδη υπάρχοντα σημάδια στο σώμα τους. Άλλοι πάλι απολαμβάνουν αυτή την αισθητική παρέμβαση ως μια ιδιαίτερη μέθοδος έκφρασης της ατομικότητάς τους.

Οποιαδήποτε μέσο κι αν χρησιμοποιηθεί, συνήθως η διαδικασία πραγματοποιείται επιφανειακά, δηλαδή στο δέρμα και σε απόσταση από τους λιπώδεις και μυϊκούς ιστούς, σαν τα παραδοσιακά τατουάζ.

Όπως ακριβώς με οποιαδήποτε παρέμβαση αυτού του είδους, η διαδικασία του scarification εμπεριέχει κάποιο ρίσκο για αυτόν που υποβάλλεται σε αυτή. Όταν βέβαια η διαδικασία πραγματοποιείται σε ένα υγιεινό περιβάλλον, με αποστειρωμένα σύνεργα και από κάποιον ειδικό, με εμπειρία στο αντικείμενο, οι πιθανότητες να πάει κάτι στραβά ελαχιστοποιούνται.

 

Μοναδικότητα

Παρότι η κοινωνία μας δεν έχει ξεπεράσει ακόμη σε αρκετές περιπτώσεις τον αρνητικό στιγματισμό αναφορικά με την τέχνη του τατουάζ και του scarification, οι απόψεις αναφορικά με την τέχνη στο ανθρώπινο σώμα διίστανται. Σε ορισμένα κράτη μάλιστα η διαδικασία του scarification απαγορεύεται, οδηγώντας έτσι πολύ κόσμο συχνά σε μη ασφαλείς επιλογές και ακατάλληλα ή ακόμη και επικίνδυνα για τη διαδικασία άτομα.

Όποια και αν είναι η άποψή σας για τη συγκεκριμένη τεχνική ένα παραμένει σίγουρο: Κάθε αμυχή, γρατζουνιά και ουλή στο σώμα ενός ανθρώπου, είτε έχει γίνει ηθελημένα είτε όχι, κάνει το άτομο αυτό μοναδικό.

 

scarification

scarification

scarification

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα