Έκθεση για την ιστορία του τατουάζ στο Παρίσι
Δημοσιεύτηκε 21-05-2014 στις 12:51Προβολές: 1412branly tattoo

 

Μια πρωτότυπη έκθεση με θέμα την ιστορία του τατουάζ μπορούν να επισκεφθούν οι Γάλλοι και όσοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Παρίσι έως τον Οκτώβριο του 2015.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο μουσείο Quai Branly και σκοπό της έχει να εξερευνήσει την ιστορία του τατουάζ στο βάθος του χρόνου και πως από σημάδι αποκλεισμού κάποιων ατόμων μετεξελίχθηκε σε τέχνη και παγκόσμιο καλλιτεχνικό κίνημα.

Όπως αναφέρει ο κος Σεμπαστιάν Γακαγιό, ανθρωπολόγος και επιστημονικός σύμβουλος της έκθεσης: «οι βασικές λειτουργίες της δερματοστιξίας στο πέρας του χρόνου, έχουν να κάνουν με την υγεία των ανθρώπων και την προφύλαξή τους από το κακό. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια δημιουργήθηκαν τατουάζ με μαγικές ιδιότητες, με σκοπό να φυλούν τους κατόχους τους από τα κακά πνεύματα. Επιπλέον υπάρχουν τατουάζ που εκφράζουν κάποιου είδους μύηση, ακόμη και την πορεία κάποιου νεκρού στη μεταθανάτια ζωή. Φυσικά υπάρχουν και τα τατουάζ που έχουν σχέση με την προσωπική αισθητική του καθενός».

Από την πλευρά του ο κος Λουακ Αμπραξάς, καλλιτεχνικός σύμβουλος της έκθεσης τόνισε ότι οι δημιουργοί τατουάζ είναι καλλιτέχνες, όπως ακριβώς και οι ζωγράφοι και οι δημιουργοί κόμικ. Η διαφορά είναι ότι οι tattoo artists δουλεύουν πάνω στο δέρμα και έτσι έχουμε μια «ζωντανή απόδειξη».


branly tattoo

branly tattoo

branly tattoo

branly tattoo


)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα