Συνέντευξη: Χρήστος Γαληρόπουλος - Ισχυρή δόση "ναρκωτικού" για μένα το πρώτο μου tattoo
Δημοσιεύτηκε 22-05-2014 στις 13:10Προβολές: 1403chris galiropoulos

«Εθισμένος» με την τέχνη του τατουάζ δηλώνει στο tattoostudios.gr και το GreekTattoo Magazine ο Χρήστος Γαληρόπουλος, tattoo artist και ιδιοκτήτης του Blackline Tattoo στη Λαμία, αναλογιζόμενος την πρώτη φορά που «χτύπησε» τατουάζ στον ίδιο του τον εαυτό, καθώς επίσης και την καλλιτεχνική του πορεία. Ο καλλιτέχνης μας ανέλυσε στη συνέντευξή του που ακολουθεί πτυχές της ζωής και της καριέρας του στο χώρο που παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

 

 Χρήστο πότε ξεκίνησες να κάνεις tattoo και με ποια αφορμή;

Έκανα το πρώτο μου tattoo μικρός. Ήμουν 16 χρονών και αυτό ήταν η αρχή για να μπει το «μικρόβιο» μέσα μου. Μετέπειτα άρχισα να ασχολούμαι και να εργάζομαι σε δουλείες γύρω από την τέχνη της ζωγραφικής, όπως γραφιστική (Corel Photoshop), αερογραφίες τοιχογραφίες κλπ, που ακόμα και σήμερα εξασκώ σαν τρόπο διασκέδασης και χαλάρωσης.

 

Έχεις σπουδάσει κάτι σχετικό με την τέχνη ή είσαι αυτοδίδαχτος καλλιτέχνης;

Δεν έχω σπουδάσει κάτι σχετικό με την τέχνη, αλλά έχω ασχοληθεί με τη γραφιστική και τη ζωγραφική τόσο ερασιτεχνικά στον ελεύθερο χρόνο μου ως μέσο ψυχαγωγίας και έκφρασης, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο κάποια στιγμή στο παρελθόν.

 

chris galiropoulos

Πως ξεκίνησες επαγγελματικά μέχρι να ανοίξεις το δικό σου στούντιο;

Αυτό έγινε αργότερα, αφού σταδιακά άρχισε να γεμίζει το σώμα μου με σχέδια και ενώ είχε περάσει πολλές φορές απ το μυαλό μου να ξεκινήσω με κάποιον τρόπο να μάθω την τέχνη του tattoo. Εντελώς τυχαία εκείνη την περίοδο και πιο συγκεκριμένα μια μέρα σε γνωστό στούντιο της Αθήνας όπου πραγματοποιούσα τα tattoos πάνω μου, ο artist με τον οποίο είχαμε γνωριστεί αρκετά καλά και είχαμε περάσει ώρες μαζί, με παρότρυνε να ξεκινήσω δίπλα του με κάποια σεμινάρια. Εγώ συμφώνησα και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα μέχρι εν τέλει να φτάσω στο σημείο που βρίσκομαι σήμερα.

 

Ποιο ήταν το πρώτο tattoo που «χτύπησες»;

Το πρώτο tattoo που δοκίμασα να «χτυπήσω» ήταν πάνω μου, στο δεξί μου μπούτι και ήταν ένα σχέδιο με δύο ναυτικά αστέρια. Όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας, το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν καθόλου εντυπωσιακό, αλλά ήταν σίγουρα μια πολύ ισχυρή δόση «ναρκωτικού» για να με κάνει να αφιερώσω όλο μου τον εαυτό πάνω στην τέχνη του tattoo.

 

chris galiropoulos

Πότε και πως ξεκίνησες το Blackline Tattoo στη Λαμία;

Το καλοκαίρι του 2011 με την βοήθεια του αδελφού μου Δημήτρη, ανοίξαμε το Blackline Tattoo στη Λαμία όπου μεγαλώσαμε και ζούμε έως σήμερα. Ήταν πολύ ενθαρρυντικό στα πρώτα μας επιχειρηματικά βήματα να βλέπουμε την τόση αγάπη και την υποστήριξη γνωστών και αγνώστων από την περιοχή που μας εμπιστεύθηκαν για να κάνουν τα τατουάζ τους. Πλέον το στούντιο έχει καθιερωθεί και έχει γίνει γνωστό και πέρα από τα όρια του νομού.

 

Πως θα περιέγραφες την τεχνική σου; Έχεις κάποιο συγκεκριμένο στυλ ή σχέδια που προτιμάς να κάνεις;

Από τότε που ξεκίνησα να δουλεύω στον προσωπικό μου χώρο επαγγελματικά έως και σήμερα έχουν περάσει σχεδόν τριάμισι χρόνια. Μετά από πραγματικά  ατελείωτες ώρες προσπάθειας και δουλειάς κατέληξα να δουλεύω φωτορεαλιστικά σχέδια. Είναι μια κατηγορία η οποία με εκφράζει απόλυτα γιατί πολύ απλά δεν έχει όρια. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει «ταβάνι» και κάθε σχέδιο αποτελεί μία καινούρια πρόκληση για να βγάλεις όλο και περισσότερο ρεαλισμό στο σχέδιο που έχεις μπροστά σου.

 

chris galiropoulos

Ποιοι είναι οι υπόλοιποι συνεργάτες σου στο στούντιο;

Ο αδερφός μου ο Δημήτρης που προανέφερα, ο οποίος βρίσκεται στη reception και παράλληλα ασχολείται με την αποστείρωση του εξοπλισμού, καθώς επίσης και ο αδερφικός μου φίλος ο Κώστας Βασιλείου (Eioy) που ασχολείται με το κομμάτι του piercing και εκτός αυτού είναι κοντά μου σε όλα τα conventions στα οποία λαμβάνω μέρος.

 

Μιλώντας για conventions, πηγαίνεις σε διεθνή τέτοια events; Τι σου αρέσει περισσότερο σε αυτά;

Ναι, φέτος ξεκίνησα να πηγαίνω σε διεθνή conventions, με αρχή το Maastricht Tattoo Expo

στην Ολλανδία. Θα μπορούσα να πω πως η αντίληψη και τα διαφορετικά στερεότυπα του κόσμου πάνω στο tattoo σε κάνουν να βλέπεις πολλά πράγματα με άλλο μάτι. Ένα ακόμη πράγμα που μου αρέσει πολύ είναι οι γνωριμίες με συναδέλφους από διαφορετικά κράτη, με διαφορετικές νοοτροπίες αλλά και διαφορετικά στυλ όσον αφορά την τέχνη.

 

chris galiropoulos

 

Ποια άλλα conventions βρίσκονται στο πρόγραμμά σου για φέτος;

Φυσικά το Athens International Tattoo Convention στης 23, 24 και 25 Μαΐου, στη συνέχεια στη Γερμανία το Tattoo Show Dortmund στις 13,14 και 15 Ιουνίου, στη Γαλλία το Cezanne Tattoo Ink στο Aix-en-Provence στις 11 και 12 Οκτωβρίου. Τέλος στην Ιταλία το Florence Tattoo Convention στις 7,8 και 9 Νοεμβρίου.

 

Τι περιλαμβάνουν τα μελλοντικά σου σχέδια όσον αφορά το στούντιο;

Στο στούντιο για την ώρα tattoo κάνω μονό εγώ. Ένα από τα μελλοντικά μου

Σχέδια που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον είναι να γίνει μια προσθήκη ενός ακόμα tattoo artist για την δική μου αποφόρτιση εργασίας, αλλά και για την  παροχή ενός διαφορετικού στυλ από το ρεαλισμό που δουλεύω προσωπικά.

 

chris galiropoulos

Χρήστος Γαληρόπουλος – CV

Ο Χρήστος  γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1980 στο Μαρούσι, ωστόσο έζησε και μεγάλωσε στη Λαμία, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα και απασχολείται ως tattoo artist και ιδιοκτήτης του Blackline Tattoo studio. Από μικρός είχε μια κλίση στις τέχνες και ασχολήθηκε με τη γραφιστική και τη ζωγραφική, τα οποία ασκεί έως και σήμερα ως τρόπο διασκέδασης, πέρα φυσικά από τα τατουάζ που «χτυπά».

chris galiropoulos

chris galiropoulos

chris galiropoulos

chris galiropoulos

chris galiropoulos

chris galiropoulos

chris galiropoulos

chris galiropoulos

 


 


)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα