Συνέντευξη: Βασίλης "Moral" - «Ήθος και αγάπη για το tattoo»
Δημοσιεύτηκε 27-05-2014 στις 11:56Προβολές: 1546moral tattoo

 

Βασίλη από πού βγαίνει το «Moral» που χρησιμοποιείς σαν καλλιτεχνικό ψευδώνυμο και ως ονομασία του στούντιό σου;

«Moral» στα αγγλικά σημαίνει ηθικός. Νιώθω ότι στην τέχνη μου έχω βάλει και ήθος και αγάπη. Γι αυτό και ήθελα να υπάρχει το «Moral» στην υπογραφή μου και στο studio μου. Γιατί τέχνη χωρίς ήθος δεν υπάρχει!

 

Πότε έκανες πάνω σου το πρώτο σου tattoo; Μπορείς να μας πεις πόσο χρονών ήσουν, ποιο ήταν το σχέδιο και σε ποιο σημείο και πως το αποφάσισες;

Το πρώτο μου tattoo ήταν το 2000 και ήμουν σε ηλικία 19 χρόνων, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας. Το σχέδιο έγινε στην πλάτη και ήταν ένα 8Ball, το οποίο σχηματίζει στο εσωτερικό του ένα gothic πρόσωπο.


moral tattoo

 

Πότε άρχισες εσύ να ασχολείσαι έστω και ερασιτεχνικά με το τατουάζ;

Με το τατουάζ ξεκίνησα να κάνω τα πρώτα μου βήματα το 2010.

 

Ποιο ήταν το πρώτο σχέδιο που χτύπησε πάνω σε κάποιον άλλο;

Το πρώτο μου σχέδιο ήταν ένας άσσος στο πόδι και το χτύπησα στον κολλητό μου ένα μεσημέρι. Πιο συγκεκριμένα ήρθε ενώ είχα πάρει όλα τα εργαλεία και μου ζήτησε από μόνος του να του χτυπήσω tattoo, ενώ εγώ φυσικά φοβόμουν, γιατί δεν είχα ποτέ επαφή με το δέρμα έως τότε.

 

Γενικά ξέρουμε ότι είσαι αυτοδίδαχτος καλλιτέχνης. Γιατί αφού είχες αυτή την αγάπη από μικρός δεν αποφάσισες να σπουδάσεις κάτι σχετικό με την τέχνη;

Από μικρός η μεγαλύτερή μου αγάπη ήταν να ζωγραφίζω. Ακόμα και στο σχολείο που πήγαινα προσπαθούσα να αποτυπώσω εικόνες από τα βιβλία και δεν είχα ποτέ μυαλό για διάβασμα. Έτσι αποφάσισα να αφήσω  το σχολείο και να ασχοληθώ με την οικογενειακή μας επιχείρηση.


moral tattoo

Το έχεις μετανιώσει ή όχι;

Ναι το έχω μετανιώσει γιατί θα μπορούσα να έχω περάσει σε μια σχολή που να έχει σχέση με την τέχνη και να είχα μάθει πολύ ποιο γρήγορα πράγματα τα οποία προσπάθησα να μάθω στη συνέχεια και τα οποία συνεχίζω να προσπαθώ να ανακαλύπτω αυτή τη στιγμή μόνος μου. 

 

Πότε και πως τελικά αποφάσισες να ασχοληθείς και επαγγελματικά με το τατουάζ;

Καταρχήν να αναφέρω ότι πάντα μου άρεσε η τέχνη του tattoo, από μικρό παιδί, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν τον εαυτό μου ότι θα ασχοληθεί τελικά με αυτό επαγγελματικά. Από τότε λοιπόν που ξεκίνησα στο σπίτι και είδα πως τα καταφέρνω και μου ζητούσαν όλο και περισσότεροι να τους «χτυπήσω» κάποιο σχέδιο, αποφάσισα να φτιάξω το 2013 to δικό μου studio, ώστε να έχω τον κατάλληλο  χώρο και την καλύτερη εξυπηρέτηση .

 

Το στούντιο βρίσκεται στην Ανδραβίδα. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια μικρή πόλη με λιγότερο κόσμο από μεγάλες πόλεις όπως η Πάτρα, η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη, θεωρείς ότι ήταν σωστή επαγγελματική επιλογή;

Μπορεί η Ανδραβίδα να είναι μια μικρή πόλη αλλά αν είσαι σωστός επαγγελματίας μπορείς να καταφέρεις να έχεις κόσμο όχι μόνο από επαρχία αλλά και από αλλά μέρη της Ελλάδας. Πιστεύω πρέπει να στηρίζουμε την επαρχία γιατί τα πάντα βρίσκονται στις  μεγάλες πόλεις.

 

moral tattoo

Υπάρχει κάποια τεχνική τατουάζ που να αγαπάς περισσότερο;

Μου αρέσει να παίζω με σκιές, ρεαλισμό και ελεύθερο σχέδιο.

 

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Έλληνας ή ξένος tattoo artist;

Tommy Lee Wendtner, γιατί πάντα μου άρεσαν οι Gothies!

 

Γνωρίζουμε ότι είσαι ένα εξαιρετικός καλλιτέχνης και στο graffiti. Ποια είναι η μεγαλύτερή σου αγάπη τελικά, το tattoo ή το graffiti;

Αγαπάω και τα δύο το ίδιο για διαφορετικούς λόγους . Το tattoo γιατί σου εμπιστεύεται ο κόσμος το σώμα του να φτιάξεις επάνω του κάτι που αγαπάει ή που να συμβολίζει κάτι. Όταν το αποτέλεσμα βγει όμορφο, νιώθεις πολύ περήφανος. Το Graffiti το αγαπώ γιατί μεγάλωσα με αυτό και έχω πολλές αναμνήσεις . Η τέχνη του δρόμου δίνει ζωή στους άψυχους τοίχους.

 
moral tattoo

Ποια άλλα παιδιά δουλεύουν στο στούντιο;

To Moral Tattoo Crew αποτελείται από μια ομάδα φίλων, οι οποίοι δουλεύουμε όλοι μαζί. Εκτός από εμένα θα βρει κανείς στο studio τους Skyls Element, Mookie και Efevretis, οι οποίοι ασχολούνται με το σχέδιο, καθώς επίσης και την ΙΩΑΝΝΑ Blou blou, η οποία έχει και στα piercing.

 

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;

Να γίνω όσο μπορώ καλύτερος και σιγά σιγά αποκτώντας μεγαλύτερη εμπειρία να πάω σε διάφορα tattoo conventions σε όλο τον κόσμο.


moral tattoo

 

 CV

Ο Βασίλης “Moral” γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1981 στην πόλη της Πάτρας. Μεγάλωσε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια λίγο πιο νότια, στην Ανδραβίδα Ηλείας, όπου από έφηβος ασχολήθηκε με την επιχείρηση της οικογένειάς του. Παρά την έμφυτη αγάπη του για την τέχνη, το γεγονός αυτό δεν του επέτρεψε ουσιαστικά να σπουδάσει κάτι σχετικό. Ωστόσο ως αυτοδίδαχτος καλλιτέχνης και έχοντας αφιερώσει εκατοντάδες ώρες στη μελέτη και στην εξάσκηση, έχει καταφέρει να καλλιεργήσει στον μέγιστο βαθμό τις εξαιρετικές του καλλιτεχνικές δεξιότητες στο tattoo και το graffiti.


moral tattoo

moral tattoo

moral tattoo

moral tattoo

moral tattoo

moral tattoo

moral tattoo

moral tattoo

moral tattoo

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα