Δράκοι: Ένα δημοφιλές θέμα για τατουάζ
Δημοσιεύτηκε 28-05-2014 στις 13:53Προβολές: 1869dragon tattoo

Ένα τατουάζ που απεικονίζει κάποιον δράκο μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθένα μας. Για ορισμένους μπορεί να αντιπροσωπεύει το μυθικό εκείνο πλάσμα που χαρακτηρίζεται από μεγάλη δύναμη και έλλειψη φόβου και για άλλους να είναι ένας τρόπος απεικόνισης του εαυτού τους που υποδηλώνει χαρακτήρα γενναίο και επαναστάτη.

Όποια και αν είναι η σημασία, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι τα τατουάζ με δράκους είναι ιδιαίτερα δημοφιλή τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.

Οι συμβολισμοί πάντως έχουν σχέση και με τη νοοτροπία, τη φιλοσοφία και την παράδοση κάθε λαού. Σε αντίθεση με τη Δύση, οι δράκοι στην Ανατολή αποτελούν αντικείμενο λατρείας, καθώς πιστεύεται ότι διαθέτουν την ικανότητα να ελέγχουν φυσικά στοιχεία, όπως ο αέρας, το νερό και η γη. Έτσι αυτοί οι συγκεκριμένοι δράκοι δεν έχουν φτερά και δεν πετάνε από το στόμα τους φωτιές, όπως μας έχει συνηθίσει το Χόλυγουντ και τα βιβλία φαντασίας που γράφονται στη Δύση.

Ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Ανατολή και πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία είναι οι Koi δράκοι, δηλαδή υβριδικά πλάσματα ανάμεσα σε ψάρι και δράκο. Ωστόσο υπάρχουν πολλά ακόμη είδη δράκων.

Λόγω των πολλαπλών σημασιών του πλάσματος, τα τατουάζ αυτά έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή και στην κατηγορία των tribal. Μπορούν να γίνουν σε διαφορετικά μεγέθη και σε μέρη του σώματος όπως η πλάτη, τα χέρια και τα πόδια.

Συγκεντρώσαμε μερικά τατουάζ με δράκους όλων των στυλ και σας τα παρουσιάζουμε.

dragon tattoo

dragon tattoo

dragon tattoo

dragon tattoo

dragon tattoo

dragon tattoo

dragon tattoo

dragon tattoo

dragon tattoo

dragon tattoo

dragon tattoo

dragon tattoo

dragon tattoo

dragon tattoo

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα