ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: David Rudzinski - Ένας καλλιτέχνης από την Πολωνία με θετική ενέργεια και «ευέλικτο» στυλ
Δημοσιεύτηκε 02-06-2014 στις 13:15Προβολές: 1354rudzinski tattoo

Την ευκαιρία να εξασφαλίσουν μια αποκλειστική συνέντευξη από τον David Rudzinski είχαν το tattoostudios.gr και το GreekTattoo Magazine, τον περασμένο μήνα. O Πολωνός tattoo artist βρέθηκε για λίγες ημέρες στην Ελλάδα, προσκεκλημένος του Inksane Team και του Ironbrush Tattoo Studio, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ που μας βοήθησαν να γίνει η συγκεκριμένη συνέντευξη και η φωτογράφιση στο χώρο τους.

 

David έχεις ξαναέρθει στην Ελλάδα ή είναι η πρώτη φορά;

Ναι, έχω ξαναέρθει, είναι λοιπόν στην πραγματικότητα η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι τη χώρα σας.

 

Ποιες είναι οι εντυπώσεις που έχεις αποκομίσει;

Κατά κύριο λόγο θα τις χαρακτήριζα θετικές. Πρόκειται για όμορφη χώρα και χαίρομαι ιδιαίτερα που την επισκέπτομαι.

 

Όσον αφορά τους Έλληνες artist του tattoo, υπάρχουν κάποιοι που γνωρίζεις και σου έκαναν εντύπωση ή που έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις από κοντά;

Πέρα φυσικά από τα παιδιά του Ironbrush Tattoo Studio με τα οποία είμαστε φίλοι, γνώρισα πρόσφατα τον Ozone από το Nico Tattoo και μπορώ να πω ότι μου άρεσε πάρα πολύ το στυλ και η δουλειά του.

 

rudzinski tattoo

 

Πως είναι το επίπεδο του τατουάζ στη δική σου χώρα;

Μπορώ να πω ότι γενικά το επίπεδο των καλλιτεχνών στην Πολωνία είναι αρκετά υψηλό και συνεχίζει να παρουσιάζει ανοδική τάση ως προς την ποιότητα και το ενδιαφέρον. Υπάρχουν πολλοί καλοί καλλιτέχνες και μεγάλος αριθμός στούντιο, κατά βάση στις μεγαλουπόλεις. Επίσης συνηθίζεται σε αρκετές περιπτώσεις ένα στούντιο να εξειδικεύεται σε κάποιο συγκεκριμένο στυλ τατουάζ.

 

Προσωπικά πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το τατουάζ;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το τατουάζ πριν περίπου 15 χρόνια μαζί με έναν καλό μου φίλο. Ξεκίνησε σαν χόμπι και διασκέδαση αρχικά. Γρήγορα φτάσαμε να «χτυπάμε» τατουάζ σε διάφορους φίλους και γνωστούς και να κερδίζουμε μάλιστα και κάποιο χαρτζιλίκι από τη δουλειά μας.

 

Έχεις κάποιες σπουδές που να έχουν σχέση με την τέχνη;

Όχι κάτι συγκεκριμένο, είμαι ουσιαστικά αυτοδίδακτος. Βέβαια, οφείλω να πω ότι η εκπαίδευση στην Πολωνία, τόσο στο σχολείο, όσο και στο πανεπιστήμιο, δίνει μεγάλη έμφαση στις τέχνες, με δευτερεύοντα μαθήματα που έχουν σχέση με αυτή. Έτσι οποιοσδήποτε μαθητής και φοιτητής παίρνει καλές βάσεις.

rudzinski tattoo

 

 Πως ξεκίνησες ουσιαστικά να ασχολείσαι επαγγελματικά;

Ξεκίνησα την εξάσκηση και τη δουλειά σε στούντιο στην Πολωνία και εργάστηκα σαν tattoo artist στη συνέχεια και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα δούλεψα για περίπου ένα χρόνο στην Αγγλία πριν επιστρέψω στην Πολωνία και ανοίξω το δικό μου στούντιο πριν δύο χρόνια στη Βαρσοβία.

 

Γενικά ταξιδεύεις; Σου αρέσει να πηγαίνεις σε conventions;

Ναι ταξιδεύω αρκετά συχνά. Λίγο καιρό μάλιστα πριν έρθω στην Ελλάδα ήμουν καλεσμένος στη Γερμανία. Ταξιδεύω περισσότερο για να διευρύνω τις γνώσεις και τους καλλιτεχνικούς μου ορίζοντες, καθώς επίσης και για να γνωρίσω κόσμο και νέα μέρη. Δεν είμαι άνθρωπος των conventions και γι’ αυτό δεν λαμβάνω μέρος συχνά σε αυτά.

 

Πως θα περιέγραφες το προσωπικό σου στυλ;

Δεν μπορώ να βρω κάποιον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό. Έχω δουλέψει αρκετά το ρεαλιστικό σχέδιο, ωστόσο κάνω πάντα πολλά πειράματα και μου αρέσει να συνδυάζω διαφορετικά στυλ.  Με μια λέξη ίσως ο καλύτερος ορισμός θα ήταν «ευέλικτο» στυλ.

 

rudzinski tattoo

 

Σου αρέσει να δουλεύεις με χρώμα;

Όπως ακριβώς και με τα διάφορα στυλ με τα οποία πειραματίζομαι και χρησιμοποιώ, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα και με το χρώμα. Μου αρέσει τόσο το μονόχρωμο σχέδιο όσο και τα χρωματιστά μελάνια και δεν έχω πραγματικά καμιά προσωπική προτίμηση ανάμεσα στα δύο.

 

Ποιο είναι το πιο περίεργο σχέδιο που σου έχουν ζητήσει να «χτυπήσεις»;

Μου έρχεται αμέσως στο μυαλό το σήμα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας που μου είχε ζητήσει κάποιος πελάτης να φτιάξω. Μάλιστα στις άκρες του είχε και φτερά. Προσπαθώ πραγματικά να το ξεχάσω, αλλά μου είναι δύσκολο…

 

Ποια θεωρείς πιο σημαντικά χαρακτηριστικά για έναν tattoo artist;

Πιστεύω ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να έχει θετική ενέργεια και δημιουργική διάθεση. Να απολαμβάνει τη διαδικασία και να αισθάνεται ικανοποίηση από το αποτέλεσμα της δουλειάς του.

rudzinski tattoo

 

rudzinski tattoo

rudzinski tattoo

rudzinski tattoo

rudzinski tattoo

rudzinski tattoo

rudzinski tattoo

rudzinski tattoo

rudzinski tattoo

rudzinski tattoo

rudzinski tattoo

rudzinski tattoo

rudzinski tattoo

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα