Εργασιακή καταπίεση και τατουάζ
Δημοσιεύτηκε 12-06-2014 στις 14:05Προβολές: 1374tattoo work

Δεν είναι λίγοι, δυστυχώς, οι εργοδότες και οι επιχειρήσεις οι οποίες διατηρούν πολύ συντηρητικούς εσωτερικούς κανονισμούς για την ένδυση και την εμφάνιση των εργαζομένων τους, οδηγώντας τους πολλές φορές να κρύβουν τα τατουάζ και τα piercing που έχουν στο σώμα τους για να μην χάσουν τη δουλειά τους ή για να προσληφθούν σε κάποια δουλειά.

Η κατάσταση αυτή ισχύει τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, παρότι θέλει να ονομάζεται «πολιτισμένος». Είναι γεγονός ότι στο παρελθόν τα τατουάζ είχαν δικαιολογημένα αποκτήσει μια αρνητική φήμη, καθώς αποτελούσαν κοσμητική επιλογή μελών συμμοριών, φυλακισμένων και γενικά περιθωριακών ατόμων, άντε στην καλύτερη κανενός μηχανικού αυτοκινήτων…

Ωστόσο τις τελευταίες δεκαετίες τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην και πλέον το τατουάζ κάποιου δεν αποτελεί είδηση, ανεξάρτητα από την ηλικία, το κοινωνικό και οικονομικό status κλπ. Είδηση είναι μάλλον το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις και στενόμυαλοι άνθρωποι κλείνουν τα μάτια και απαγορεύουν στους υπαλλήλους να έχουν τατουάζ, κάνοντας τους πολλές φορές να καταπιέζονται και να παίζουν «κρυφτούλι» για να μην γίνουν αντιληπτοί.

 

Τι λένε οι αριθμοί

Μια από τις πιο συντηρητικές κοινωνίες αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εκείνη στις Η.Π.Α., παρά το γεγονός ότι πλέον το 23% των Αμερικανών ηλικίες 30-45 ετών έχουν κάποιο τατουάζ στο σώμα τους.

 Παρόλα αυτά πολύς κόσμος δουλεύει συχνά σε χώρους όπου τα τατουάζ αποτελούν ακόμη ταμπού με αποτέλεσμα είτε να τα κρύβει με άγχος, είτε απλά να μην τα εμφανίζει ποτέ, φοβούμενος τελικά να μην αποκαλυφθεί και χάσει τη δουλειά του.

Μην βιαστείτε να πείτε ότι είμαστε υπερβολικοί. Όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησαν σπουδαστές στο York College της Πενσιλβάνια το ποσοστό των εργοδοτών στις Η.Π.Α. που υποστήριζαν ότι ένα tattoo κάποιου υποψήφιου εργαζόμενου αποτελεί εργασιακό μειονέκτημα για αυτόν, αυξήθηκε από 57% το 2011 σε 61% το 2012.

Ευτυχώς που στην Ελλάδα είμαστε πιο ανοιχτόμυαλοι, αλλά κι εδώ σίγουρα υπάρχουν αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις.

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα