Θέμα των ιαπωνικών ΜΜΕ το τατουάζ του Φάνη Γκέκα μετά το ματς της Ελλάδας με την Ιαπωνία
Δημοσιεύτηκε 20-06-2014 στις 15:06Προβολές: 1397fanis gekas tattoo

Στη λίστα των κακομεταφρασμένων τατουάζ φαίνεται να κατατάσσεται το τατουάζ του επιθετικού της Εθνικής μας Φάνη Γκέκα, καθώς οι Ιάπωνες θεατές του αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ιαπωνία παρατήρησαν κάτι περίεργο στο τατουάζ που έχει γραμμένο με ιαπωνικά ιδεογράμματα στο χέρι του.

Πιο συγκεκριμένα, πολλοί Ιάπωνες στο Twitter και στο Facebook εντόπισαν το τατουάζ σε φωτογραφίες του αγώνα, σχολιάζοντας τη φράση 寒冷殺人拳 που ο Έλληνας παίκτης έχει «χτυπήσει» στο χέρι του. Πιθανότατα ο Γκέκας ήθελε να γράψει «ψυχρός εκτελεστής» στα ιαπωνικά, ωστόσο η φράση μάλλον «χάθηκε στη μετάφραση» ή στο google translate…

Όπως αναφέρουν οι Ιάπωνες, τα δύο πρώτα γράμματα συμβολίζουν τη λέξη κρύο, αλλά μόνο με την κυριολεκτική της σημασία, αυτή δηλαδή της θερμοκρασίας και σε καμία περίπτωση με τη μεταφορική έννοια που ήθελε ο Φάνης.

Επιπλέον, οι Ιάπωνες ισχυρίζονται ότι ο τελευταίος χαρακτήρας θα έπρεπε να είναι λίγο διαφορετικός, δηλαδή 魔 και όχι 拳, καθώς στην πρώτη περίπτωση η λέξη σημαίνει «δαίμονας» ή «διάολος», αλλά παράλληλα προσδίδει και μια αρνητική έννοια εγκληματία.  

 

Μήπως είναι στα κινέζικα;

Επειδή υπάρχουν πολλές ομοιότητες των ιαπωνικών με τα κινεζικά ιδεογράμματα, μια άλλη περίπτωση είναι το τατουάζ να είναι γραμμένο τελικά στα κινέζικα. Ωστόσο και εδώ υπάρχει πρόβλημα, όπως υποστηρίζουν γνώστες της κινεζικής γλώσσας. Έτσι και στην περίπτωση αυτή η πιο κοντινή μετάφραση θα μπορούσε να είναι «δαίμονας του κρύου», που μάλλον απέχει από αυτό που είχε κατά νου ο ποδοσφαιριστής.

 

Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα

Ο «δαίμονας του κρύου» δεν ακούγεται και τόσο άσχημο πάντως. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα, όπως συμβαίνει με την περίπτωση του Γερμανού ποδοσφαιριστή Torsten Frings, ένα τατουάζ του οποίου μεταφράζεται αντίστοιχα σε: «δράκος φίδι τύχη γενναίο πρόβατο» (龙蛇吉勇羊).

Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έχει στην πλάτη άλλο ένα tattoo, που μεταφράζεται σε: «γλυκόξινη πάπια 7,99 ευρώ» (酸甜鸭子7.99欧元). Αν δεν πρόκειται για «ράδιο αρβύλα», τότε το παράπτωμα του Γκέκα σε σύγκριση με αυτό είναι σίγουρα ένα απλό πταισματάκι…

 Torsten frigs tattoo

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα