Συμβουλές για την προστασία του τατουάζ από τον ήλιο
Δημοσιεύτηκε 24-06-2014 στις 13:23Προβολές: 1787αντηλιακά και τατουάζ

Το καλοκαίρι κάνει πλέον έντονη την παρουσία του με υψηλές θερμοκρασίες και έντονη ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Ο ήλιος δεν είναι ότι καλύτερο για τα τατουάζ, καθώς μη μακροχρόνια έκθεση έχει ως αποτέλεσμα το ξεθώριασμά τους. Υπάρχουν όμως τρόποι προστασίας.

Σε όσο πιο εμφανές σημείο βρίσκεται ένα τατουάζ, τόσο πιο πιθανό είναι αυτό με τον καιρό να ξεθωριάσει. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι τα πράγματα είναι ακόμη πιο επικίνδυνα, καθώς η μέρα είναι μεγάλη και ο ήλιος είναι πιο δυνατός με τις ακτίνες να πέφτουν κάθετα. Διαβάστε λοιπόν μερικές συμβουλές ώστε να ξέρετε πώς να προστατευτείτε.

 

Αντηλιακό

Το αντηλιακό αποτελεί σίγουρα το Α και το Ω. Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξετε ένα αντηλιακό με υψηλότερο δείκτη προστασίας, SPF, τουλάχιστον 30 και να το εφαρμόζεται κάθε λίγες ώρες όταν βρίσκεστε συνεχώς εκτεθειμένοι στον ήλιο. Νέα εφαρμογή αντηλιακού είναι επίσης απαραίτητα μετά το κολύμπι ή μετά από υπερβολική εφίδρωση λόγω της ζέστης.

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο και το απόγευμα, παρότι ίσως σας φανεί ότι ο ήλιος δεν είναι τόσο δυνατός εκείνο το διάστημα. Τα φαινόμενα ωστόσο απατούν…

Όταν ένα τατουάζ είναι «φρεσκοχτυπημένο», θα πρέπει να έχετε έναν λόγο παραπάνω για να αποφύγετε τον ήλιο και να το έχετε καλυμμένο τους πρώτους μήνες. Αν το τατουάζ δεν έχει ακόμη επουλωθεί, MHN χρησιμοποιείται στο συγκεκριμένο σημείο αντηλιακό, αλλά μόνο τις ειδικές κρέμες επούλωσης, όπως για παράδειγμα η Panthenols, αποφεύγοντας παράλληλα κάθε επαφή με τον ήλιο.

 

Ρούχα που καλύπτουν το τατουάζ

Φορέστε κάποιο ελαφρύ ρούχο όταν είστε σε άμεση επαφή με τον ήλιο, προκειμένου να περιορίσετε τη μακροπρόθεσμη έκθεση σε αυτόν. Υφάσματα όπως το βαμβάκι επιτρέπουν στο δέρμα σας να αναπνέει, ενώ ταυτόχρονα προσθέτουν ένα επιπλέον στρώμα προστασίας στο δέρμα σας και στο τατουάζ. Εάν δεν μπορείτε να μείνετε στη σκιά, αυτό το επιπλέον ρούχο είναι ικανό να διατηρήσει το χρωματισμό του τατουάζ σας έντονο για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

Αποφύγετε τελείως τον ήλιο

Μπορεί να είστε ενθουσιασμένοι με το τατουάζ σας και να επιθυμείται να το δείξετε σε όλο τον κόσμο, ωστόσο φροντίστε να έχει επουλωθεί πλήρως πριν αρχίσετε να γδύνεστε στις παραλίες. Ένα νέο τατουάζ απαιτεί τουλάχιστον 10-14 ημέρες έως ότου επουλωθεί και είναι δυνατό να εκτεθεί στον ήλιο. Ακολουθήστε με ακρίβεια τις οδηγίες προστασίας του tattoo artist σας και θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να βγάζετε καθόλου ένα νέο τατουάζ στις ακτίνες του ήλιου. Όταν η επούλωση γίνει σωστά, το αποτέλεσμα είναι καλύτερο.

 

Θυμηθείτε

Θα πρέπει να θυμάστε τέλος ότι το γεγονός ότι έχετε στο δέρμα σας κάποιο τατουάζ δεν σημαίνει ότι αυτό προστατεύει το σώμα σας από τον ήλιο. Με άλλα λόγια είναι εξίσου πιθανό να εμφανιστεί καρκίνος του δέρματος σε κάποιο σημείο του σώματος είτε υπάρχει τατουάζ είτε όχι. Μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι το χρώμα του μελανιού είναι κάποιου είδους προστασία από τον ήλιο.

Προστατευτείτε λοιπόν από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και διατηρήστε τα τατουάζ και το δέρμα σας ασφαλή, καθώς απολαμβάνετε το καλοκαίρι.

αντηλιακή κρέμα tattoo

 

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα