ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Κώστας Πλιάκας: Ένας λάτρης του dotism, του γεωμετρικού σχεδίου και των oriental tattoo
Δημοσιεύτηκε 27-06-2014 στις 20:06Προβολές: 1408Κώστας Πλιάκας τατουάζ

Λάτρης της τεχνικής του dotism και θεματικά των oriental tattoo και της ανατολικής φιλοσοφίας δηλώνει στη συνέντευξη του στο tattoostudios.gr και το GreekTattoo Magazine ο Κώστας Πλιάκας, ιδιοκτήτης του Prive Tattoo Studio στην Καισαριανή. Ο Κώστας μας μίλησε για την τέχνη, τη ζωή και τα σχέδιά του.

 

Κώστα ποια είναι η σχέση σου με το σχέδιο και γενικότερα με την τέχνη;

Το σχέδιο είναι κάτι που με συναρπάζει από πολύ μικρό παιδί. Άρχισα να σχεδιάζω και να ζωγραφίζω σε μικρή ηλικία και ανέπτυξα περισσότερο την αγάπη μου αυτή στα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια. Όταν τελείωσα το λύκειο σπούδασα γραφιστική στην ΑΚΤΟ και λίγο αργότερα άρχισα να βγάζω σχέδια για τατουάζ, πριν ξεκινήσω να «χτυπάω» και ο ίδιος τατουάζ.

 

Πως ακριβώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το τατουάζ;

Η πρώτη μου ουσιαστική επαφή με τα τατουάζ ήταν στο σπίτι του Τόλη από το Eightball Tattoo το 1999. Στη συνέχεια μπήκα πιο «βαθιά» και έμαθα την τέχνη στο Barcode Tattoo Studio του «Λεκτικού», όπου έμεινα για περίπου τρία χρόνια. Το 2002 άνοιξα το δικό μου στούντιο με την επωνυμία Prive Tattoo στην Καισαριανή.

Κώστας Πλιάκας τατουάζ

 

Μεγάλωσες και έζησες τα περισσότερά σου χρόνια στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Γιατί διάλεξες την Καισαριανή και δεν άνοιξες το στούντιο κάπου κοντά στο κέντρο της Αθήνας και στους Αμπελόκηπους;

Ουσιαστικά δεν ήθελα να γίνω ανταγωνιστικός, καθώς υπήρχαν εκείνη την περίοδο πολλοί καλλιτέχνες και στούντιο ήδη στη συγκεκριμένη περιοχή. Συνεπώς αναζήτησα ένα μέρος που θα είναι μεν κοντά στο κέντρο, αλλά παράλληλα και σε κάποια ικανοποιητική απόσταση από τους άλλους καλλιτέχνες.

 

Ποια είναι η τεχνική που χρησιμοποιείς στα tattoo που κάνεις;

Χρησιμοποιώ την τεχνική του dotism, που ακόμη δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ελλάδα. Στο γεγονός αυτό όμως συμβάλει σημαντικά και ότι η συγκεκριμένη τεχνική είναι πολύ πιο απαιτητική και χρονοβόρα. Ουσιαστικά το tattoo σχηματίζεται από τον tattoo artist με μικρές τελείες πάνω στο δέρμα. Αυτό απαιτεί μεγαλύτερη δεξιοτεχνία και υπομονή από τον καλλιτέχνη του dotism. Όσον αφορά τα σχέδια, ασχολούμαι πολύ με γεωμετρικά, tribal και oriental tattoos.

Κώστας Πλιάκας τατουάζ

 

Η σχέση σου με το χρώμα στα tattoo ποια είναι;

Προσωπικά έχω πάρα πολύ καλή σχέση με το χρώμα. Το χρησιμοποιώ πολύ και καθημερινά στα σχέδιά μου, καθώς μου προσφέρει πολλές καλλιτεχνικές δυνατότητες και διεξόδους.

 

Πόσο βλέπεις να έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση το επάγγελμα;

Η κρίση που βιώνουμε έχει αναμφίβολα επηρεάσει σε έναν βαθμό τον κόσμο, που είναι σίγουρα πιο «μαζεμένος» οικονομικά. Ωστόσο βλέπω ότι το tattoo συνεχίζει να έχει ζήτηση και να αναπτύσσεται στην Ελλάδα παρά τις εμφανείς αυτές δυσχέρειες. Η καλή δουλειά πάντα ανταμείβεται και έχει ζήτηση.

Κώστας Πλιάκας τατουάζ

 

Όσον αφορά τα cover ups, είναι πολύς ή λίγος ο κόσμος που τα ζητά; Σε ποιους λόγους οφείλεται πιστεύεις κατά κύριο λόγο το συγκεκριμένο φαινόμενο;

Ο κόσμος που ζητά να κάνει cover up πάνω σε ένα παλιότερο τατουάζ είναι πάρα πολύς. Τις περισσότερες φορές έχω δυστυχώς διαπιστώσει ότι η απόφασή αυτή του κόσμου είναι αποτέλεσμα μιας κακής επιλογής καλλιτέχνη, ο οποίος δεν έχει κάνει καλή δουλειά.

 

Ξέρουμε ότι ταξιδεύεις πολύ και ότι σου αρέσει να λαμβάνεις μέρος σε διεθνή conventions. Τι είναι για εσένα ένα tattoo convention;

Τα conventions είναι μεγάλα πάρτι ανάμεσα σε τατουατζίδες και σε πελάτες που ενδιαφέρονται για αυτά. Είναι πολύ ενδιαφέρον για εμένα να βρίσκομαι σε έναν χώρο μαζί με συναδέλφους απ’ όλο τον κόσμο και να συνομιλώ με πελάτες και επαγγελματίες με ένα κοινό ενδιαφέρον, το τατουάζ. Ταξιδεύοντας επίσης στον κόσμο συναντάς νέα όμορφα μέρη, αλλά και διαφορετικές νοοτροπίες ανθρώπων.

Κώστας Πλιάκας τατουάζ

 

Ποια είναι τα conventions στα οποία έλαβες μέρος το τελευταίο διάστημα;

Την περασμένη χρονιά βρέθηκα στα conventions του Μιλάνο, του Μόντρεαλ, του Νεπάλ και του ελληνικού convention στην Αθήνα. Το Πάσχα βρέθηκα για άλλη μια φορά στο Νεπάλ και φυσικά πριν λίγες μέρες στο 8o Athens International Tattoo Convention.

 

Το Νεπάλ σίγουρα δεν είναι και ο πιο δημοφιλής προορισμός, λόγω απόστασης και κόστους. Πως και το επισκέπτεσαι τόσο συχνά;

Μου αρέσει πάρα πολύ η νοοτροπία του κόσμου που επισκέπτεται τα ασιατικά conventions. Το convention στο Νεπάλ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να έρθω σε επαφή με νέες τεχνικές και αντιλήψεις για την τέχνη και το tattoo. Γενικά τα oriental tattoos και η ανατολική φιλοσοφία, που διαφέρει τόσο πολύ με τι αντιλήψεις του δυτικού κόσμου, άρχισε να με γοητεύει από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στην Ασία.

Κώστας Πλιάκας τατουάζ

 

Για να επιστρέψουμε στην Ελλάδα, ποια είναι η άποψή σου για το επίπεδο των tattoo artists στη χώρα μας;

Θεωρώ ότι το επίπεδο των παλιών τατουατζίδων, που ασχολούνται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα με την τέχνη είναι πολύ υψηλό. Δυστυχώς όμως βλέπω ότι είναι λίγοι αντίστοιχα οι νέοι καλλιτέχνες αξιόλογου επιπέδου. Βέβαια διαπιστώνω ότι όλο και περισσότερος κόσμος κάνει πλέον την εμφάνισή του στο χώρο και αρχίζει να ασχολείται με τη δουλειά. Το να είσαι tattoo artist σήμερα στην Ελλάδα έχει γίνει σχεδόν σαν να λες ότι είσαι DJ. Όλος ο κόσμος με άλλα λόγια δηλώνει ότι ξέρει τη δουλειά…

 

 

CV

Ο Κώστας Πλιάκας γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους. Έχει σπουδάσει γραφιστική και σε ηλικία περίπου 23 ετών άρχισε να ασχολείται με την τέχνη του tattoo. Το 2002 άνοιξε το δικό του tattoo στούντιο στην Καισαριανή όπου εργάζεται και δημιουργεί μέχρι σήμερα.

 

 

 

Κώστας Πλιάκας τατουάζ

Κώστας Πλιάκας τατουάζ

Κώστας Πλιάκας τατουάζ

Κώστας Πλιάκας τατουάζ

Κώστας Πλιάκας τατουάζ

Κώστας Πλιάκας τατουάζ

Κώστας Πλιάκας τατουάζ

Κώστας Πλιάκας τατουάζ

Κώστας Πλιάκας τατουάζ

Κώστας Πλιάκας τατουάζ

Κώστας Πλιάκας τατουάζ

Κώστας Πλιάκας τατουάζ

Κώστας Πλιάκας τατουάζ

Κώστας Πλιάκας τατουάζ

Κώστας Πλιάκας τατουάζ

Κώστας Πλιάκας τατουάζ

Κώστας Πλιάκας τατουάζ

 

 

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα