Piercing στην υπηρεσία ανθρώπων με κινητικά προβλήματα
Δημοσιεύτηκε 27-12-2013 στις 10:50Προβολές: 1354piercing άτομα με κινητικά προβλήματαΠοιος είπε ότι το body piercing μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για αισθητικούς λόγους; Στις Η.Π.Α. ερευνητές χρησιμοποιούν το piercing προκειμένου να ελέγξουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αναπηρικά αμαξίδια, προσφέροντας νέες δυνατότητες στα τετραπληγικά άτομα και άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα, τα οποία δυσκολεύονται να εκτελέσουν από μόνα τους ακόμη και κάποιες βασικές καθημερινές ανάγκες.

 

 

Γιατί η γλώσσα;

Οι Αμερικανοί επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Τζόρτζια χρησιμοποίησαν την ανθρώπινη γλώσσα στα πειράματά τους, καθώς όπως επισημαίνουν πρόκειται για ένα όργανο του σώματος με μεγάλη δεξιότητα. Όπως αναφέρουν η ανθρώπινη γλώσσα είναι ιδιαίτερα ευέλικτη, ενώ παράλληλα ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί ένα μεγάλο τμήμα του για τον έλεγχό της. Επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ανθρώπινη γλώσσα δεν επηρεάζεται μετά από σοβαρούς τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη και στο νωτιαίο μυελό, που πολλές φορές είναι ικανές να οδηγήσουν σε πλήρη παράλυση (τετραπληγία). 

 

 

Πως λειτουργεί το σύστημα

Σε δημοσίευσή τους στην επιστημονικοί επιθεώρηση «Science Translational Medicine», οι ερευνητές εξηγούν τη βάση της λειτουργίας του συστήματος που δημιούργησαν. Πιο συγκεκριμένα, η κίνηση ενός μικροσκοπικού μαγνήτη που εισάγεται στη γλώσσα με piercing ανιχνεύεται από ειδικούς αισθητήρες, οι οποίοι με τη σειρά τους δίνουν τις απαιτούμενες εντολές προκειμένου να λειτουργήσουν διάφορες ηλεκτρικές συσκευές.

Το μέγεθος του σκουλαρικιού που χρησιμοποιούν για το piercing είναι αρκετά μικρό, αφού ουσιαστικά δεν ξεπερνά το μέγεθος μιας φακής. Το μεταλλικό αυτό σκουλαρίκι είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα μαγνητικό πεδίο, το οποίο μεταβάλλεται καθώς η γλώσσα κινείται. Είναι στο σημείο αυτό δουλειά των αισθητήρων που τοποθετούνται στα μάγουλα του ασθενή, να ανιχνεύσουν την κίνηση του ασθενή.

 

 

Άπειρες εντολές

Το σύστημα ονομάζεται TDS (Tongue Drive System) και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί πειραματικά σε 23 υγιή άτομα, καθώς επίσης και σε 11 άτομα με τετραπληγία. Στις δοκιμές οι ερευνητές προγραμμάτισαν επιτυχώς ένα αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο κατάφερε να στρίβει αριστερά όταν η γλώσσα ακουμπούσε την αριστερή παρειά του χειριστή και το αντίθετο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα τετραπληγικά άτομα να είναι σε θέση να κινούνται έως και τρεις φορές πιο γρήγορα απ’ ότι με άλλες μεθόδους και παράλληλα να έχουν πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια στις κινήσεις τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, στο προσεχές μέλλον το κάθε δόντι ενός ασθενούς θα μπορεί να έχει «κρυμμένη» μια διαφορετική εντολή, ενώ επίσης και ο συνδυασμός διάφορων θέσεων της γλώσσας θα προσφέρει απεριόριστο αριθμό εντολών και ελέγχου. Έτσι εργασίες όπως η συνομιλία στο τηλέφωνο, η αλλαγή ενός καναλιού στην τηλεόραση και η πληκτρολόγηση κειμένων σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή θα μπορούν να γίνουν εύκολα και γρήγορα.

 

piercing άτομα με κινητικά προβλήματα

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα