Τα τατουάζ στην αρχαία Ελλάδα
Δημοσιεύτηκε 31-12-2013 στις 11:10Προβολές: 1793τατουάζ στην αρχαία Ελλάδα

Παρότι δεν το μαθαίνουμε από τα σχολικά βιβλία, το τατουάζ ήταν μια τέχνη που ασκούσαν στην αρχαιότητα ακόμη και οι αρχαίοι Έλληνες, γεγονός που αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη τέχνη έφτασε στη χώρα μας πολύ νωρίτερα απ’ ότι φανταζόμασταν οι περισσότεροι.


Παρότι τα πρώτα τατουάζ ιστορικά χρονολογούνται γύρω στο 5000 π.Χ, κατά την εποχή του χαλκού δηλαδή και συναντώνται για πρώτη φορά σε λαούς της Ασίας και της Ευρώπης, ακολούθησαν και οι αρχαίοι Έλληνες.


Την τέχνη τη γνώρισαν ουσιαστικά από τους Πέρσες. Την περίοδο εκείνη ήταν φυσικά που έλαβε το όνομά της η τέχνη που ονομάστηκε «δερματοστιξία», από τις λέξεις «δέρμα» και «στίγμα». Αναφορές για τη δερματοστιξία μπορεί να διαβάσει κάποιος στα έργα του Πλάτωνα, του Αριστοφάνη, ακόμη και του Ηροδότου. Εκεί αναφέρεται μάλιστα ότι οι αρχαίες Ελληνίδες χρησιμοποιούσαν την τέχνη για τον καλλωπισμό τους, ενώ παράλληλα διαδεδομένη ήταν η χρήση και στα μέλη μυστικών κοινωνιών.


Τους αρχαίους Έλληνες ακολούθησαν κατά σειρά και οι Ρωμαίοι, οι οποίοι συνήθισαν να στιγματίζουν με τατουάζ τους δούλους και τους εγκληματίες. Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ήταν εκείνος ο οποίος αποφάσισε τελικά την απαγόρευση των τατουάζ μετά την καθιέρωση του Χριστιανισμού ως επίσημης θρησκείας της αυτοκρατορίας για καθαρά θρησκευτικούς λόγους.

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα