Τατουάζ, piercing και αιμοδοσία. Πότε μπορεί να γίνει και πότε όχι;
Δημοσιεύτηκε 05-09-2014 στις 13:38Προβολές: 2009αιμοδοσία και τατουάζ

Είναι συχνό το ερώτημα πολλών για το αν επιτρέπεται να δώσουμε αίμα όταν έχουμε πραγματοποιήσει κάποιο πρόσφατο τατουάζ ή piercing και μετά από πόσο καιρό μπορεί τελικά να γίνει αυτό.

Επειδή το αίμα των ανθρώπων και κάθε έμβιου όντος μπορεί να μεταφέρει ιούς με τους οποίους έχει κάποιος μολυνθεί για οποιονδήποτε λόγο, ή ακόμη και χημικές ουσίες αν κάποιος παίρνει κάποιου είδους φαρμακευτική αγωγή, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί που αφορούν την εθελοντική αιμοδοσία. Για τον λόγο αυτόν απαγορεύεται για ένα διάστημα, συνήθως περίπου 6 μηνών, να προχωρά κάποιος στη διαδικασία της αιμοδοσίας, ενώ προσφάτως έχει λάβει φάρμακα ή ακόμη αν έχει πραγματοποιήσει κάποιο τατουάζ ή piercing σε σημείο του σώματός του.

Όσον αφορά τη δεύτερη περίπτωση, δηλαδή τα τατουάζ και τα piercing, συστήνεται από τους γιατρούς να περιμένουμε να περάσει ένα διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών πριν δώσουμε αίμα, εφόσον πραγματοποιήσουμε τη διαδικασία. Αυτό γιατί στην περίπτωση που έχουμε μολυνθεί με κάποιον επικίνδυνο ιό από τη συγκεκριμένη διαδικασία, πρέπει να περάσει το παραπάνω διάστημα προκειμένου η μόλυνση να μπορεί να διαγνωστεί μέσω μιας εξέτασης αίματος.

Φυσικά οφείλουμε να σημειώσουμε και να ξεκαθαρίσουμε, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, ότι ο κίνδυνος μολύνσεων εφόσον κάποιος πραγματοποιεί τα τατουάζ και τα piercing του σε ένα ελεγμένο από τις υγειονομικές αρχές και νόμιμο στούντιο είναι σχεδόν μηδαμινός, από τη στιγμή που κάθε σοβαρό στούντιο της χώρας και επαγγελματίας tattoo artist τηρεί τους απαιτούμενους κανόνες υγιεινής, με τη χρήση βελόνων μιας χρήσης, αποστείρωση εργαλείων, καθαριότητα σε όλους τους χώρους του στούντιο κλπ.

Συνεπώς τα δεδομένα είναι ουσιαστικά δύο: Ο κίνδυνος να μολυνθεί κάποιος από τη διαδικασία του tattoo ή του piercing, εφόσον το πραγματοποιήσει σε κάποιον επαγγελματία, είναι ουσιαστικά μηδαμινή και ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει προληπτικά για ένα διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών να απέχουμε από τη διαδικασία της αιμοδοσίας, καθαρά και μόνον για προληπτικούς λόγους.

Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό.

αιμοδοσία και τατουάζ

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα