Τατουάζ και Ραπ μουσική - Helter Skelter
Δημοσιεύτηκε 26-09-2014 στις 13:44Προβολές: 1364Μπορεί κάποιος να μην τα πηγαίνει καλά με την Χιπ Χοπ ή Ραπ μουσική. Αλλά δεν έχει σημασία αυτό, σημασία έχει πως οι Ραπ τραγουδιστές τα πάνε πολύ, πολύ καλά με τα τατουάζ! Κάνοντας ενα γρήγορο ψάξιμο διαπιστώνει κανείς οτι αυτή η κατηγορία μουσικής εκφράζεται τόσο με την τέχνη του τατουάζ περισσότερο απο οποιαδήποτε άλλη κατηγορία μουσικής σε σημείο πια που εάν δεν έχει ένας νέος ράπερ τατουάζ να μην είναι και... αποδεκτός σαν καλλιτέχνης! Ίσως αυτο συμβαίνει γιατι συνέπεσε η άνοδος της Ραπ με την έκρηξη των τατουάζ.

Φαίνεται πως τα arm sleeve (αυτό που λέμε μανίκι), τα τατουάζ στο στέρνο και στην πλάτη είναι όσο πιο τρέντυ γίνεται, αλλά οι πραγματικά θαραλλέοι κάνουν τατουάζ στο κεφάλι. Το περίεργο ειναι πως όσο πιο εξωφρενικό είναι το σχέδιο τόσο πιο πολύ τραβάει κόσμο! Φυσικά και υπάρχουν οι περιπτώσεις καλλιτεχνών ειδικά οι πιο παλιοί του χώρου που δεν έχουν γεμίσει (εντελώς) το σώμα τους αλλα έχουν κάνει πιο διακριτικά τατουάζ, παράδειγμα ειναι ο Jay Z που δεν έχουν γίνει γνωστά τατουάζ δικά του πέραν του τατουάζ –βέρα στο δεξί χέρι (που μεταξύ μας με αυτά που ακούγονται πάει για σβήσιμο!). Φαίνεται δε οτι η Ραπ /Χιπ Χοπ μουσική έχει ακολουθήσει την μόδα των τατουάζ όχι μόνο απο την μανία που καλύπτουν το σώμα τους οι νέοι καλλιτέχνες αλλά και από το γεγονός ότι οι παλαιότεροι κάνουν μολις τα τελευταία χρόνια τατουάζ ή τουλάχιστον τα κάνουν σε σημεία που μπορούμε να τα δούμε και εμείς!

Τα θέματα ποικίλουν απο κέλτικα σχέδια, γράμματα, ονόματα αγαπημένων προσώπων, προσωπογραφίες, στίχους, ψαλμούς κ.ο.κ. Φυσικά θα πρέπει να κάνουμε αναφορά στα gang tattoos όχι γιατί αυτά χαρακτηρίζουν όλη την μουσική σκηνή αλλά γιατί αποτελούν μέρος αυτής και καλύπτουν σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας της που θα ήταν μεγάλη παράλληψη εαν δεν τα αναφέραμε. Κάπου εδώ επίσης παρατηρούμε οτι υπάρχει άμεσως παραλληλισμός στην πορεία των τατουάζ στα μάτια της κοινωνίας με την πορεία των τατουάζ στην ιστορία της Ραπ μουσικής. Περιγράφεται γλαφυρότατα η πορεία των τατουάζ στα κορμιά των καλλιτεχνών, είναι δε εντυπωσιακό το πως απο παρακμιακό φετίχ συγκεκριμένων ομάδων έφτασε να γίνει οχι μόνο η απενεχοποίηση αυτών αλλά και μια χωρίς ηθική ή άλλη αναστολή δημιουργία τους. Και αυτό είναι καλό γιατί δεν μας πέφτει κανένας λόγος στο τι θα κάνει ο καθένας επάνω του, ακόμα και εάν αυτό ειναι ενα... παγωτό στο μάγουλο, όπως ο Gucci Mane.

50 cent tattoo

50 cent

 

Beasty Boys

Beasty Boys

 

Busta Rhymes

Busta Rhymes

 

Chris Brown

Chris Brown

 

Dr Dre

De Dre

 

Eminem

Eminem

 

Eve

Eve

 

Gucci Mane

Gucci Mane

 

Jackie O

Jacky O

 

Kelis

Kelis

 

llcool j

llcoolj

 

Lloyd Banks

Lloyd Banks

 

Pharrell

Pharrell

 

Rihanna

Rihanna

 

Snoop Dog

Snoop Dog

 

Tupac

Tupac

 

Wayne lil

Wayne Lil

 

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα