Απαγορευμένα για τους Τούρκους μαθητές τατουάζ, Piercing και μακιγιάζ
Δημοσιεύτηκε 30-09-2014 στις 13:07Προβολές: 1380απαγόρευση τατουάζ Τουρκία

Μπορεί η Τουρκία να καυχάται ότι έχει ένα από τα πιο "δυτικά" καθεστώτα στον μουσουλμανικό κόσμο, ωστόσο ο πρόεδρος Ερντογάν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος και συντηρητικός σε κάποια ζητήματα, ιδιαίτερα όταν αυτά αφορούν την εμφάνιση. Τέτοια είναι τα θέματα των τατουάζ, piercing και μεϊκάπ, τα οποία απαγορεύονται πλέον αυστηρά με σχετικό διάταγμα.

 Το νέο διάταγμα υπογράφτηκε πριν από λίγες ημέρες και προβλέπει σημαντικές αλλαγές και απαγορεύσεις όσον αφορά τον κώδικα ένδυσης των μαθητών που σπουδάζουν στα σχολεία όλη της χώρας, δημόσια και ιδιωτικά.

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο απαγορεύονται αυστηρά όλα τα τατουάζ, τα piercing, το μακιγιάζ και τα βαμμένα μαλλιά σε όλους τους μαθητές. Επιπλέον ανεπιθύμητα είναι σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς και τα γένια και τα μουστάκια των νεαρών μαθητών, που θα πρέπει να έχουν επιμελημένη εμφάνιση. Όμως οι ρυθμίσεις δεν σταματούν εκεί, καθώς υπάρχει σχετική πρόβλεψη και για και τα ρούχα και οι σχολικές τσάντες, τα οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φέρουν επάνω τους πολιτικά σύμβολα.

Το διάταγμα τέθηκε σε εφαρμογή άμεσα και προβλέπει ποινές που ξεκινούν από το στάδιο της επίπληξης έως εκείνο της αποβολής από το σχολείο, ανάλογα με τη βαρύτητα του κάθε περιστατικού. Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει κάποια παράγραφος στο διάταγμα που να αφορά την περίπτωση όσων έχουν κάνει ήδη κάποιο τατουάζ στο σώμα τους…

Φυσικά οι νέοι αυτοί κανονισμοί είχαν σαν αποτέλεσμα να βρεθούν και πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί που τους χαρακτηρίζουν ως ανεφάρμοστους και καταπιεστικούς. Η Ένωση Εργαζομένων στην εκπαίδευση δήλωσε μέσω του προέδρου της κ. Veli Demir πως τα τατουάζ δεν μπορούν να αφαιρεθούν όπως ένα απλό ρούχο και πως είναι παράλογο να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα, τη στιγμή που είναι τόσο διαδεδομένα πλέον και στους εφήβους.

Φυσικά πολλοί αντίπαλοι του Ερντογάν βρήκαν επίσης την ευκαιρία να τον κατηγορήσουν για ισλαμοποίηση του έθνους, την ώρα που σε ισχύ έχει τεθεί και η πρόσφατη απόφαση που επιτρέπει εκ νέου στις μαθήτριες να φορούν την μαντήλα στο σχολείο.

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα