Σύγχρονοι σκλάβοι με 250 ευρώ και τατουάζ στο Ηνωμένο Βασίλειο
Δημοσιεύτηκε 02-10-2014 στις 12:53Προβολές: 1346μοντέρνοι σκλάβοι με τατουάζ

Τη δυστυχία χιλιάδων ανθρώπων εκμεταλλεύονται σύγχρονοι δουλέμποροι του οργανωμένου εγκλήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, με εξευτελιστικούς μισθούς και τατουάζ αναγνώρισης.

Η συγκεκριμένη κατάσταση φαίνεται να έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις, όπως αποκάλυψε σε έρευνά της η βρετανική εφημερίδα Daily Maily, την οποία δημοσίευσε πρόσφατα στις σελίδες της. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο αριθμός όσων πέφτουν θύματα των κακοποιών έχει το τελευταίο διάστημα αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με το παρελθόν.

Θύματα του σύγχρονου αυτού σκλαβοπάζαρου είναι ξένοι οι οποίοι φτάνουν νόμιμα η παράνομα στο νησί με την ελπίδα να βρουν μια δουλειά και να φτιάξουν λίγο τη ζωή τους. Πολλοί από αυτούς πέφτουν θύματα του οργανωμένου εγκλήματος της χώρας και υποχρεώνονται να δουλεύουν με μισθούς πείνας της τάξης των 250 ευρώ, που είναι ιδιαίτερα εξευτελιστικοί για τα δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου, που είναι μια από τις πιο ακριβές χώρες στην Ευρώπη. Τα θύματα αυτά δουλεύουν σε παράνομους εργασιακούς χώρους, ασκούν επαιτεία ή αν είναι γυναίκες και παιδιά, εξαναγκάζονται να ακολουθήσουν το δρόμο της πορνείας.

 

Σήμανση με τατουάζ

Ένα κόμη τραγικό σημείο επίσης της όλης κατάστασης είναι ότι οι συμμορίες που εκμεταλλεύονται τον κόσμο αυτό τους κάνουν και τατουάζ προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να τους αναγνωρίσουν και να εμποδίσουν τα θύματα να ξεφύγουν.  Πιο συγκεκριμένα «χτυπάνε» επάνω τους τατουάζ με αριθμούς και σύμβολα που ουσιαστικά δηλώνουν  ότι αποτελούν ιδιοκτησία κάποιας εγκληματικής συμμορίας. Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η βρετανική εφημερίδα, τα θύματα του ανθρώπινου trafficking φτάνουν τα 2.744 και η προέλευσή τους είναι από 86 κράτη του πλανήτη, με τους περισσότερους όμως να προέρχονται από την Πολωνία και τη Ρουμανία. Ένα ακόμη συγκλονιστικό στοιχείο είναι επίσης ότι περίπου ένα ποσοστό της τάξεως του 20%, δηλαδή 602 άτομα είναι παιδιά.

 

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα