Ταξιδεύοντας και ερευνώντας την τέχνη του τατουάζ σε όλο τον κόσμο
Δημοσιεύτηκε 06-10-2014 στις 14:21Προβολές: 1430travelin mick tattoo

Ορισμένοι συλλέγουν μαγνητάκια και άλλα αναμνηστικά αντικείμενα από τις επισκέψεις τους σε ξένες χώρες και άλλες πόλεις, ωστόσο ο Travelin Mick φροντίζει να μαζεύει στα ταξίδια που πραγματοποιεί φωτογραφίες με τατουάζ από εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες.

Ο Travelin’ Mick αρέσκεται στο να «χτυπά» τατουάζ όμως και στο δικό του σώμα. Έτσι όμως αναφέρει διαθέτει δύο ιπτάμενες τίγρεις από τη Μιανμάρ και άλλα τατουάζ από την Ταϊλάνδη, το Βόρνεο, τη Σαμόα, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και αλλού.

Ο 45χρονος Γερμανός ταξιδεύει συνεχώς τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής του αναζητώντας πολιτισμούς που διαθέτουν ιστορία γύρω από την τέχνη του tattoo. Όπως αναφέρει, έχει φωτογραφίσει και καταγράψει τα τατουάζ από 40 και πλέον θρησκευτικές και εθνοτικές μειονότητες σε όλο τον πλανήτη, καθώς επίσης σε μέλη συμμοριών ή ακόμη και οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων.

Το περίεργο χόμπι του το ξεκίνησε το 1999, όταν εργαζόταν σε ένα tattoo studio στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, με αφορμή τα τατουάζ των μελών συμμοριών της συγκεκριμένης περιοχής. Ξεκίνησε τότε να παίρνει συνεντεύξεις και να βγάζει φωτογραφίες, δημοσιεύοντας το πρώτο άρθρο του σε γερμανικό περιοδικό για τα τατουάζ. Έκτοτε είναι σε θέση να χρηματοδοτεί τα ταξίδια που πραγματοποιεί σε όλο τον κόσμο, από τα ρεπορτάζ που γράφει και πουλά σε διεθνή περιοδικά του χώρου του τατουάζ.

Ο Trevelin’ Mick θεωρεί ότι τα τατουάζ αποτελούν κοινό μέσο συνεννόησης και πολλές  φορές του δίνουν τη δυνατότητα να «σπάσει τον πάγο» με ορισμένους δύστροπους συνομιλητές του με τους οποίους άλλωστε δεν μιλά κάποια κοινή γλώσσα. Πριν μάλιστα ξεκινήσει κάποιο ταξίδι, ερευνά λοιπόν πολύ προσεκτικά την ιστορία κάθε χώρας και τη σχέση της με την τέχνη του τατουάζ.

Ως τον πιο ενδιαφέροντα πολιτισμό, σε σχέση πάντα με την σχέση του με τα τατουάζ, ο Mick ξεχωρίζει του «Ramanami» που ζουν στην Ινδία. Πρόκειται για μια θρησκευτική μειονότητα που λατρεύει το θεό Rama και οι οπαδοί της οποίας πραγματοποιούν τατουάζ σε όλο τους το κορμί.

Μέσα στα επόμενα προγραμματισμένα ταξίδια του Travelin’ Mick είναι η Ταϊλάνδη και το Βόρνεο, στα οποία έχει ξαναβρεθεί στο παρελθόν.

travelin mick tattoo

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα