Επιτρέπει τα τατουάζ και σε εμφανή σημεία του σώματος ο βρετανικός στρατός
Δημοσιεύτηκε 08-10-2014 στις 15:10Προβολές: 1388βρετανικός στρατός τατουαζ

Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ήταν δύσκολο να υπηρετεί κάποιος το στρατό του Ηνωμένου Βασιλείου αν είχε τατουάζ, ιδιαίτερα δε αν αυτό ήταν σε εμφανές σημείο, όπως για παράδειγμα στα χέρια ή στο πίσω μέρος του λαιμού. Η απαγόρευση όμως αυτή αποτελεί παρελθόν, χαροποιώντας χιλιάδες άτομα με τατουάζ που ενδιαφέρονταν να ακολουθήσουν μια καριέρα στο στρατό.

Τα πράγματα άλλαξαν άρδην πρόσφατα, σε μια προσπάθεια του στρατεύματος να φέρει περισσότερους νέους στις τάξεις του. Έτσι οι προηγούμενοι πολύ αυστηροί κανόνες όσον αφορά την εμφάνιση, που είχαν σαν αποτέλεσμα να απορρίπτεται μεγάλος αριθμός υποψηφίων, αποτελούν εδώ και λίγο καιρό παρελθόν για τον βρετανικό στρατό. Ο μόνος περιορισμός που φαίνεται να τίθεται προς το παρόν είναι τα σχέδια των tattoo να μην είναι εμφανή στην κλασική φωτογραφία διαβατηρίου με το πάνω κουμπί μιας ανοιχτής στο λαιμό μπλούζας ξεκούμπωτο.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Άμυνας της χώρας: «τα τατουάζ έχουν γίνει πλέον πολύ πιο αποδεκτά στην κοινωνία την τελευταία δεκαετία και έχει δημιουργηθεί ένας αυξανόμενος αριθμός προσωπικού με τατουάζ σε εμφανή σημεία».


βρετανικός στρατός τατουαζ


Έτσι από τη στιγμή που τα τατουάζ δεν έχουν κάποια άμεση επίδραση στην επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των στρατευμάτων, η προηγούμενη τακτική της απαγόρευσης φαίνεται ότι θα μπορούσε να καταργηθεί. Με τον τρόπο αυτό το να έχει κανείς πολλά σε αριθμό τατουάζ που καλύπτουν μεγάλο μέρος του σώματος πραγματικά δεν αποτελεί πρόβλημα για την κατάταξή του στις έμμισθες δυνάμεις του στρατού αν και περιορισμοί όσον αφορά τα προσβλητικά και ρατσιστικά τατουάζ παραμένουν. Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται τατουάζ που παρουσιάζουν σκηνές βίας, σεξουαλικές πράξεις και ναρκωτικά.

Οι νέοι κανόνες τέθηκαν σε ισχύ από 1 Αυγούστου. Η μεγαλύτερη αλλαγή που φέρνουν είναι κυρίως σε όσους έχουν τατουάζ στα χέρια τους και στο πίσω μέρος του λαιμού, παρότι τα τατουάζ στο πρόσωπο παραμένουν ταμπού και απαγορευμένα.

Σύμφωνα με τα αρχεία του βρετανικού στρατού, το 2013 απορρίφθηκαν 336 αιτήσεις ενδιαφερόμενων να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας λόγω των τατουάζ τους και των piercing. Πλέον αυτό το καθεστώς έχει αλλάξει και οι απορρίψεις για αυτό τον λόγο εκτιμάται ότι θα μειωθούν δραματικά και θα αφορούν μόνο πολύ ακραίες περιπτώσεις.

Με παρόμοια διάθεση φαίνεται να έρχεται και η πρόσφατη ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, σύμφωνα με την οποία σύντομα θα αρθεί η απαγόρευση των tattoo κάτω από τους αγκώνες ή τα γόνατα και στο λαιμό.

 

 

βρετανικός στρατός τατουαζ

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα