Τα τατουάζ με νεκροκεφαλές: Σχέδια και συμβολισμοί
Δημοσιεύτηκε 04-11-2014 στις 15:27Προβολές: 2327



skull tattoos

Οι καλλιτέχνες των τατουάζ είχαν πάντα στην πλειοψηφία τους μια εσωτερική αγάπη για σκοτεινά σχέδια τατουάζ, τόσο από άποψη τεχνική, όσο και γενικότερα αναφορικά με τη θεματολογία τους. Έτσι ήταν φυσικό οι νεκροκεφαλές να γίνουν και να παραμένουν μέχρι και σήμερα ένα από τα πιο συνηθισμένα και πιο δημοφιλή θέματα για τατουάζ.

Ένα από τα πιο ωραία πράγματα σχετικά με τα τατουάζ νεκροκεφαλές είναι ότι υπάρχουν τόσο πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να «χτυπήσετε» ένα. Οι νεκροκεφαλές μπορούν να είναι παράλληλα πανέμορφες, αλλά και τρομακτικές ορισμένες φορές, ανάλογα με τον τρόπο που πραγματοποιείται το τατουάζ.

 

Συμβολισμοί στα τατουάζ με νεκροκεφαλές

Σε κάποιους αρέσει να δίνουν ερμηνείες για το συμβολισμό των τατουάζ με νεκροκεφαλές. Έτσι αρκετός κόσμος έχει τις δικές του προσωπικές απόψεις για το τι μπορεί να σημαίνει και να συμβολίζει τατουάζ του. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι κοινώς αποδεκτοί συμβολισμοί για διαφορετικού είδους τατουάζ με σκελετούς.

Έτσι λοιπόν πολλοί είναι εκείνοι που συνδέουν τα σχέδια των τατουάζ νεκροκεφαλών με έννοιες όπως ο θάνατος και η οργή.  Ακόμη και στο ξεκίνημα της τέχνης του τατουάζ, η νεκροκεφαλή αποτελούσε κάτι περισσότερο από σύμβολο του θανάτου. Συμβόλιζε επίσης και την αντίθετη έννοια, εκείνη δηλαδή της ζωής.

Τα τατουάζ με σκελετούς ήταν διαδεδομένα επίσης σε αρχαίες κοινωνίες. Θεωρούνται κατά κύριο λόγο σύμβολα «μεγάλων αλλαγών», ανάμεσα στις οποίες βέβαια είναι και ο θάνατος, ο οποίος δεν μπορεί να αποτραπεί. Αυτή είναι άλλη μια σύνδεση των τατουάζ με νεκροκεφαλές και του θανάτου.

Πολλές θρησκείες έχουν παραδόσεις που έχουν σχέση με τα τατουάζ με νεκροκεφαλές. Στον Χριστιανισμό τα τατουάζ με σκελετούς συχνά συμβολίζουν την αιωνιότητα ή τα υπολείμματα του σώματος όταν η ψυχή αφήνει το σώμα. Σε κάποιες άλλες θρησκείες η νεκροκεφαλή αντιπροσωπεύει την αναγέννηση  αλλά και την αναγνώριση του θανάτου ενός αγαπημένου προσώπου.

Παραδοσιακά τα τατουάζ με νεκροκεφαλές αντιπροσωπεύουν τον θρίαμβο και την επανάσταση και κάπως έτσι έφτασε να χρησιμοποιείται στις πειρατικές σημαίες. Οι νεκροκεφαλές συμβολίζουν επίσης τη δύναμη, την ισχύ ή μια σημαντική αλλαγή στη ζωή.

Τα τατουάζ που περιλαμβάνουν κάποια νεκροκεφαλή μαζί με ένα τριαντάφυλλο φανερώνουν τις αντιθέσεις ανάμεσα σε ζωή και σε θάνατο, στην ομορφιά και στη σήψη.

Δείτε μερικά τατουάζ με νεκροκεφαλές για να πάρετε και κάποια ιδέα αν σας αρέσει το θέμα και σκέφτεστε να το «χτυπήσετε» σε κάποιο σημείο του σώματός σας.

 

skull tattoos

skull tattoos

skull tattoos

skull tattoos

skull tattoos

skull tattoos

skull tattoos

skull tattoos

skull tattoos

skull tattoos

skull tattoos

skull tattoos

skull tattoos

skull tattoos


)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα