Tattoo School: Black and Grey Tattoo
Δημοσιεύτηκε 17-11-2014 στις 13:49Προβολές: 1466black and grey tattoo

Συνεχίζουμε τις παρουσιάσεις μας με τις πιο διαδεδομένες τεχνικές τατουάζ αυτή τη φορά με ίσως το πιο κλασικό είδος, το Black and Grey tattoo.

Το Black & Grey τατουάζ είναι αυτό που δηλώνει ξεκάθαρα η λέξη. Μονόχρωμες ουσιαστικά εικόνες οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με μαύρο μελάνι διαλυμμένο σε απεσταγμένο νερό, ώστε το χρώμα να αραιώσει και να δημιουργηθούν ελαφρώτερες σκιές τονικά.

Σε ορισμένους καλλιτέχνες αρέσει να ανακατεύουν λευκό μελάνι με μαύρο προκειμένου να επιτυγχάνουν παρόμοιο αποτέλεσμα, αλλά αυτή δεν είναι σίγουρα η παραδοσιακή μέθοδος για το ασπρόμαυρο τατουάζ.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο γίνεται το Black & Grey tattoo, είναι γεγονός ότι εξακολουθεί  σήμερα, μετά από πάρα πολλά χρόνια, να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στυλ σε όλο τον κόσμο, καθώς προσφέρει μεγάλο βάθος και τρισδιάστατη απεικόνιση στα σχέδια που επιλέγει κάποιος να «χτυπήσει» στο σώμα του με την εν λόγω τεχνική. Είναι φυσικά ειδανικό για «σκοτεινά» σχέδια που αρέσουν σε πάρα πολύ κόσμο.

black and grey tattoo

 

Η ιστορία του Black & Grey Tattoo

Αν αναζητήσουμε ιστορικά τις ρίζες της συγκεκριμένης τεχνικής ίσως να την βρούμε στις φυλακές, όπως υποστηρίζουν πολλοί, όπου δεν υπήρχε πρόσβαση σε έγχρωμα μελάνια και άρχισε να γίνεται η τεχνική με μια βελόνα για πιο ρεαλιστικές σκιές στα τατουάζ.

Συνεπώς το Black & Grey tattoo αναφέρεται συνήθως και ως “jailhouse” ή “joint style”. Οι κρατούμενοι συχνά χρησιμοποιούσαν χορδές κιθάρας για βελόνες και στάχτες τσιγάρου ή μελάνι από στυλό για τα τατουάζ που πραγματοποιούσαν. Η κατασκευή των μηχανών που χρησιμοποιούνταν για τα τατουάζ, προέρχονταν κατά κύριο λόγο από μικρό μοτέρ σε κασετόφωνα κει walkman. Τη δεκαετία του ’70 και του ’80 η συγκεκριμένη τεχνική που παρήγαγε μαύρες και γκρι εικόνες έγινε δημοφιλής στα tattoo studios και έγινε πιο γνωστή ως Black & Grey Tattoo.

black and grey tattoo

 

Σημασία στις λεπτομέρειες

Η τεχνική του Black and Grey tatoo βασίζεται ουσιαστικά στην κλασική ιταλική τεχνοτροπία ζωγραφικής του λεγόμενου “chiaroscuro”, στην οποία υπάρχουν μεγάλες αντιθέσεις όσον αφορά το φωτισμό ανάμεσα σε φωτεινά και σκοτεινά σημεία και ένταση μέσω του contrast, που στην περίπτωση των τατουάζ δίνουν μια πιο τρισδιάστατη εικόνα.

Το σημαντικό στη μέθοδο του Black & Grey tattoo είναι οι διαβαθμίσιες του χρώματος και οι τόνοι ανάμεσα στο πιο φωτεινό και στο πιο σκοτεινό, που δημιουργούν ένα έντονο contrast.  Ένας καλός tattoo artist μπορεί να το κάνει να φαίνεται εύκολο, σε βαθμό που να μην είναι καν αισθητό.

Σε κάποια τατουάζ με χρώμα, οι καλλιτέχνες ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν αρχικά την τεχνική του Black & Grey tattoo ώστε να δημιουργήσουν μια βάση σκιών για τα χρώματα που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια. Το χρωματιστό μελάνι μπορεί α προστεθεί άμεσα πάνω από τα κομμάτια του τατουάζ που έχουν ξεκινήσει ως Black & Grey.

Ρίξτε μια ματιά σε μερικά ωραία σχέδια που συγκενρτώσαμε για εσάς με τατουάζ που έχουν δημιουργηθεί με την τεχνική του Black & Grey και πάρτε κι εσείς έξυπνες ιδέες για το επόμενό σας τατουάζ.

black and grey tattoo

 

Γνωστοί μετρ του Black & Grey Tattoo

Bob Tyrell – Night Gallery - www.bobtyrell.com

Jose Lopes – Lowrider Tattoo – www.lowridertattoostudios.com

Zsolt Sarkozy – Dark Arts – www.darkart.hu

 

black and grey tattoo

black and grey tattoo

black and grey tattoo

black and grey tattoo

black and grey tattoo

black and grey tattoo

 

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα