10 πράγματα δεν πρέπει να λέμε όταν κάποιος κάνει ένα τατουάζ
Δημοσιεύτηκε 28-11-2014 στις 14:21Προβολές: 2055άσχημα σχόλια για τατουάζ

Ο αριθμός των ατόμων που αποφασίζουν να κάνουν ένα τατουάζ ολοένα και αυξάνεται παγκοσμίως. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν στοιχεία αναφορικά με το ποσοστό του πληθυσμού που έχει κάποιο τατουάζ στο κορμί του, ωστόσο γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις Η.Π.Α., ένας στους δέκα Αμερικανούς σήμερα έχει τουλάχιστον ένα τατουάζ στο σώμα του.

Παρότι λοιπόν τα τατουάζ είναι πλέον πολύ πιο διαδεδομένα και αποδεκτά κοινωνικά απ’ ότι στο πρόσφατο παρελθόν, υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί μύθοι για αυτά. Φροντίσαμε να συγκεντρώσουμε 11 από τα πιο συνηθισμένα στερεότυπα των απλών ανθρώπων για όσους έχουν κάποιο τατουάζ στο σώμα τους και σχόλια που πραγματικά όλοι έχουμε κουραστεί να ακούμε όλη την ώρα:

 

1. «Τα τατουάζ δημιουργούν επαγγελματικά προβλήματα»

Για δεκαετίες αυτή αποτέλεσε το πιο ισχυρό αποτρεπτικό επιχείρημα μανάδων και πατεράδων, ώστε τα παιδιά τους να μην κάνουν τατουάζ. Είναι αλήθεια πως στο παρελθόν υπήρχε πρόβλημα, ωστόσο τα πράγματα πλέον έχουν αλλάξει πάρα πολύ και τα τατουάζ αποτελούν πολύ σπάνια τον λόγο εκείνον προκειμένου κάποιος να μην προσληφθεί σε μια δουλειά. Ακόμη και ηγέτες κρατών και σημαντικές προσωπικότητες παγκοσμίως έχουν τατουάζ, ενώ στις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου ακόμη και στα σώματα ασφαλείας το τατουάζ έχει πάψει να αποτελεί ταμπού.

άσχημα σχόλια για τατουάζ

 

2. «Θα το μετανιώσεις όταν μεγαλώσεις λίγο»

Είναι βέβαιο ότι το δέρμα μας δεν θα είναι για πάντα ελαστικό και σφριγηλό όπως όταν είμαστε σε νεαρή ηλικία, ωστόσο αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τα τατουάζ δεν μπορούν να είναι καλαίσθητα στο σώμα μας σε κάθε ηλικία. Υπάρχουν αναρίθμητες πανέμορφες φωτογραφίες με παππούδες και γιαγιάδες με τατουάζ στο διαδίκτυο.

άσχημα σχόλια για τατουάζ

 

3. «Τα τατουάζ είναι μόνιμα»

Η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ σήμερα που τα τατουάζ δεν μπορούν να θεωρούνται πλέον μόνιμα, όπως στο παρελθόν. Υπάρχουν σήμερα τόσες διαφορετικές διαδικασίες αφαίρεσης ενός τατουάζ, από κρέμες μέχρι χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες έχουν πολύ καλά αποτελέσματα. Η διαδικασία είναι πολλές φορές ακριβή και επίπονη ωστόσο ακόμη για αν κάνετε κάποιο λάθος και το μετανιώσετε κάποια στιγμή αργότερα στη ζωή σας, έχετε πάντα τη δυνατότητα να αφαιρέσετε το τατουάζ που δεν επιθυμείτε πλέον να έχετε στο σώμα σας.

άσχημα σχόλια για τατουάζ

 

4. «Γιατί το έκανες αυτό;»

Πρόκειται σίγουρα για μια περίεργη ερώτηση. Κάποια άτομα κάνουν τατουάζ για πολύ προσωπικούς λόγους που ποικίλουν ανάλογα με τη θρησκεία και την κοινωνία μέσα στην οποία ζουν. Παρότι πολλά άτομα δεν έχουν πρόβλημα με αυτή την ερώτηση είναι σίγουρα λίγο προσβλητική, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κάτι προσωπικό. Θες να μάθεις αν κάποιος έχει πάνω του περισσότερα τατουάζ; Μάλλον δεν θα μάθεις ποτέ, εκτός αν εκείνος είναι διατεθειμένος να κοιμηθεί μαζί σου, πράγμα που μάλλον δεν πρόκειται να συμβεί μετά από μια τέτοια ερώτηση…

άσχημα σχόλια για τατουάζ

 

5. «Πόνεσε;»

Είναι ηλίθιο να ρωτάς αν μια βελόνα που εισέρχεται στο δέρμα σου τόσες φορές αφήνοντας μελάνι πονάει. Είναι λογικό να πονάει λοιπόν λίγο, αν και καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον πόνο. Κάποια σημεία του σώματος πονούν περισσότερο, καθώς βρίσκονται συνήθως κοντά σε νεύρα και τένοντες που είναι πιο ευαίσθητα.

άσχημα σχόλια για τατουάζ

6. «Μα τι θα πουν οι γονείς σου;»

Όταν ο κόσμος αρχίζει να ρωτά τέτοιες ερωτήσεις αυτό που εννοούν είναι ουσιαστικά ότι οι γονείς σου θα δυσαρεστηθούν από την απόφασή σου αυτή. Ας είμαστε ευθείς σε αυτό το ζήτημα: κανείς δεν χρειάζεται την έγκριση των γονιών ή της κοινωνίας για τίποτα σε τέτοιες καθαρά προσωπικές αποφάσεις. Πολλοί γονείς είναι ανοιχτόμυαλοι και δεν έχουν κανένα πρόβλημα σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονται ακριβώς στην αντίπερα «όχθη» όσον αφορά τις ιδέες και τη νοοτροπία τους. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δική τους απόφαση και το να θεωρεί κανείς ότι με το να κάνεις τατουάζ γίνεσαι λιγότερο επιθυμητός στα μέλη της οικογένειάς σου είναι κάτι το ιδιαίτερα προσβλητικό.

άσχημα σχόλια για τατουάζ

 

7. «Εγώ δεν θα έκανα ποτέ τατουάζ»

Δεν θα έκανες ποτέ τατουάζ; Ωραία! Βέβαια κανείς δεν σε ρώτησε. Πρόκειται για μια παθητική δήλωση, η οποία είναι παράλληλα και πολύ επιθετική, καθώς υπονοεί ότι το να κάνεις τατουάζ είναι κάτι το κακό. Ένα παρόμοια σχόλιο είναι: «θέλω το σώμα μου να είναι φυσικό». Μη μου πεις πως ότι κάνεις στο κορμί σου είναι φυσικό γιατί θα γελάσω. Σκέψου μεϊκάπ, κρέμες, κολόνιες κλπ. Κάνε λοιπόν εσύ ότι νομίζεις καλύτερο κι εγώ θα κάνω το ίδιο για λογαριασμό μου.

άσχημα σχόλια για τατουάζ

 

8. «Το τατουάζ στο κάτω μέρος της πλάτης σημαίνει ότι είσαι τσούλα»

Το έχουμε ακούσει όλοι λίγο-πολύ και αυτό το στερεότυπο. Οι αμερικάνοι το ονομάζουν «tramp stamp» και αναφέρεται συνήθως σε κάποιο τατουάζ στο πίσω μέρος της πλάτης μιας γυναίκας. Φυσικά το μέρος του σώματος στο οποίο «χτυπά» κάποιος ένα τατουάζ δεν αποτελεί καμία ένδειξη για τις σεξουαλικές επιλογές και τον χαρακτήρα ενός ατόμου, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα ρούχα. Τα τατουάζ είναι τατουάζ και τίποτα παραπάνω. Το πόσα χτυπήματα με βελόνα έχει κάνει κάποια κοπέλα πάνω της δεν έχουν καμία σχέση με τον βαθμό με τον οποίο της αρέσει να αλλάζει τους άντρες σας τα πουκάμισα.

άσχημα σχόλια για τατουάζ

 

9. «Θα μοιάζεις με κατάδικο»

Δηλαδή πώς ακριβώς μοιάζουν οι κατάδικοι; Άλλο ένα στερεότυπο αυτή τη φορά για τους άντρες, όπως αντίστοιχα το σεξουαλικό στερεότυπο για τις γυναίκες που αναλύσαμε παραπάνω. Μπορεί στο παρελθόν τα τατουάζ να αποτέλεσαν πολύ δημοφιλή τέχνη στις φυλακές, ωστόσο έχουν ξεπεράσει εδώ και πολλές δεκαετίες τα όρια της «κουλτούρας των φυλακών». Το στερεότυπο παραμένει ωστόσο ακόμη και σήμερα.

άσχημα σχόλια για τατουάζ

 

10. «Τα τατουάζ δεν σου επιτρέπουν να δώσεις αίμα»

Όπως έχουμε αναλύσει και σε παλαιότερο άρθρο μας, η αιμοδοσία για κάποιες εβδομάδες μετά την πραγματοποίηση ενός τατουάζ απαγορεύεται για καθαρά προληπτικούς λόγους. Από τη στιγμή που υπάρχει πληγή και αίμα και μια βελόνα να εισέρχεται στο σώμα υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών. Τα τατουάζ που πραγματοποιούνται στα διάφορα νόμιμα στούντιο είναι ασφαλή και ελέγχονται συνεχώς από τις υγειονομικές υπηρεσίες και χρησιμοποιούν αποστειρωμένα υλικά μιας χρήσης. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών και ο καθένας μπορεί να προχωρήσει κανονικά σε αιμοδοσίες μετά από λίγο καιρό μετά την πραγματοποίηση του τατουάζ που πραγματοποίησε στο σώμα του.

άσχημα σχόλια για τατουάζ

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα