ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Billi – Elements Tattoo
Δημοσιεύτηκε 06-12-2014 στις 10:58Προβολές: 1374Billi - Elements Tattoo

«Σημαντική πηγή έμπνευσης για έναν καλλιτέχνη η καθημερινότητά του»

 

 

Ο Θεσσαλονικιός καλλιτέχνης και ιδιοκτήτης του Elements Tattoo Studio ανοίγει τα «χαρτιά» του στο tattoostudios.gr και το GreekTattoo Magazine και μιλά για τη ζωή και το πόσο έχει επηρεαστεί από την σχέση του με το τατουάζ.

 

 

Billi, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το tattoo;

Άρχισα να ασχολούμαι με το tattoo ερασιτεχνικά το 2009 και επαγγελματικά από το 2011 έως σήμερα.

 

Είχες ασχοληθεί επαγγελματικά με κάτι πριν από αυτό;

Πριν ξεκινήσω το tattoo δούλευα σε διάφορα bar ως barman.

 

 

Ποιες αποτελούν πηγές έμπνευσης για σένα στην τέχνη σου;

Πηγή έμπνευσης αποτελεί η καθημερινότητα μου. Στη ζωή μας περιβάλλουν πολλά απλά και πιο σύνθετα πράγματα και καταστάσεις που δίνουν πάρα πολλά δημιουργικά ερεθίσματα στους καλλιτέχνες.

 

 Billi - Elements Tattoo

Θυμάσαι ποιο ήταν το πρώτο tattoo που έκανες σε κάποιον άλλο;

Το πρώτο μου tattoo ήταν ένα ζωδιακό σύμβολο και μια ημερομηνία στα λατινικά, το θυμάμαι ακόμα σήμερα και γελάω.

 

 

Έρχεται πολύς κόσμος σήμερα για coverups;

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός των cover ups και ομολογώ πως κάποια κομμάτια είναι πραγματικά δύσκολα.

 

 

Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό;

Πιστεύω ότι οφείλεται περισσότερο σε απερισκεψία των πελατών, ειδικότερα σε μικρές ηλικίες και λιγότερο στη μη υλοποίηση ενός σχεδίου από έναν καλλιτέχνη.

 

 Billi - Elements Tattoo

Πως θα περιέγραφες την τεχνική σου;

Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνω ή θα περιγράψω την τεχνική μου , αυτό μπορεί να το κρίνει και να το περιγράψει ο κόσμος.

 

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου καλλιτέχνης όσον αφορά το τατουάζ;

Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο καλλιτέχνη κατά νου να αναφέρω που να μου αρέσει περισσότερο από τους άλλους. Θαυμάζω και έχω επιρροές πολλούς tattoo artists και το έργο τους όπως τους: Nikko Hurtado, Sergey Shanko, Zsolt Gomori , Moni Marino και πολλούς άλλους ακόμη.

 

 

Ποιο είναι το πρώτο και το τελευταίο σου tattoo στο σώμα σου;

Το πρώτο μου tattoo το έκανα σε ηλικία 14 χρονών  και ήταν το ψευδώνυμό μου. Το τελευταίο ημερολογιακά ήταν μόλις πριν από λίγες μέρες. Πρόκειται συγκεκριμένα για ένα Θιβετιανό σύμβολο. Πιστεύω πως δεν θα υπάρξει τελευταίο tattoo.

 

Billi - Elements Tattoo 

Ασχολείσαι στην καθημερινή σου ζωή με την τέχνη και πέρα από τα tattoo;

Ναι, η τέχνη είναι κάτι που με εκφράζει και με κάνει δημιουργικό. Ασχολούμαι συνεπώς με αυτή και πέρα από τα τατουάζ που «χτυπάω» καθημερινά στο στούντιο. Συγκεκριμένα, περνάω όσο ελεύθερο χρόνο μου απομένει ζωγραφίζοντας και μαθαίνοντας νέες τεχνικές, κάτι που απολαμβάνω πολύ.

 

Πιστεύεις ότι για να ξεκινήσει κανείς σαν καλλιτέχνης πρέπει να βρεθεί δίπλα σε κάποιον άλλο επαγγελματία με εμπειρία ή μπορεί ενδεχομένως κάποιος να κάνει την αρχή και από μόνος σου;

Ναι πιστεύω ότι είναι σίγουρα απαραίτητο να βρεθείς δίπλα σε κάποιον επαγγελματία στα πρώτα σου βήματα στο tattoo. Είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να εξελιχθείς μόνος σου χωρίς βοήθεια αν δεν πάρεις τις σωστές βάσεις από την αρχή.

 

Θεωρείς ότι το internet βοηθά κάποιον καλλιτέχνη να αναγνωριστεί;

Ναι, το πιστεύω. Καλώς ή κακώς το internet είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο διαδεδομένα μέσα ενημέρωσης, στο οποίο έχεις τη δυνατότητα να διαφημίσεις τη δουλειά σου πολύ εύκολα και να την δει χιλιάδες κόσμου σε όλον τον κόσμο. Συνεπώς είναι ένα υπερπολύτιμο εργαλείο προώθησης της δουλειάς ενός καλλιτέχνη, είτε πρόκειται για tattoo artist, είτε για οποιονδήποτε άλλο πραγματοποιεί καλλιτεχνική δουλειά και θέλει να δημοσιοποιήσει και να διαδώσει το έργο του.

 

Billi - Elements Tattoo

Ποιο είναι το πιο περίεργο τατουάζ που σου έχουν ζητήσει να κάνεις;

Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω κάποιο tattoo ως περίεργο, μπορώ να επέμβω και να αλλάξω μια ιδέα, αλλά ο καθένας αποτυπώνει επάνω του αυτό που θέλει και είναι λάθος να το χαρακτηρίζουμε ως περίεργο.

 

 

CV

Ο Billi γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Με το tattoo ξεκίνησε να ασχολείται από το 2009 και στη συνέχεια επέλεξε να το ακολουθήσει και ως επαγγελματική διέξοδο από το 2011, συνεχίζοντας με αυτό έως σήμερα. Μπορεί να μην έχει σπουδάσει σε κάποια σχολή καλών τεχνών, ωστόσο πήρε καλές βάσεις δίπλα σε παλιούς και έμπειρους tattoo artists και αγαπά την τέχνη με την οποία ασχολείται πέρα από τη δουλειά και στον λίγο ελεύθερο χρόνο που διαθέτει.

Billi - Elements Tattoo

Billi - Elements Tattoo

Billi - Elements Tattoo

Billi - Elements Tattoo

Billi - Elements Tattoo

Billi - Elements Tattoo

Billi - Elements Tattoo

Billi - Elements Tattoo

Billi - Elements Tattoo

 

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα