Μύθοι και πραγματικότητα για τα τατουάζ
Δημοσιεύτηκε 30-12-2014 στις 14:47Προβολές: 1523Είναι κακοτυχία να κάνεις τατουάζ το όνομα κάποιου… Τα ανοιχτά χρώματα πονούν περισσότερο… Τα τατουάζ ματώνουν πολύ… Η βελόνα του τατουάζ έχει μόνο μια άκρη… Τα τατουάζ γίνονται μπλε με το πέρας του χρόνου… Το κόκκινο μελάνι ξεθωριάζει εύκολα… Όποιος μπορεί να σχεδιάζει μπορεί να κάνει και τατουάζ… Μόνο ναυτικοί, μηχανόβιοι και φυλακισμένοι κάνουν τατουάζ… Τα τατουάζ κοστίζουν πολλά χρήματα… Τα τατουάζ μένουν για πάντα…

Πολλοί από τους παραπάνω αστικούς μύθους ξεκίνησαν πριν από πολύ καιρό, όταν πράγματι τις περισσότερες φορές υπήρχε κάποια αλήθεια πίσω από αυτούς. Η μοντέρνα τέχνη του τατουάζ απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και προσπαθεί να ξεφύγει από παλιομοδίτικα στερεότυπα. Ας δούμε λοιπόν πιο συγκεκριμένα μερικούς από αυτούς τους μύθους που αναφέρονται στα τατουάζ και να δούμε ποια ακριβώς είναι η πραγματικότητα πίσω από αυτούς:

 

Ονόματα, πόνος και ξεθώριασμα

Το να έχεις το όνομα κάποιου στο σώμα σου με τατουάζ, παρότι δεν αποτελεί κακή τύχη, είναι σίγουρα προσωπική επιλογή. Και παρότι οποιαδήποτε σχέση μπορεί κάποια στιγμή να αποτύχει, το να πιστεύει κάποιος ότι κάνοντας το τατουάζ με το όνομα ενός αγαπημένου εγγυάται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την έκβαση της σχέσης, τότε το κάνει σίγουρα για τους λάθος λόγους. Οι σχέσεις αποτυγχάνουν για έναν σωρό από λόγους και το να γράψεις το όνομα κάποιου πάνω σου με τατουάζ δεν είναι σίγουρα ένας από αυτούς.

Τα τατουάζ πονάνε και ανάλογα με τις αντοχές του καθενός, κάποιοι θα αισθανθούν περισσότερο πόνο και ορισμένοι άλλοι λιγότερο. Τα ανοιχτά χρώματα είναι συνήθως εκείνα που «χτυπιούνται» τελευταία, όταν το δέρμα είναι πιο μαλακό και έτσι για πολλούς θεωρούνται ως πιο επίπονα χρώματα. Όσον αφορά τα υπόλοιπα χρώματα μελανιών, οι αλλαγές που έχουν προκύψει είναι πάρα πολλές στο βάθος των ετών. Τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 τα μελάνια δεν ήταν τόσο ποιοτικά όσο είναι σήμερα και έτσι τα ζωντανά χρώματα όπως το κόκκινο και το μπλε ξεθώριαζαν εύκολα από τον καιρό και τα ρούχα που φορά κάποιος καθημερινά. Αυτό ωστόσο δεν ισχύει πλέον και όλα τα χρώματα αντιστέκονται στο ξεθώριασμα καλύτερα όταν τα τατουάζ επουλωθούν σωστά και προσεχτούν.

μύθοι για τατουάζ

 

Αιμορραγίες και μόνιμα αποτελέσματα

Οι βελόνες των μηχανών που χρησιμοποιούνται γα τα τατουάζ υπάρχουν ενωμένες σε γκουπ μονών αριθμών όπως 3,5,7 κλπ. Αν και όλα τα τατουάζ βγάζουν λίγο αίμα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και έως και 10 λεπτά μετά τις σκιάσεις, αλλά μέχρι ο πελάτης να φύγει από του στούντιο, η μικρή αιμορραγία αυτή έχει σίγουρα σταματήσει. Ο επίδεσμος χρησιμοποιείται καθαρά για λόγους που έχουν να κάνουν με την υγιεινή και όχι με το τραύμα.

Με τις μοντέρνες εξελίξεις στον τομέα της ιατρικής, της δερματολογίας και της περιποίησης του δέρματος, τα τατουάζ δεν αποτελούν πλέον μια μόνιμη δέσμευση. Κρέμες και λέιζερ μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εκπληκτικά αποτελέσματα μην αφήνοντας ούτε ίχνος από το παλιό τατουάζ.

 

Ναυτικοί και μοτοσικλετιστές

Τα στερεότυπα που αφορούν τα τατουάζ δημιουργήθηκαν κατά κύριο λόγο σε μια περίοδο όταν τα tattoo studios ήταν σπάνια και λειτουργούσαν χωρίς συγκεκριμένη νομοθεσία και πολύ συχνά σε κακόφημες περιοχές. Πολλοί ναυτικοί αποκτούσαν τατουάζ και piercings καθώς σύμφωνα με μύθους τους προστάτευαν από κακά πνεύματα και έφερναν τύχη στους κατόχους τους. Το γεγονός ότι τα τατουάζ είναι πολύ συχνά στους κύκλους των μοτοσικλετιστών είναι και μόνο κοινωνική προκατάληψη. Σήμερα οι πάντες μπορούν να έχουν τατουάζ και κανείς άλλος να μην το γνωρίζει καν και αντίστροφα, απλά και μόνο επειδή κάποιος έχει ένα τατουάζ, δεν σημαίνει ότι είναι αυτόματα και μέλος κάποιας υποκουλτούρας. Η επικράτηση των τατουάζ στην κοινωνία και ανάμεσα σε πιο γνωστά και δημόσια πρόσωπα, έχουν βοηθήσει πολύ ώστε η τέχνη του τατουάζ σήμερα να αποτελεί παράλληλα και προσωπική έκφραση και όχι κάτι το ακραίο και εξεζητημένο.

μύθοι για τατουάζ

 

Γεννημένοι καλλιτέχνες

Εάν πιστεύετε ότι ο οποιοσδήποτε έχει την ικανότητα να σχεδιάζει, μπορεί να κάνει και τατουάζ, τότε θα πρέπει να αναζητάτε σχεδόν αποκλειστικά οικονομικές ευκαιρίες για τα τατουάζ σας. Πιθανότατα σκέφτεστε να κάνετε ένα τατουάζ για λάθος λόγους και θα πρέπει να επανεξετάσετε την απόφασή σας αυτή. Υπάρχουν πραγματικά εξαίρετοι καλλιτέχνες που έχουν υιοθετήσει κάποιο στυλ, στο οποίο είναι πιο καλοί απ’ ότι σε άλλα, ενώ υπάρχουν και tattoo artists που είναι απλά αυτό, τατουατζίδες. Κάθε επίπεδο της συγκεκριμένη τέχνης απαιτεί δεξιότητα και προπόνηση και από μόνο του το γεγονός ότι κάποιος είναι καλός στο σχέδιο δεν σημαίνει φυσικά ότι μπορεί να γίνει και καλός tattoo artist.

Αν και οι περισσότεροι καλλιτέχνες έχουν καλλιτεχνικό υπόβαθρο, υπάρχουν και άλλοι που απλά αγαπούν την τέχνη και την εξασκούν επαγγελματικά γιατί παράλληλα είναι και κάτι που απολαμβάνουν να κάνουν. Οι καλλιτέχνες είναι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι όπως ο καθένας. Έχουν τη ζωή τους και καλές και κακές ημέρες σαν όλους τους άλλους.

 

Τελικές συμβουλές πριν το τατουάζ

Εξέτασε προσεχτικά τη δουλειά κάθε καλλιτέχνη ή ακόμη καλύτερα βρες κάποιον με ένα τατουάζ που θαυμάζεις και μάθε που το έκανε πριν βάλεις το δικό σου δέρμα κάτω από τη βελόνα. Θυμήσου επίσης να διαλέξεις έναν καλλιτέχνη το στυλ του οποίου να ταιριάζει με το σχέδιο που θέλεις να κάνεις τατουάζ.

Τέλος να γνωρίζεις ότι αναζητώντας καλλιτέχνη, στούντιο και σχέδιο με βάση τα χρήματα, αυτό που θα πάρεις θα είναι ανάλογο ποιοτικά. Αν σε απασχολεί τόσο πολύ το κόστος, μάλλον δεν είναι ακόμα η κατάλληλη ώρα να σκέφτεσαι να κάνεις τατουάζ. Αν και δεν είναι όλα τα τατουάζ πολύ ακριβά και τα καλά σε ποιότητα τατουάζ μπορούν να είναι τελικά πολύ πιο φθηνά απ’ ότι φανταζόσουν, πρόκειται και πάλι για μια αγορά που θα πρέπει να κάνεις μόνο αν το χρηματικό ποσό δεν είναι για εσένα τόσο μεγάλο ζήτημα. Είναι κάτι που θα κουβαλάς τα επόμενα χρόνια και πρόκειται για το ίδιο σου το δέρμα, ούτως ή άλλως…

 μύθοι για τατουάζ

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα