ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Uncl Paul - Ironbrush Tattoo
Δημοσιεύτηκε 05-03-2015 στις 13:45Προβολές: 1371Uncl Paul

Ποια είναι η σχέση σου με τη ζωγραφική και το σχέδιο; Έχεις κάποιες σχετικές σπουδές ή ασχολείσαι με αυτά και πέρα του τατουάζ;

Ήταν κάτι που μου άρεσε από παλιά. Ξεκίνησα από μικρή ηλικία να ασχολούμαι με τη σχεδίαση comic και στη συνέχεια πέρασα στη σχολή καλών τεχνών από την οποία αποφοίτησα το 2013. Ακόμη μου αρέσει να σχεδιάζω κόμικς και να κάνω graffiti με σπρέι σε καμβά. Γενικά σχεδιάζω τα πάντα, είτε πρόκειται για γραφικά στον υπολογιστή ή ζωγραφική και σχέδιο με την παραδοσιακή μορφή.

 

Πώς ξεκίνησες την καριέρα σου ως tattoo artist και σε ποια ηλικία;

Επαγγελματικά ξεκίνησα στο Anaconda Tattoo δίπλα στον Αντώνη, σε ηλικία 20 ετών. Εκεί ξεκίνησα να δουλεύω ως σχεδιαστής και έμαθα όλα τα βασικά για το tattoo. Στη συνέχεια πέρασα από αρκετά στούντιο, μέχρι να καταλήξω στο Ironbrush Tattoo όπου δουλεύω από το Φεβρουάριο του 2014.

Uncl Paul

 

Θυμάσαι ποιο ήταν το πρώτο σχέδιο που έκανες σε κάποιον και ποιος ήταν αυτός;

Το πρώτο μου τατουάζ το έκανα στον πατέρα μου και ήταν ένα σήμα της Ducati στο πίσω μέρος του λαιμού του. Ο πατέρας μου στη συνέχεια έκανε σε εμένα το ίδιο σχέδιο, στο ίδιο ακριβώς σημείο του σώματος.

 

Πάνω σου πόσα τατουάζ έχεις;

Εκτός από του τατουάζ της Ducati από τον πατέρα μου έχω άλλα 2 μικρά και μεσαίου μεγέθους τατουάζ. Ένα από αυτά το έχει κάνει ο Πολωνός καλλιτέχνης David Rudzinski και τα υπόλοιπα προσωπικοί μου καλοί φίλοι.

Uncl Paul

 

Πιστεύεις ότι αν κάποιος έχει ταλέντο στη ζωγραφική ότι είναι σχετικά εύκολο να ασχοληθεί με το τατουάζ ή όχι;

Είναι σίγουρα αρκετά πιο εύκολο. Σε κάθε περίπτωση το βασικότερο όλων είναι ο καλλιτέχνης να έχει υπομονή και επιμονή γιατί πρόκειται για μια κουραστική και επίπονη διαδικασία όχι μόνο για τον πελάτη, αλλά και για τον ίδιο τον tattoo artist.

 

Το “Uncl Paul” πως προέκυψε;

Στα πρώτα μου βήματα «χτυπούσα» τατουάζ σε φίλους και γνωστούς στο σπίτι. Στο ίδιο οίκημα έμενε και η μικρή μου ανιψιά και από εκεί κόλλησε το Uncle, το οποίο στη συνέχεια έγινε Uncl γιατί το Facebook δεν μου επέτρεπε να το βάλω ολόκληρο σαν όνομα…

Uncl Paul

 Παρατηρώντας παλιά σου σχέδια, πως νιώθεις πλέον για αυτά; Βλέπεις την εξέλιξή σου σαν καλλιτέχνη μέσα από την πορεία των σχεδίων μέσα στο χρόνο;

Με την πάροδο των ετών παρατηρώ αρκετά λάθη που πλέον μπορώ να αντιληφθώ άμεσα και να αποφύγω. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που έκανα παλιά και δεν θα επαναλάμβανα πλέον. Αυτό είναι απόρροια της εξέλιξης που έρχεται  μέσα από την εμπειρία.

 

Τον τελευταίο χρόνο βλέπουμε ότι βρίσκεσαι συνέχεια σε conventions στο εξωτερικό. Σκάφτεσαι μήπως να κάνεις διεθνή καριέρα σε κάποιες άλλες χώρες, στο εξωτερικό;

Όντως το πρόγραμμά μου είναι γεμάτο ταξίδια για να παραβρεθώ σε conventions και ως guest σε διάφορα στούντιο σε όλο τον κόσμο. Δεν πρόκειται ωστόσο για κάτι μόνιμο. Σίγουρα η βάση μου είναι και θα παραμείνει η Αθήνα.

Uncl Paul

 

Ποιο είναι το καλλιτεχνικό στυλ εκείνο και τα σχέδια που σε εκφράζουν περισσότερο;

Θα έλεγα γενικότερα ότι έχει να κάνει με graffiti, comic και abstract σχέδια. Δανείζομαι στοιχεία από αυτές τις κατευθύνσεις πάντα σε συνδυασμό με τις προτιμήσεις του εκάστοτε πελάτη, ο οποίος θεωρώ ότι πρέπει πάντα να έχει τον πρώτο λόγο.

 

Βλέπουμε έντονη τη χρήση του χρώματος στα σχέδιά σου. Αρκετοί καλλιτέχνες αποφεύγουν το χρώμα είτε από άποψη είτε γιατί θεωρούν ότι είναι πιο δύσκολη η χρήση του τεχνικά. Ποια είναι η δική σου άποψη για το χρώμα στα τατουάζ;

Προσωπικά μου αρέσει πολύ να δουλεύω με χρώμα. Δεν θεωρώ ότι η μία ή η άλλη τεχνική είναι πιο δύσκολη απλά είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Το χρώμα θέλει σίγουρα λίγο μεγαλύτερη προσοχή από τον καλλιτέχνη, αλλά και από τον πελάτη κατά τη διάρκεια του σταδίου της επούλωσης.

Uncl Paul

 

Υπάρχει κάποιο σχέδιο το οποίο θα απέρριπτες να κάνεις αν στο ζητούσε κάποιος πελάτης;

Δεν κάνω φασιστικά, ρατσιστικά και εθνικιστικά τατουάζ, ούτε οπαδικά και χριστιανικά θέματα με σήματα ομάδων, σταυρούς κλπ.

 

Υπάρχει κάποιο σχέδιο που θα ήθελες να κάνεις αλλά δεν είχες μέχρι σήμερα την ευκαιρία να το κάνεις; Γενικότερα υπάρχουν πελάτες που να σε αφήνουν να κάνεις ότι σχέδιο θες εσύ;

Υπάρχουν οι περιπτώσεις πελατών που σου λένε να «χτυπήσεις» ότι θες, αλλά δεν μου αρέσει να κάνω κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι το τατουάζ είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα του κάθε ατόμου και γι’ αυτό θα πρέπει να συζητήσω με τον πελάτη και να βρω τουλάχιστον κάποια πράγματα που του αρέσουν ως βάση. Όσον αφορά την προσωπική μου προτίμηση, θα μου άρεσε κάποια στιγμή να κάνω κάποιο τατουάζ με θέμα την σειρά κινουμένων σχεδίων “Futurama” σε κάποιον άλλο, είτε γιατί όχι και επάνω μου.

Uncl Paul

 

Τι περιλαμβάνουν τα επόμενα σχέδιά σου; Μήπως περισσότερα conventions;

Ναι, περιλαμβάνουν πολλά ταξίδια και conventions. Το Μάρτιο θα βρεθώ στην έκθεση Comic Con στο Λονδίνο και ως καλεσμένος στο Black Spirit Tattoo στη Γαλλία. Αρχές Απριλίου θα δώσω το «παρών» στο Cyprus Tattoo Convention και στα τέλη του μήνα θα είμαι καλεσμένος στο Woodpecker Tattoo στην Αυστρία. Ακολουθεί Dortmund και Essen στη Γερμανία και φυσικά το Athens International Tattoo Convention το Μάιο. Στη συνέχεια θα βρεθώ στην Κρακοβία της Πολωνίας για το Tattoofest και αρκετά ακόμη ταξίδια έως το τέλος του χρόνου…

 

 

 Sponsored by Dark Lines Tattoo Supplies and Skin2Skin

dark lines tattoo supplies skin2skin

 

 

 

 

 

Ευχαριστούμε τον Dobi Slavov και τον Ανδρέα Πατρινό για την φιλοξενία τους στον χώρο του Ironbrush Tattoo Studio όπου έγινε η φωτογράφιση και η συνέντευξη.

 Uncl Paul

 

iNFO

Ironbrush Tattoo Αμπελόκηποι

Λεωφόρος Μεσογείων 63, Αμπελόκηποι, αθήνα
Τηλέφωνο: 2130066777, 6982949476
Email: info@ironbrushtattoo.gr
Website: www.ironbrushtattoo.gr

 

Uncl Paul

Uncl Paul

Uncl Paul

Uncl Paul

Uncl Paul

Uncl Paul

Uncl Paul

Uncl Paul

Uncl PaulUncl Paul

Uncl Paul

Uncl Paul

Uncl Paul

Uncl Paul

Uncl Paul

Uncl Paul

Uncl Paul

Uncl Paul

Uncl Paul

Uncl Paul

Uncl Paul

 

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα