ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Κυριάκος Μπαλάσκας - Darkside Tattoo Society
Δημοσιεύτηκε 03-04-2015 στις 11:00Προβολές: 1887Κυριάκος Μπαλάσκας - Darkside Tattoo Society

«Ο πειραματισμός είναι σημαντικό συστατικό της εξέλιξης ενός tattoo artist»

 

Ο ιδιοκτήτης του Darkside Tattoo Society στο Κολωνάκι και καταξιωμένος tattoo artist, με εμπειρία πάνω από 10 χρόνια στο χώρο, μίλησε στο tattoostudios.gr και στο GreekTattoo Magazine. Με την ιδιότητά του επίσης ως μέλος της Red & White Productions και διοργανωτή του International Athens Tattoo Convention και του Balkan Thessaloniki Tattoo Convention μας αποκαλύπτει νέα στοιχεία και ενδιαφέρουσες ειδήσεις για τις δύο διοργανώσεις.

 

 

Κυριάκο, πότε έκανες πάνω σου το πρώτο tattoo;

Ήταν όταν ήμουν σε ηλικία 15 ετών. Είχαμε πάει με έναν παιδικό φίλο να κάνει εκείνος tattoo και τελικά η ιστορία κατέληξε στο σημείο να φύγουμε και οι δύο από το μαγαζί με τατουάζ.

 

Με ποια αφορμή αποφάσισες να ασχοληθείς επαγγελματικά;

Η αφορμή υπήρξε η συνέντευξη ενός Βέλγου Καλλιτέχνη, του Jeff, σε ένα περιοδικό. Πραγματικά με εντυπωσίασε και με παρακίνησε να ασχοληθώ. Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχα ήδη επάνω μου 5-6 τατουάζ.

Κυριάκος Μπαλάσκας - Darkside Tattoo Society

Σήμερα πόσα έχεις;

Ουυυυυυυ…

 

Δηλαδή;

Θα έλεγα ίσως και 70… Έχουν περάσει από το δέρμα μου όλοι οι καλλιτέχνες.

 

Και σκοπεύεις να συνεχίσεις;

Προς το παρόν έχω κάνει μια παύση. Μπορώ να πω πλέον ότι μετά από όλα αυτά δεν έχω μεγάλη υπομονή και κουράζομαι εύκολα.

Κυριάκος Μπαλάσκας - Darkside Tattoo Society

Πως μπήκες τελικά στο χώρο επαγγελματικά;

Ξεκίνησα να δουλεύω στο Sake Tattoo το 2005, για 2 χρόνια ως μαθητής του Γιάννη. Άρχισα σιγά-σιγά να χτυπάω τα δικά μου σχέδια και με τα χρόνια να εξελίσσομαι σαν καλλιτέχνης.

 

Γιατί διάλεξες την περιοχή του Κολωνακίου για το δικό σου στούντιο;

Πραγματικά δεν ήθελε πολύ σκέψη και ψάξιμο το πράγμα. Πρόκειται για ένα πολύ κεντρικό σημείο της Αθήνας με πολύ κόσμο και μικρό ανταγωνισμό από άλλα στούντιο.

Κυριάκος Μπαλάσκας - Darkside Tattoo Society

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου καλλιτέχνες στο εξωτερικό;

Θα ξεχώριζα σίγουρα τους Xoil και Fede Gas.

 

Ταξιδεύεις συχνά στο εξωτερικό σε conventions και φυσικά έχεις και την εμπειρία των ελληνικών διοργανώσεων. Ποια είναι η άποψή σου για το επίπεδο των Ελλήνων καλλιτεχνών;

Θεωρώ ότι οι Έλληνες tattoo artists δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα όσον αφορά το ταλέντο και τις ικανότητες από τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό. Το επίπεδο στην Ελλάδα είναι πολύ καλό.

Κυριάκος Μπαλάσκας - Darkside Tattoo Society

Πως φαντάζεσαι τον χώρο σε 10 χρόνια από σήμερα;

Πιστεύω ότι θα έχουν δημιουργηθεί αρκετά ακόμη «δυνατά» tattoo studios στο χώρο, καθώς βλέπω ότι υπάρχουν πολλά καλά χέρια διαθέσιμα αυτή τη στιγμή.

 

Όσον αφορά τους πελάτες των στούντιο, πως χαρακτηρίζεις το επίπεδο;

Ο κόσμος νομίζω ότι πλέον ενημερώνεται περισσότερο, ψάχνεται και βλέπει γενικότερα πιο καλλιτεχνικά τους tattoo artists. Μου προκαλεί επίσης χαρά το γεγονός ότι ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την υγιεινή.

Κυριάκος Μπαλάσκας - Darkside Tattoo Society

Πιο είναι το πιο περίεργο σχέδιο που έχεις ακούσει να ζητά πελάτης;

Δεν έτυχε σε εμένα αλλά γνωρίζω καλά την περίπτωση. Πρόκειται για κάποιον ο οποίος ζήτησε έναν πολεμιστή πάνω σε μια τίγρη, που να κρατά μια ασπίδα με το σήμα των Sepultura, ένα δόρατο και τη σημαία της Αγγλίας και όλο αυτό το σκηνικό με φτερά και επιπλέον ο καβαλάρης με πρόσωπο joker…

 

Είσαι γνωστός στο χώρο για την εξειδίκευσή σου στην τεχνική του watercolor. Πως προέκυψε να ασχοληθείς με αυτή;

Πραγματικά όλα ξεκίνησαν από ένα «ατύχημα» που είχα περίπου πριν από 2 χρόνια. Ένα tattoo που δούλευα μου βγήκε σαν νερομπογιά και με παρακίνησε να ξεκινήσω να πειραματίζομαι. Έψαξα επίσης πολύ στο διαδίκτυο γιατί μέχρι τότε ήταν κάτι το άγνωστο για την Ελλάδα και αρκετά σπάνιο ακόμη και στο εξωτερικό.

Κυριάκος Μπαλάσκας - Darkside Tattoo Society

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η τεχνική;

Το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής με νερομπογιές. Πρόκειται για μια τεχνική που χαρακτηρίζεται ουσιαστικά από την έλλειψη περιγράμματος και γι’ αυτό ακριβώς διαφέρει αρκετά από τις πιο κλασικά είδη τατουάζ. Το γεγονός αυτό μου αρέσει για έναν επιπρόσθετο λόγο, επειδή αφήνει τον καλλιτέχνη να δημιουργήσει πολύ πιο ελεύθερα.

 

Συνεχίζεις να πειραματίζεσαι με τα τατουάζ;

Ναι, το ψάχνω συνέχεια, δεν το αφήνω ποτέ. Αυτή θεωρώ ότι είναι άλλωστε η φυσική εξέλιξη ενός καλλιτέχνη.

Κυριάκος Μπαλάσκας - Darkside Tattoo Society

Όταν γυρνάς το βράδυ σπίτι ασχολείσαι και πάλι με κάποιον τρόπο με τα τατουάζ;

Δεν σταματώ πραγματικά ποτέ. Ακόμη και στον καναπέ η στο κρεβάτι σε στιγμές χαλάρωσης αναζητώ σχέδια στο Instagram. Το tattoo είναι τρόπος ζωής, δεν μπορείς τόσο απλά να κλείσεις τον «διακόπτη» και να κάνεις κάτι άλλο.

 

Στον ελεύθερό σου χρόνο με τι σου αρέσει να ασχολείσαι;

Ζωγραφίζω, χρησιμοποιώντας κυρίως νερομπογιές. Ασχολούμαι επίσης πολλά χρόνια με το μότο κρος.

Κυριάκος Μπαλάσκας - Darkside Tattoo Society

Κυριάκο είσαι παράλληλα και διοργανωτής του International Athens Tattoo Convention και του Balkan International Tattoo Convention της Θεσσαλονίκης. Θα θέλαμε να ρωτήσουμε λίγα λόγια για αυτά. Όσον αφορά πρώτα το convention της Αθήνας, πως πάει η προετοιμασία και οι συμμετοχές;

Φέτος θα έχουμε νέο ρεκόρ καλλιτεχνών και στούντιο, καθώς έχουμε ήδη φτάσει τις 220 ελληνικές συμμετοχές και άλλες 90 από ξένους. Πραγματικά αντιμετωπίζουμε ουσιαστικό πρόβλημα χώρου και είναι δύσκολο να εξυπηρετήσουμε νέες αιτήσεις συμμετοχής.

 

Πρόκειται λοιπόν για ένα πραγματικά διεθνές event, όχι μόνο στους τίτλους όπως συμβαίνει ορισμένες φορές σε άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις. Μπορείς να μας αναφέρεις κάποιους από τους ξένους καλλιτέχνες που θα βρεθούν στο convention;

Θα έλεγα ότι ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των καλλιτεχνών από τις Η.Π.Α. με δυνατά ονόματα όπως: Nikko Hurtado, Carlos Rojas, Myke Chambers , Jamie Schene, Corey Divine kai Little Linda. Φυσικά υπάρχουν ακόμη δεκάδες άλλοι διάσημοι καλλιτέχνες που δεν υπάρχει χώρος να αναφέρω. Καλλιτέχνες επίσης από Ιταλία, Βουλγαρία, Ισπανία, Γερμανία, Σουηδία, Αγγλία, Ελβετία, Γαλλία, Φινλανδία και φυσικά την Κύπρο θα δώσουν το «παρών». Όλες οι συμμετοχές υπάρχουν στην ιστοσελίδα του convention στο athenstattooconvention.gr

Κυριάκος Μπαλάσκας - Darkside Tattoo Society

Τι νέες εκπλήξεις να περιμένουμε να δούμε φέτος;

Το Σάββατο 16 Μαΐου θα στηθεί στο στάδιο του Tae Kwon Do όπου γίνεται και φέτος το convention μια σκηνή όπου θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη συναυλία  για τον κόσμο που θα βρεθεί εκεί. Επίσης ετοιμάζουμε μια σημαντική αλλαγή όσον αφορά τους διαγωνισμούς των τατουάζ και πιο συγκεκριμένα τον τρόπο που θα γίνεται η αξιολόγηση και η απονομή των επάθλων. Έτσι θα υπάρχει μόνιμη επιτροπή για όλες τις κατηγορίες του διαγωνισμού, με κορυφαίους, ιδιαίτερα καταξιωμένους καλλιτέχνες από το εξωτερικό.

 

Πρόσφατα διοργανώθηκε και ένα ακόμη διήμερο event στην Πάτρα. Θα επαναληφθεί και του χρόνου; Θα υπάρξουν μήπως παρόμοιες εκδηλώσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας;

Το διήμερο της Πάτρας διοργανώθηκε και αυτό με επιτυχία πριν από λίγο καιρό και ήταν κάτι που χρειαζόταν η περιοχή. Θα πραγματοποιηθεί σίγουρα και το 2016 με ακόμη καλύτερες συνθήκες, με περισσότερες συμμετοχές και με ενδιαφέροντα side events. Όντως προγραμματίζουμε άλλο ένα event σε πόλη της Ελλάδας, ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει κάτι οριστικό να ανακοινώσουμε.

Κυριάκος Μπαλάσκας - Darkside Tattoo Society

Όσον αφορά τώρα το συνέδριο της Θεσσαλονίκης τον προσεχή Σεπτέμβριο, ποιες είναι οι εντυπώσεις από την πρώτη διοργάνωση. Τι νέο θα δούμε φέτος;

Η πρώτη διοργάνωση εξελίχθηκε όπως ακριβώς περιμέναμε. Το 2015 το 2o Balkan Thessaloniki Tattoo Convention θα είναι ακόμη καλύτερο και πιο δυναμικό συγκριτικά με την πρώτη διοργάνωση. Οι συμμετοχές καλλιτεχνών και studio από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα είναι περισσότερες και επιπλέον για να υποστηρίξουμε καλύτερα τη διοργάνωση μεταφέρουμε το convention σε έναν πιο μεγάλο χώρο, πιο κοντά στο κέντρο της πόλης.

 

Έχει κάποια ιδιαιτερότητα το convention της Θεσσαλονίκης σε σχέση με το αντίστοιχο της Αθήνας;

Δεν θα το έλεγα. Σίγουρα είναι μικρότερο σε μέγεθος, καθώς πρόκειται για μια νέα διοργάνωση την ώρα μάλιστα που το convention της Αθήνας μετρά φέτος 9 συνεχή χρόνια παρουσίας. Θα έλεγα ωστόσο ότι στη Θεσσαλονίκη η ατμόσφαιρα είναι σίγουρα πιο φιλική και οικογενειακή, τουλάχιστον απ’ ότι είδαμε έως τώρα στην πρώτη διοργάνωση.

Κυριάκος Μπαλάσκας - Darkside Tattoo Society

 

CV

Ο Κυριάκος Μπαλάσκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε τέχνη στο Λονδίνο, ενώ στα 25 του χρόνια βρέθηκε να εξερευνά την τέχνη του τατουάζ και να ασχολείται επαγγελματικά με αυτή. Το 2014 άνοιξε το δικό του στούντιο στο Κολωνάκι, ενώ παράλληλα είναι manager και διοργανωτής του Athens International Tattoo Convention και του Balkan Thessaloniki Tattoo Convention.

 

iNFO

Διεύθυνση: Λυκαβηττού 11, Κολωνάκι
Τηλέφωνο: 2103602834, 6983633625
Email: info@darksidetattoosociety.com
Website: www.darksidetattoosociety.com

 

Κυριάκος Μπαλάσκας - Darkside Tattoo Society

Κυριάκος Μπαλάσκας - Darkside Tattoo Society

Κυριάκος Μπαλάσκας - Darkside Tattoo Society

Κυριάκος Μπαλάσκας - Darkside Tattoo Society

Κυριάκος Μπαλάσκας - Darkside Tattoo Society

Κυριάκος Μπαλάσκας - Darkside Tattoo Society

Κυριάκος Μπαλάσκας - Darkside Tattoo Society

Κυριάκος Μπαλάσκας - Darkside Tattoo Society

Κυριάκος Μπαλάσκας - Darkside Tattoo Society

Κυριάκος Μπαλάσκας - Darkside Tattoo Society

Κυριάκος Μπαλάσκας - Darkside Tattoo Society

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα