Tattoo School: Κέλτικα Τατουάζ
Δημοσιεύτηκε 02-06-2015 στις 13:28Προβολές: 1484κέλτικα τατουάζ

Τα τελευταία χρόνια τα τατουάζ με κέλτικα σχέδια έχουν αρχίσει να ξαναγίνονται δημοφιλή παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα στυλ που πραγματοποιείται τόσο σε black and grey όσο και σε έγχρωμα σχέδια και στο οποίο τον πρώτο λόγο έχουν τα πολύπλοκα σχέδια, με περίτεχνα στολισμένους σταυρούς, ασπίδες κλπ.

Η θεματολογία προέρχεται από την ιστορία και την παράδοση των Κελτών, οι οποίοι μετάδωσαν αυτά τα στοιχεία αποκλειστικά προφορικά, χωρίς γραπτές ιστορικές καταγραφές και γεγονότα. Οι Κέλτες ήταν γενικά ένας λαός με γνώσεις και εκπαίδευση, ειδικά όσον αφορά ζητήματα όπως η θρησκεία, η φιλοσοφία, η γεωγραφία και η αστρονομία, ενώ ήταν εξαιρετικά προληπτικοί. Ο Βασιλιάς Αρθούρος αποτελεί την πιο σημαντική μορφή στην Κέλτικη μυθολογία που είναι επίσης γνωστή και για τους δρυίδες, τη θρησκευτική κάστα τους.


κέλτικα τατουάζ

 

Τα σχέδια

Η αρχαία κελτική τέχνη είναι γεμάτη με περιπλεκόμενα μοτίβα, κόμπους, σπιράλ και μορφές ζώων. Αρχικά οι μορφές και τα σχέδια αυτά δημιουργούνταν πάνω σε μεταλλικά κοσμήματα, όπλα, ειδώλια και αγγεία ωστόσο στη σύγχρονη εποχή εξελίχθηκαν και σε μοναδικά τατουάζ με πιο εξελιγμένα σχέδια.

Οι μοντέρνοι απόγονοι των Κελτών στη Βρετανία και την Ιρλανδία, αλλά και στη Βόρεια Αμερική εξέλιξαν τα σύμβολα, τα οποία χρησιμοποιούν προκειμένου να δείξουν την καταγωγή τους. Για παράδειγμα το πιο δημοφιλές ιρλανδικό σύμβολο είναι φυσικά το τριφύλλι αν και πολύ κοινή είναι επίσης και η χρήση της άρπας. Η άρπα αποτελεί άλλωστε το εθνικό όργανο όλων των Κελτών από την αρχαιότητα έως σήμερα.

κέλτικα τατουάζ


Η επίδραση του Χριστιανισμού

Όταν ο Χριστιανισμός έφτασε στη Βρετανία και στην Ιρλανδία τον 7ο μ.Χ. αιώνα, οι μοναχοί προσάρμοσαν τα αρχαία μοτίβα στη νέα θρησκεία. Ο Κέλτικος Σταυρός και το Δέντρο της Ζωής προήλθαν από αυτόν τον «γάμο».

κέλτικα τατουάζ


Τα τατουάζ

Τα κέλτικα τατουάζ συνεχίζουν μια παράδοση αιώνων πάνω στα συγκεκριμένα μοτίβα και θέματα που αναφέραμε. Λόγω της ποικιλομορφίας, της γκάμας και του γεωμετρικού τους χαρακτήρα γίνονται σήμερα πλέον πολύ δημοφιλή στον κόσμο. Τα κέλτικα τατουάζ δεν είναι συνήθως τόσο αυστηρά όσον αφορά αυτό που αντιπροσωπεύουν και δεν προσπαθούν να αναπαραγάγουν τον κόσμο και τη φύση που άλλωστε θεωρούν ατελή σε πολλές περιπτώσεις. Χαρακτηριστικά ωστόσο είναι τα μοτίβα γραμμών και περιπλεκόμενων κόμπων χωρίς αρχή και τέλος.

κέλτικα τατουάζ

 

Σημασία σε αριθμούς

Ιδιαίτερη σημασία στα κέλτικα σχέδια και τα τατουάζ παρουσιάζουν ωστόσο και ορισμένοι αριθμοί. Πιο συγκεκριμένα το 5 συμβολίζει την οικογενειακή ενότητα, το 17 αντιπροσωπεύει τον κύκλο του φεγγαριού και ιδίως τη νέα σελήνη. Το 27 αντιπροσωπεύει το ιερό 9 τριπλασιασμένο, το οποίο κατά το μύθο τριπλασιάζει τη δύναμή του, ενώ παράλληλα συμβολίζει και τις ένοπλες ομάδες πολεμιστών που αποτελούνταν από ισάριθμα άτομα. Τέλος το 33 είναι ο αριθμός των βασιλέων, συμβολίζοντας το μεγαλείο και την τιμή των Κελτών.

κέλτικα τατουάζ

κέλτικα τατουάζ

κέλτικα τατουάζ

κέλτικα τατουάζ

κέλτικα τατουάζ


)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα