Tattoo School: Dotwork
Δημοσιεύτηκε 30-09-2015 στις 11:13Προβολές: 1409Dotwork τατουάζ

Ένα χαρακτηριστικό στυλ τατουάζ είναι το λεγόμενο dotwork, το οποίο δεν ξεχωρίζει και δεν χαρακτηρίζεται τόσο από την ιδιαιτερότητα των σχεδίων του, αλλά από την ιδιαίτερη τεχνική την οποία απαιτεί.

Τα dotwork tattoos είναι σίγουρα πολύ απαιτητικά. Εικόνες με πολύπλοκα γεωμετρικά σχήματα δημιουργούνται από τους καλλιτέχνες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο στυλ με απλές κουκίδες. Αυτό σημαίνει ότι οι tattoo artists πρέπει να είναι ταυτόχρονα και πολύ υπομονετικοί, αλλά και ταλαντούχοι για να τα βγάλουν πέρα και να μπορούν να τοποθετούν την κάθε κουκίδα στη σωστή της θέση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αρκετοί καλλιτέχνες που ασχολούνται με αυτό το στυλ έχουν επίσης αφήσει τις αυτόματες μηχανές όταν κάνουν τα σχέδιά τους και κάνουν σε μεγάλο βαθμό τα τατουάζ τους με χειροκίνητο τρόπο.

Dotwork τατουάζ

Τα dotwork tattoos αποτελούν από μόνα τους ένα ιδιαίτερο στυλ, το οποίο μπορεί να εμφανίζεται σχεδόν τρισδιάστατο με τις σωστές σκιάσεις. Αυτό είναι μάλιστα ιδιαίτερα δύσκολο να επιτευχθεί με άλλες μεθόδους. Αυτός είναι ουσιαστικά ο λόγος που η τεχνική του dotwork χρησιμοποιείται κατά κόρον για γεωμετρικά, θρησκευτικά και πνευματικά τατουάζ, χωρίς βέβαια να αποκλείονται όλα τα υπόλοιπα.

Η τεχνική του dotwork πραγματοποιείται συνήθως με μαύρο ή γκρι μελάνι. Ορισμένες φορές γίνεται και η χρήση του κόκκινου, καθώς το κόκκινο δημιουργεί μια όμορφη αντίθεση πάνω στα γεωμετρικά σχήματα. Στο εξωτερικό υπάρχουν ορισμένοι εξειδικευμένοι καλλιτέχνες με καταπληκτικά τατουάζ όπως ο Kenji Alucky από την Ιαπωνία, ο Thomas Hooper και ο Jondix.

Dotwork τατουάζ

 

Η θεματολογία των dotwork tattoos

Αναφέραμε ότι συχνά τα dotwork tattoos χρησιμοποιούνται σε θρησκευτικά θέματα. Τα τατουάζ είχαν άλλωστε πάντα μια θρηκευτική και πνευματική διάσταση σε πολλούς πολιτισμούς που τα χρησιμοποίησαν (κυρίως στην Ασία και σε φυλές όπως είναι οι Μαορί). Για τον λόγο αυτό, στις συγκεκριμένες περιπτώσεις ο καλλιτέχνης ήταν κάποιος σαμάνος ή θεραπευτής.

Η τεχνική χρησιμοποιείται συχνά σε τατουάζ mandala. Λόγω των περίτεχνων και αυστηρά συμμετρικών σχεδίων η χειροκίνητη μέθοδος προτιμάται από τους καλλιτέχνες γιατί τους δίνει μεγαλύτερη ακρίβεια και σταθερότητα, σε αντάλλαγμα βέβαια με το χρόνο και την υπομονή τους.

Dotwork τατουάζ

Ένα dotwork τατουάζ απαιτεί συνήθως περισσότερο χρόνο από ένα κανονικό τατουάζ με χρώμα. Αν μάλιστα επιλέξετε να πάτε σε κάποιον καλλιτέχνη που δεν χρησιμοποιεί ηλεκτρικό μηχανάκι τότε να είστε προετοιμασμένοι ότι το τατουάζ σας θα χρειαστεί ακόμη περισσότερο χρόνο. Τα αποτελέσματα ωστόσο του dotwork tattoo σας θα είναι σε κάθε περίπτωση εκπληκτικά. Σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε.

Τι είναι λοιπόν ο πόνος και ο κόπος εμπρός στα κάλλη;

 

Dotwork τατουάζ

Dotwork τατουάζ

Dotwork τατουάζ

Dotwork τατουάζ

Dotwork τατουάζ

Dotwork τατουάζ

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα