Τατουάζ στα μαλλιά – Η λύση στο πρόβλημα της φαλάκρας
Δημοσιεύτηκε 27-01-2014 στις 12:20Προβολές: 1792Ένα από το σημαντικότερα προβλήματα του ανδρικού πληθυσμού πάντα ήταν εκείνο της τριχόπτωσης και της φαλάκρας. Ίσως η πρόταση της μεταμόσχευσης μαλλιών να φαντάζει σήμερα η πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος, ωστόσο κάποιοι αντιπροτείνουν και τη λύση του τατουάζ μαλλιών.

Πρόκειται μάλιστα, σύμφωνα με τους υποστηρικτές της μεθόδου, τόσο για πιο οικονομική όσο και πιο γρήγορη διαδικασία. Το μόνο που αρκεί είναι λίγες ώρες υποφερτού πόνου στο κεφάλι και έχετε αντιμετωπίσει για πάντα το πρόβλημα της καράφλας. Αυτό άλλωστε είναι και το σλόγκαν κλινικής στο Μάντσεστερ της Αγγλίας όπου όπως αναφέρουν: «Λίγες ώρες πόνου και θα έχετε μαλλιά για μια ζωή».

 

Ο εμπνευστής

Την ιδέα φαίνεται πως είναι πρώτος ο Βρετανός Ian Watson, ο οποίος έχασε τον αδερφό του σε ηλικία 35 ετών και ο οποίος με τη σειρά του έπαθε αλωπεκία στο τριχωτό της κεφαλής, χάνοντας όλα του τα μαλλιά, λόγω στενοχώριας.

Η αρχική του ιδέα ήταν να καλύψει το κεφάλι του με τελίτσες, προκειμένου να καλύψει έστω και προσωρινά το κενό, κάτι το οποίο έκανε με τη βοήθεια της χήρας, συζύγου του αδελφού του και ενός μαρκαδόρου. Φυσικά η συγκεκριμένη μέθοδος δεν μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, ωστόσο ο Ian κατάλαβε ότι η αρχική ιδέα δεν ήταν τελικά στο γενικότερο σκεπτικό της τόσο χαζή, όπως υποστήριζαν πολλοί στον κοινωνικό του περίγυρο.

Το επόμενο βήμα ήταν ένα συμβατικό τατουάζ, το οποίο μετά από χρόνο βέβαια και έρευνα που προηγήθηκε, κατάφερε να καλύψει εντέχνως το πρόβλημα.

 

Η τεχνική

Η συγκεκριμένη πλέον θεραπεία ονομάζεται MHT (Micro Hair Technique). Ουσιαστικά υπάρχει μια συγκεκριμένη τεχνική tattoo που εφαρμόζεται στο δέρμα του κεφαλιού του ενδιαφερόμενου, η οποία χρησιμοποιεί διαφορετικές αποχρώσεις μελανιού, με τρόπο τέτοιο ώστε να το σχήμα, το μέγεθος, αλλά και η πυκνότητα των πολύ κοντών μαλλιών να αντιγράφονται με τη μεγαλύτερη ακρίβεια.

Έτσι λοιπόν με ένα τατουάζ στο κεφάλι δίνεται η ψευδαίσθηση ενός ξυρισμένου κεφαλιού, ενώ το κόστος της κλινικής στο Μάντσεστερ για την πραγματοποίηση της μεθόδου είναι περίπου 2.200 ευρώ. 

Αν σας καλύπτει  το αποτέλεσμα των φωτογραφιών και αντιμετωπίζετε και οι ίδιοι πρόβλημα φαλάκρας, ίσως αξίζει να το σκεφτείτε και να λύσετε οριστικά το θέμα που σας προβληματίζει.

 

tattoo hair

tattoo hair

tattoo hair

tattoo hair

 

 

 

 

 

 

 

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα