2ο Balkan Thessaloniki Tattoo Convention - Ρεπορτάζ
Δημοσιεύτηκε 05-11-2015 στις 10:58Προβολές: 1389Thessaloniki Balkan Tattoo Convention

2ο Balkan Thessaloniki Tattoo Convention

Ο κόσμος του tattoo «γιόρτασε» το τριήμερο 23-25 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

 

Περισσότεροι από 70 καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό έδωσαν φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το «παρών» στο 2o Balkan Thessaloniki Tattoo Convention.

 

Πρόκειται αναμφίβολα για το δεύτερο μεγαλύτερο event του χώρου του τατουάζ στη χώρα μας, μετά βέβαια το καθιερωμένο Athens International Tattoo Convention της Αθήνας. Το convention της Θεσσαλονίκης, καθιερώθηκε βέβαια και αυτό μετά την περυσινή του επιτυχία και πλέον περιελάβανε φέτος πολλές αλλαγές και προσθήκες στο πρόγραμμα και τη διοργάνωσή του.

Οι πιο σημαντικές ήταν σίγουρα η αλλαγή του χώρου τέλεσής του, σε έναν πιο ευρύχωρο και προσβάσιμο στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης χώρο, στο λιμάνι, αλλά και τη συμμετοχή περισσότερου αριθμού καλλιτεχνών και στούντιο συγκριτικά με πέρυσι.

Thessaloniki Balkan Tattoo Convention

 

Οι συμμετοχές

Όπως αναφέραμε οι συμμετοχές ξεπέρασαν φέτος τον αντίστοιχο περυσινό αριθμό. Καλλιτέχνες και στούντιο από τη νότια και τη βόρεια Ελλάδα άδραξαν την ευκαιρία να επιδείξουν στους επισκέπτες του Convention τη δουλειά τους και να «χτυπήσουν» επί τόπου εκπληκτικά τατουάζ. Πολλά από αυτά βραβεύτηκαν και στους διαγωνισμούς τατουάζ που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος της διοργάνωσης.

Η πλειοψηφία των συμμετοχών ήταν βέβαια από την Ελλάδα, ωστόσο υπήρξαν σημαντικές συμμετοχές επίσης από την Κύπρο, τη Σουηδία, τη Σερβία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ελβετία και τα Σκόπια. Φυσικά είναι αυτονόητο ότι το επίπεδο των καλλιτεχνών είναι πολύ υψηλού και διεθνούς επιπέδου και δεν χρειάζεται να αναφερθούμε περεταίρω σε αυτό το ζήτημα.

Stands εταιριών με αξεσουάρ, είδη ένδυσης, υπόδησης και προμήθειες και υλικά για τατουάζ συμπλήρωσαν τις εξαιρετικές συμμετοχές της έκθεσης.

Thessaloniki Balkan Tattoo Convention

Side events & Bands

Το τατουάζ της Θεσσαλονίκης δεν αποτέλεσε μόνο κορυφαίο event στον χώρο του τατουάζ, αλλά γενικότερα ένα καλλιτεχνικό και πολιτιστικό γεγονός για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Και αυτό γιατί πέρα από το καθαρά κομμάτι του τατουάζ, το πρόγραμμα του 2ου Balkan Thessaloniki Tattoo Convention και άλλου είδους σόου όπως χιπ-χοπ συναυλίες, body painting, ακόμη και pole dancing από πανέμορφες νεαρές κοπέλες. Επίσης είδαμε τρία events με art fusion, ένα για καθεμία ημέρα του τριήμερου προγράμματος του convention, όπου διαφορετικοί καλλιτέχνες εναλλάσσονταν προσθέτοντας  ο καθένας το δικό του στυλ στο ίδιο ζωγραφικό έργο, δημιουργώντας στο τέλος ιδιαίτερα πρωτότυπες καλλιτεχνικές συνθέσεις.

Με όλες αυτές τις προσθήκες στο πρόγραμμα του convention, η παρακολούθηση του σόου γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα και για τους καλλιτέχνες, αλλά κυρίως για τους επισκέπτες και τους φίλους τους που περνούν πολλές ώρες στον  χώρο του convention και είναι λογικό κάποια στιγμή να κουράζονται ή να βαριούνται.

Thessaloniki Balkan Tattoo Convention

 

Διαγωνισμοί

Οι καθιερωμένοι διαγωνισμοί αποτέλεσαν και φέτος ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και πολυαναμενόμενα στοιχεία συνολικά της διοργάνωσης. Πραγματοποιήθηκαν απονομές βραβείων, μετά από αξιολόγηση των τατουάζ σε 10 διαφορετικές κατηγορίες που περιλάμβαναν: Best Portrait, Best Tribal-Maori, Best Small Color, Best Big Color, Best Dotism Small, Best Dotism Big, Best Black & Gray Small, Best Black & Grey Big, Best of Show Small και Best of Show Big.

Thessaloniki Balkan Tattoo Convention

 

Σε «στρωμένο» δρόμο

To 2ο Balkan International Tattoo Convention φάνηκε να ανταποκρίθηκε στις επιδιώξεις και στις προσδοκίες καλλιτεχνών, διοργανωτών και κόσμου. Ήταν σίγουρα κάτι που χρειαζόταν η περιοχή της Θεσσαλονίκης και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα και ήρθε για να μείνει. Μετά τις δύο επιτυχημένες διοργανώσεις των αντίστοιχων δύο τελευταίων ετών μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι έχει καθιερωθεί στον «χάρτη» των ελληνικών διοργανώσεων και σύντομα και στον διεθνή χώρο, καθώς το convention ακολουθεί τα πρότυπα μεγάλων διεθνών διοργανώσεων και περισσότεροι καλλιτέχνες και επισκέπτες αναμένεται να επισκεφτούν το σόου τα επόμενα χρόνια. Ο δρόμος έχει «στρωθεί» και συνεπώς περιμένουμε να δούμε ακόμη περισσότερα τα επόμενα χρόνια.

Thessaloniki Balkan Tattoo Convention

Thessaloniki Balkan Tattoo Convention

Thessaloniki Balkan Tattoo Convention

Thessaloniki Balkan Tattoo Convention

Thessaloniki Balkan Tattoo Convention

Thessaloniki Balkan Tattoo Convention

Thessaloniki Balkan Tattoo Convention

Thessaloniki Balkan Tattoo Convention

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα