Η.Π.Α.: Λογισμικό ταξινόμησης και παρακολούθησης πολιτών με τατουάζ από το FBI
Δημοσιεύτηκε 08-06-2016 στις 09:13Προβολές: 1384fbi tattoo

Το Electronic Frontier Foundation (EFF) μόλις ολοκλήρωσε μια έρευνα για ένα νέο Οργουελικό πρόγραμμα του FBI. Το πρόγραμμα του FBI σε συνεργασία με ερευνητές της κυβέρνησης αποσκοπεί στη δημιουργία ενός προηγμένου λογισμικού αναγνώρισης εικόνων με πρόθεση της καταγραφής των τατουάζ μας σε μια προσπάθεια να προσδιοριστεί που ανήκουν: «συμμορίες, υπο-κουλτούρες, θρησκείες ή τελετουργικά, ή πολιτικής ιδεολογίας.»

Το project ξεκίνησε το 2014 από μια πρωτοβουλία του Εθνικού Ινστιτούτου Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST), και προσπαθεί να χαρτογραφήσει «συνδέσεις μεταξύ των ανθρώπων με παρόμοια θέματα τατουάζ ή να βγάλει συμπεράσματα για τους ανθρώπους από τα τατουάζ τους.»

Εκτός φυσικά από διάφορα θέματα της ελευθερίας του λόγου, μπορεί να υπάρχουν και σημαντικές ηθικές ανησυχίες για το φιλόδοξο project του FBI.

Όμως με τα έγγραφα που έχουν ο EFF, και το NIST οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να βρουν αν τα τατουάζ είχαν χρησιμοποιηθεί για επιπρόσθετα πειράματα με κρατούμενους και συλληφθέντες.

Παρόλα αυτά συνεχίζουν να παρακολουθούν πολύ προσεκτικά το project του FΒI, που δεν φαίνεται να θέλει να αναστείλει το πρόγραμμα.

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα