Πόσο θα με πονέσει το νέο tattoo που θα κάνω;
Δημοσιεύτηκε 06-02-2014 στις 20:09Προβολές: 3971tattoo pain

 

Κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του λόγους για τα σχέδια τατουάζ που αποφασίζει να «χτυπήσει» πάνω του και εξίσου μοναδικοί είναι και οι λόγοι που επιλέγει ένα συγκεκριμένο σώμα του σώματος. Το τατουάζ περιλαμβάνει βελόνες και αυτό σε έναν βαθμό σημαίνει ότι υπάρχει και κάποιος σχετικός πόνος.

Το συγκεκριμένο άρθρο το δημιουργήσαμε καθώς πολύς κόσμος που δεν έχει την εμπειρία ενός τατουάζ στο σώμα του ρωτά αν πονά και ποια μέρη είναι πιο ευαίσθητα στον πόνο. Ο πόνος πάντα φυσικά είναι υποκειμενικός, αλλά σε γενικές γραμμές υπάρχουν κάποιες πιο «εύκολες» και «δύσκολες» περιοχές.

 

Ευαίσθητα σημεία

Ακόμη κι αν δεν έχετε κάνει τατουάζ, μπορείτε να συνειδητοποιήσετε εύκολα ότι κάποια μέρη του σώματος είναι πιο ευαίσθητα σε σύγκριση με κάποια άλλα (οι παλάμες σας για παράδειγμα σε αντίθεση με το πέλμα σας). Τα πιο ευαίσθητα σημεία περιλαμβάνουν το στομάχι, τα γεννητικά όργανα, το εσωτερικό μέρος των αγκώνων και των γονάτων, τις θηλές, τα πλευρά και τις μασχάλες.

Αντίθετα, τα λιγότερο ευαίσθητα μέρη είναι τα χέρια, οι γάμπες, ο πισινός και οι μηροί. Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω σχέδιο με τα χρώματα και θα έχετε και μια πιο γραφική άποψη για τα περισσότερο και λιγότερο ευαίσθητα σημεία. Ο μικρότερος πόνος είναι στα πράσινα σημεία και καθώς προχωράμε στα κίτρινα, πορτοκαλί και κόκκινα, έχουμε μια μεγαλύτερη ευαισθησία.

tattoo pain


 Η ευαισθησία προκαλείται από μια ποικιλία παραγόντων: τη συγκέντρωση νευρικών απολήξεων σε μια περιοχή, το πάχος του δέρματος και το τι βρίσκεται κάτω από αυτό, δηλαδή αν έχουμε λίπος ή οστά. Έχοντας κατά νου όλα αυτά ας δούμε επίσης κάποιους ακόμη παράγοντες που δημιουργούν περισσότερο πόνο σε κάποιες περιοχές όταν κάνουμε ένα τατουάζ:

  • Ένας καλλιτέχνης με βαριά χέρια είναι πιθανό να μας πονέσει περισσότερο
  • Το ελαστικό δέρμα που κινείται πολύ δημιουργεί δυσκολίες, μπορεί να παιτεί περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερο διάστημα επούλωσης.
  • Το λεπτό δέρμα πάνω από οστά απαιτεί περισσότερο χρόνο για το τατουάζ γιατί το δέρμα στις περιοχές αυτές είναι πιο εύθραυστο.
  • Χαλαρώστε! Η ένταση στους μύες πονά περισσότερο από όταν οι μύες σας είναι χαλαροί
  • Κυρίες, αποφύγετε την εβδομάδα της περιόδου σας και την προηγούμενη, γιατί θα πονέσετε λίγο παραπάνω

 

Επούλωση

Πέρα από το «χτύπημα» του tattoo και τον αναπόφευκτο πόνο, είναι πιθανό να αισθανθείτε πόνο και κατά τη διάρκεια της επούλωσης. Σημειώστε τα παρακάτω λοιπόν:

  • Κοιμηθείτε και φάτε καλά πριν το ραντεβού σας με τον tattoo artist, προκειμένου να μειωθεί η πιθανότητα να λιποθυμήσετε. Εντάξει ο πόνος δεν είναι τόσο μεγάλος, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την τάση να λιποθυμούν. Αν νιώθετε ότι είστε ένας από αυτούς πάρτε κάποιο σνακ μαζί σας για το τέλος, προκειμένου να ενισχύσετε τα επίπεδα σακχάρου στον οργανισμό σας.
  • Προσέξτε τι ρούχα θα φοράτε τις επόμενες 2 εβδομάδες. Σκληρά ρούχα μπορούν να τριφτούν πάνω στο σημείο του τατουάζ και να προκαλέσουν πόνο και ζημιά.
  • Το ενυδατωμένο δέρμα προσφέρεται περισσότερο για τατουάζ από το ξηρό. Ενυδατώστε το δέρμα σας καθημερινά για 1-2 εβδομάδες πριν το ραντεβού σας για το τατουάζ.
  • νευρικών απολήξεων
  • Αλλεργίες, ιατρικές παθήσεις και ευαισθησίες στο δέρμα θα πρέπει να συζητούνται με τον tattoo artist πριν ξεκινήσει η διαδικασίες

Να έχετε πάντα κατά νου ότι ο πόνος θα είναι προσωρινός, αλλά το tattoo θα το έχετε στο σώμα σας μια ζωή. Αν θέλετε τατουάζ στα πλευρά, κάντε τατουάζ στα πλευρά και μην κάνετε κανένα συμβιβασμό με τον εαυτό σας λόγο του πόνου. Ο συμβιβασμός αυτός για το που θα κάνετε το τατουάζ είναι πραγματικά σαν να συμβιβάζεστε για την εμφάνιση του σχεδίου.

 


 


)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα