Tattoo School: Trash Polka
Δημοσιεύτηκε 27-08-2016 στις 12:47Προβολές: 1477trash polka tattoo

Το Trash Polka είναι ένα ιδιαίτερο στυλ τατουάζ, το οποίο ξεκίνησε στο Buena Vista Tattoo Club στη Γερμανία από τους tattoo artists Simone Plaff και Volko Merschky. Το στυλ θα λέγαμε ότι μοιάζει πολύ με τα καλλιτεχνικά κολάζ, υπό την έννοια ότι συνδυάζει ρεαλιστικές εικόνες, με σχισίματα, κηλίδες και σχέδια που δείχνουν κίνηση, προσφέροντας μια κάπως χαοτική γενικότερα εμφάνιση. Ορισμένες φορές μπορεί να υπάρχουν ακόμη και λέξεις. Το χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου στυλ είναι πάντως ότι χρησιμοποιείται μόνο μαύρο και κόκκινο μελάνι.

Σύμφωνα με τον έναν από τους δημιουργούς του, τον Volko, το συγκεκριμένο στυλ αποτελεί έναν συνδυασμό «ρεαλισμού και απορριμμάτων, φύση και αφηρημένο, τεχνολογία και ανθρωπισμός, παρελθόν, παρόν και μέλλον, αντίθετες έννοιες που προσπαθούν μέσα από έναν δημιουργικό χορό να φέρουν αρμονία και ρυθμό στο σώμα».


 Σκέφτεστε ένα τατουάζ σε στυλ Trash Polka;

Εάν σας ενδιαφέρει να κάνετε κάποιο τατουάζ με το συγκεκριμένο στυλ, θα πρέπει να έχετε κατά νου ορισμένα πράγματα. Θα πρέπει να σκεφτείτε αρκετά που θα τοποθετήσετε το τατουάζ, το θέμα κλπ. Βέβαια σημαντικό όπως είπαμε είναι στο συγκεκριμένο στυλ να μείνετε χρωματικά μόνο στο μαύρο και στο κόκκινο. Οι Γερμανοί καλλιτέχνες του Buana Vista Tattoo Club κατά κύριο λόγο κάνουν τα δικά τους σχέδια, ωστόσο εσείς μπορείτε να βρείτε καλλιτέχνες που θα δημιουργήσουν το δικό σας τατουάζ με βάση κάποια σχέδια ή φωτογραφίες που θα τους δώσετε.

trash polka tattoo

 

Είναι ένα στυλ για τολμηρούς

Τα τατουάζ Trash Polka ξεχωρίζουν γιατί χρησιμοποιούν παράλληλα παχιές και λεπτές γραμμές και κάνουν βαριά χρήση του κόκκινου και του μαύρου μελανιού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα δραματικά τατουάζ. Όλα τα τατουάζ ξεθωριάζουν με τον χρόνο, αυτό είναι αναπόφευκτο. Ωστόσο κάποια διαρκούν περισσότερο από άλλα και γενικότερα οι λεπτές γραμμές δεν τα πάνε πολύ καλά στον τομέα αυτόν. Εάν είστε διατεθειμένοι να δεχτείτε ότι το τατουάζ σας με τον χρόνο θα χάσει πολύ από την αρχική του εμφάνιση, τότε δοκιμάστε το – ωστόσο υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι τα τατουάζ Trash Polka και τον υψηλό τους contrast θα μείνει για πάντα όπως όταν ήταν «φρέσκα». Όμως αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

 

trash polka tattoo

 

Είναι ένα σπάνιο στυλ

Το στυλ θεωρείται ακόμη πολύ νέο. Όπως συμβαίνει πάντα, με επίκεντρο την Γερμανία απ’ όπου ξεκίνησε θα εξαπλωθεί σταδιακά στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο. Αυτό είναι κάπως προβληματικό υπό την έννοια ότι είναι κάπως πιο δύσκολο να βρείτε εξειδικευμένο καλλιτέχνη.


Είναι ασυνήθιστο αισθητικά

Τα τατουάζ Trash Polka όπως πάντα βέβαια, έχει καλλιτέχνες και θαυμαστές που τα λατρεύουν και άλλους πάλι που τα απεχθάνονται. Ένα από τα βασικά στοιχεία του στυλ αυτού είναι ότι συνδυάζει πολλά διαφορετικά στοιχεία που δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Συνεπώς είναι πιο αδύναμη και η σχέση ανάμεσα στο ίδιο το τατουάζ και στο άτομο που το έχει κάνει, καθώς συχνά δεν υπάρχει κάποιο καθαρό μήνυμα στα σχέδια Trash Polka.  

trash polka tattoo

 

 

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα