Έχετε τατουάζ; Η ΙΚΕΑ θα σας προτιμήσει
Δημοσιεύτηκε 20-09-2016 στις 11:10Προβολές: 1382IKEA tattoo

Σε έναν κόσμο που τα τατουάζ γίνονται ένα όλο και πιο συνηθισμένο θέαμα (για παράδειγμα οι διάσημοι Έλληνες τηλεσέφ έχουν τουλάχιστον από μια ντουζίνα έκαστος), το στίγμα ωστόσο παραμένει σε πολλούς επαγγελματικούς τομείς, όσον αφορά εκείνους που τα φέρουν. Για όσους έχουν “χτυπήσει” διάφορα σχέδια στους ώμους, στην πλάτη, στο στομάχι αλλά και τα πόδια, το στίγμα είναι βασικά ασήμαντο. Με το κατάλληλο ντύσιμο, τα αφεντικά τους και οι συνεργάτες τους δε θα ανακαλύψουν ποτέ το μελάνι που κρύβεται από κάτω.

Τι γίνεται όμως με όσους αποφασίζουν να κάνουν τατουάζ που καλύπτουν μεγάλο μέρος του σώματος και είναι ορατά σε όλους; Και οι περισσότεροι από αυτούς επιμένουν για την απόφασή τους. Όμως, τι γίνεται με τις δουλειές που είναι διαθέσιμες για εκείνους;

Η πρόσφατη έρευνα της Skinfo.com κατέδειξε την ύπαρξη ενός τατουάζ ως τον τρίτο σημαντικότερο παράγοντα που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα κάποιου, όπως υποστηρίζει ένα ποσοστό της τάξεως του 37% των διευθυντών ανθρώπινου δυναμικού. Ποσοστό ιδιαίτερα μεγάλο. Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία νομοθεσία που να προστατεύει τους ανθρώπους με τατουάζ από το να πέφτουν θύματα διακρίσεων στον εργασιακό τους χώρο.

Η Skinfo.com επίσης βρήκε ότι ένα ποσοστό 43% θεωρεί πως τα ορατά τατουάζ είναι κάτι το μη αποδεκτό στο χώρο της δουλειάς.

Ευτυχώς όμως για τους tattoo lovers, υπάρχουν και κάποιες εταιρείες – όπως η ΙΚΕΑ, η Google αλλά και η UPS – που δεν ενδιαφέρονται για το πόσο μελάνι υπάρχει στο σώμα ενός υποψήφιου υπαλλήλου και θα δεχτούν με χαρά να ενταχθείτε στο δυναμικό τους.

Όπως επίσης, υπάρχουν και πολλά διαφορετικά επαγγέλματα που μπορεί να επιλέξει κάποιος που αγαπάει τα τατουάζ. Μερικά από αυτά είναι, οι σεφ (όπως αναφέρθηκε στην αρχή), οι αρχιτέκτονες, οποιοσδήποτε ασχολείται με τα καλλιτεχνικά, οι επιχειρηματίες ακόμα και οι αγρότες. Η λίστα είναι μεγάλη, αρκεί να το ψάξει κανείς.

Το παρακάτω infographic που σχεδίασε η Skinfo.com τονίζει όλα τα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν όσοι αγαπούν τα τατουάζ και ταυτόχρονα επιθυμούν να κάνουν μια λαμπρή καριέρα, χωρίς να κάνουν ταυτόχρονα εκπτώσεις στις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες.

Μπορεί βέβαια η έρευνα να έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως είμαστε σίγουροι ότι παρόμοια στοιχεία ισχύουν και για την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Αν, για παράδειγμα, θέλετε να δουλέψετε στην ΙΚΕΑ δε χρειάζεται να ανησυχείτε.

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα