Οι κυρίες με τα τατουάζ του μεσοπολέμου
Δημοσιεύτηκε 12-02-2014 στις 12:29Προβολές: 1388Οι περισσότεροι όταν ακούν τη λέξη «τατουάζ» νομίζουν ότι πρόκειται για κάποιο σχετικά πολύ πρόσφατο πολιτιστικό φαινόμενο, ωστόσο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έχουμε αναφέρει στο παρελθόν για την αρχαία προέλευση του tattoo, ωστόσο στον δυτικό κόσμο τη σύγχρονη εποχή, η χρήση τους άρχισε αρκετά πιο νωρίς απ’ ότι πιστεύει ο πολύς κόσμος.

Η περίοδος  του μεσοπολέμου, οι δεκαετίες δηλαδή του 1920 και 1930 αποτέλεσαν μια περίοδο ανάπτυξης του τατουάζ, παρά τις ιδιαίτερα συντηρητικές κοινωνικές δομές και συνθήκες εκείνης της περιόδου. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε και για γυναίκες, οι οποίες δεν είχαν κερδίσει τις ελευθερίες που έχουν σήμερα.

Φυσικά δεν λέμε ότι τα τατουάζ ήταν τόσο διαδεδομένα, όπως σήμερα, ωστόσο η εικόνα μιας «καθώς πρέπει» κυρίας του μεσοπολέμου με τατουάζ πάνω στο κορμί της, παρότι μπορεί να μην φαντάζει πραγματική σε πολλούς, σίγουρα υπήρξε.


Tattoo studios και σχέδια μιας άλλη εποχής

Όπως θα παρατηρήσετε στις φωτογραφίες που συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε, δεν ήταν λίγες οι γυναίκες εκείνες στην αρχή του 20ου αιώνα που έδειχναν αδυναμία στα τατουάζ, παρά τα κοινωνικά στερεότυπα της εποχής.  Φωτογραφίες από διάσημα tattoo studio στο Μπρονξ των Η.Π.Α. κατά τη διάρκεια του 1926, στη Μεγαλη Βρετανία του 1930, ακόμη και στην Ιαπωνία του 1946, δίνουν μια απολαυστική vintage προοπτική στην τέχνη του τατουάζ.

tattoo 30's

tattoo 30's

tattoo 30's

tattoo 30's

tattoo 30's

tattoo 30

tattoo 30

tattoo 30

tattoo 30

tattoo 30

tattoo 30


 

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα