Γραφείο τελετών δίνει αιώνια ζωή στα τατουάζ των αγαπημένων νεκρών
Δημοσιεύτηκε 19-12-2016 στις 20:38Προβολές: 1383rip tattoo

Μια φωτογραφία, ένα ρούχο, μια καρφίτσα. Οτιδήποτε μπορεί κανείς να φυλάξει για να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη ενός ανθρώπου που έχασε. Ωστόσο, δύο εργολάβοι κηδειών από τις Ηνωμένες Πολιτείες το παρατράβηξαν επινοώντας έναν τρόπο για να διατηρούν αιώνια τα τατουάζ των νεκρών. Ο Κάιλ Σεργουντ και ο πατέρας του Μάικ είναι εξοικειωμένοι με το θάνατο λόγω επαγγέλματος. Σε μια συζήτηση για το πώς θα ήθελε ο καθένας να τον φροντίσει ο άλλος στο θάνατό του, τους ήρθε η ιδέα να επεκτείνουν την επιχείρησή τους και στήσουν την πρώτη υπηρεσία Save My Ink Forever στη χώρα τους.

«Έχω πολλά τατουάζ» λέει στον Independent ο Κάιλ από το Οχάιο. «Ο πατέρας μου ξέρει πως σημαίνουν πολλά για μένα και εάν κάτι που συνέβαινε η οικογένειά μου θα ήθελε να μην τα χάσει για πάντα» εξηγεί. Για εκείνους που ξοδεύουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες δολάρια για στα τατουάζ, το να χαθούν με τον θάνατό του είναι σαν να πετάς έναν Πικάσο στην πυρά, προσθέτει.

rip tattoo

«Οφείλω να το ομολογήσω. Αυτό που κάνουμε δεν απευθύνεται σε ευρύ κοινό. Δεν είμαστε εδώ για να ευχαριστήσουμε τους πάντες», σχολίασε ο Κάιλ Σέργουντ. Αποκάλυψε, δε, ότι εμπνεύστηκαν από μια ατάκα του Τζόνι Ντεπ. Ο σταρ είχε πει πως κάθε τατουάζ κρύβει μια ιστορία που πρέπει να διατηρηθεί και να μείνει ζωντανή για πάντα.  

Απρόθυμος να αποκαλύψει λεπτομέρειες της διαδικασίας, ο Κάιλ τονίζει πως οι συγγενείς κάποιου ανθρώπου που πεθαίνει επικοινωνούν με τη Save My Ink Forever μέσα σε 48 ώρες από τον θάνατό του.

Η τιμή της υπηρεσίας είναι ανάλογη του μεγέθους του τατουάζ αλλά σε γενικές γραμμές το κόστος κυμαίνεται γύρω στα 1.000 δολάρια για το πρώτο τατουάζ και περίπου 750 για το δεύτερο- στην τιμή του πρώτου συμπεριλαμβάνονται και μεταφορικά. Σε διάστημα περίπου δύο μηνών η οικογένεια θα λάβει το τατουάζ «κορνιζαρισμένο».

Η εταιρεία έχει ήδη διαχειριστεί εκατοντάδες τέτοια αιτήματα στις ΗΠΑ και στόχος της είναι να επεκτείνει τη δραστηριότητά της και στο εξωτερικό.


rip tattoo

Ο Κάιλ αφηγήθηκε στην Sun μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή στιγμή με ένα πελάτη. Ένας άνδρας είχε πάει για πεζοπορία στο Κολοράντο και είχε ένα φρικτό ατύχημα. Το σώμα του βρέθηκε λίγες ημέρες αργότερα, όχι ολόκληρο, κι επρόκειτο να αποτεφρωθεί. «Σώσαμε ένα από τα τατουάζ του. Ο πατέρας του ήταν ενθουσιασμένος. Δεν είχε την ίδια αίσθηση με το να βλέπει τον ίδιο ή να τον αποχαιρετά αλλά έχει το τατουάζ στα χέρια του, που είναι ένα κομμάτι του γιου του και κανείς δεν μπορεί να του το πάρει».

Ακόμα ένα εντυπωσιακό περιστατικό ήταν με δύο αδελφές που ήθελαν να κρατήσουν, η κάθε μία το κομμάτι της, από το τατουάζ σε σχήμα καρδιάς που είχε ο πατέρας τους, με τα ονόματά τους γραμμένα μέσα. «Καταφέραμε να κόψουμε το τατουάζ με τέτοιο τρόπο που η κάθε μία κράτησε το κομμάτι με το όνομά της», θυμάται ο Κάιλ.

rip tattoo

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα