Πώς θα ήταν πρώην μέλη συμμοριών αν αφαιρούσαν τα τατουάζ τους
Δημοσιεύτηκε 19-12-2016 στις 21:36Προβολές: 1366crime tattoo

Όταν ο Steven Burton έδειξε σε πρώην μέλη συμμοριών, φωτογραφίες επεξεργασμένες με photoshop του εαυτού τους χωρίς τατουάζ, κάποιοι γέλασαν και κάποιοι έκλαψαν. Οι περισσότεροι του είπαν ότι θέλουν να δείξουν τις φωτογραφίες στις μητέρες τους

Οι ιδέες για αυτό που θα ονομαζόταν αργότερα Skin Deep, δόθηκαν στον Burton όταν είδε το G-Dog, ένα ντοκιμαντέρ για έναν ιερέα ονόματι Greg Boyle και την οργάνωση του Homeboy Industries, η οποία είναι ένα ασφαλές καταφύγιο στο Λος Άντζελες για πρώην μέλη συμμοριών που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Στο Homeboy Industries, άνδρες και γυναίκες υποστηρίζονται με την παροχή συμβουλών, επαγγελματική κατάρτιση, ακόμη και με υπηρεσίες αφαίρεσης τατουάζ.

 

crime tattoo

Το 2012, την εποχή του ντοκιμαντέρ, το στούντιο του Burton ήταν μόλις δέκα λεπτά από το Homeboy Industries.

Η ιδέα της φωτογράφησης των πρώην μελών συμμοριών ήταν ελκυστική, καθώς όλοι ήταν άνθρωποι που ήθελαν να ξεπεράσουν το τραύμα του παρελθόντος τους και να ξεκινήσουν την οικοδόμηση ενός πραγματικού μέλλοντος. Έτσι, η πρόταση για μια «πριν και μετά» σειρά, με και χωρίς τα τατουάζ, κέντρισε το ενδιαφέρον τους. Μετά από αυτό, πολλοί αποφάσισαν να περάσουν πραγματικά την επώδυνη διαδικασία της αφαίρεσης των τατουάζ τους.

Με την πάροδο του χρόνου, ο φωτογράφος κέρδισε την εμπιστοσύνη του πατέρα Boyle και τεσσάρων πρώην μελών συμμοριών, τα οποία συμφώνησαν να ποζάρουν για πορτραίτα. Από εκεί και πέρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι ήθελαν να συμμετάσχουν και να μοιραστούν τις ιστορίες τους.

crime tattoo

Η ψηφιακή αφαίρεση του τατουάζ μπορεί να απαιτήσει μέχρι και είκοσι ώρες για κάθε πρόσωπο, αλλά αφού ο Burton τελείωσε, πήγε τις φωτογραφίες στα «μοντέλα» του για να τους δείξει τα αποτελέσματα του.

Οι απαντήσεις κυμαίνονταν από το «Δεν ξέρω τι να πω» έως το «Αυτό είναι τέχνη εδώ». Φυσικά, πολλοί επιθυμούσαν να μπορούσαν να το δείξουν στις μητέρες τους. Σίγουρα όλοι θα αναρωτιόνταν  πώς θα μπορούσε να ήταν η ζωή χωρίς το μελάνι στο σώμα τους.

Σε μια συνέντευξη, κάποιος που είδε το πρόσωπό του χωρίς κανένα τατουάζ, είπε απλά, «Αυτό είναι ένα ανθρώπινο ον».

Τα πρώην μέλη συμμοριών αντιμετωπίζουν έναν Γολγοθά, όχι μόνο στη δική τους πορεία προς την αποκατάσταση, αλλά και στη στάση του κοινού απέναντί τους. Τα θέματα του Burton αντιμετώπιζαν τον φόβο και την περιφρόνηση στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Το στίγμα και η προκατάληψη ακολουθούσε τα τατουάζ.

crime tattoo

Ένας άνδρας με το όνομα Calvin είπε στον φωτογράφο, κοιτάζοντας το πορτρέτο του χωρίς τατουάζ, «Αυτή ήταν η αρχή της ζωής μου». Ένιωθε σαν η εικόνα να είχε γυρίσει το χρόνο πίσω, δίνοντας του άλλη μια ευκαιρία.

Δυστυχώς ο Calvin πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε λίγο μετά τη φωτογράφηση του. Οι συνθήκες γύρω από το θάνατο του δεν έγιναν σαφείς, αλλά ο Burton πιστεύει ότι πιθανώς είχε εμπλακεί η αστυνομία. «Κατά κάποιο τρόπο, η ζωή με τα τατουάζ είναι σαν να ζεις με το μάτι ενός ταύρου στην πλάτη σου», λέει ο φωτογράφος. Ο Vinson, ένας άλλος άνδρας που συμμετείχε στο βιβλίο,  μετά από λίγο καιρό πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Οι φωτογραφίες του Skin Deep συμβολίζουν την ανθεκτικότητα και τη λύτρωση, αλλά ο Burton αντιλαμβάνεται ότι η πορεία προς μια ευτυχισμένη ζωή δεν είναι ποτέ εύκολη. Σήμερα, έχει χάσει την επαφή με μερικά από τα θέματά του και γνωρίζει ότι ένα ζευγάρι έχει γυρίσει πίσω στο βίαιο κύκλο της ζωής της συμμορίας. Γι `αυτούς τους άνδρες και τις οικογένειές τους, το μέλλον δυστυχώς δεν είναι εγγυημένο, αλλά πάντα κερδίζεται μετά από σκληρούς αγώνες.

crime tattoo

Ίσως για μερικούς από αυτούς τους άνδρες, οι φωτογραφίες αποτελούν μια υπόσχεση που ποτέ δεν θα εκπληρώσουν, αλλά για τους περισσότερους, θα σηματοδοτήσουν την έναρξη κάτι νέου. Στην πραγματική ζωή, πολλά από αυτά τα τατουάζ θα αφαιρεθούν και οι φορείς τους θα απελευθερωθούν.

Ο Burton σήμερα συγκεντρώνει τα κεφάλαια για την κυκλοφορία του Skin Deep από εκδοτικό οίκο. Το βιβλίο θα περιλαμβάνει τα πορτρέτα, συνεντεύξεις με τον φωτογράφο και έναν πρόλογο από τον Greg Boyle. Ένα μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου θα πάει κατευθείαν προς το Homeboy Industries, τον τόπο όπου ξεκίνησαν όλα.

 

crime tattoo

crime tattoo

crime tattoo

crime tattoo

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα