Φυλάκιση σε Βρετανό παράνομο tattoo artist για πλημμελή υγιεινή και σωματικές βλάβες
Δημοσιεύτηκε 17-02-2014 στις 11:47Προβολές: 2248Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών καταδικάστηκε tattoo artsist χωρίς άδεια στη Βρετανία, ο οποίος χρησιμοποιούσε μια βρώμικη οδοντόβουρτσα προκειμένου να καθαρίζει τον εξοπλισμό του, προκαλώντας ουλές στο σώμα μιας γυναίκας, η οποία τον εμπιστεύτηκε για την πραγματοποίηση ενός τατουάζ στην πλάτη της.

Πρόκειται για τον Tony Newlands, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, πέρα του γεγονότος ότι δεν είχε νόμιμη άδεια να πραγματοποιεί τατουάζ, ούτε κάποιο στούντιο, βρέθηκε να έχει προχωρήσει σε μια πραγματικά εγκληματική σειρά αμελειών και υγειονομικών παραβάσεων κατά τη διάρκεια της «δουλειάς» του, με θύμα μια άτυχη κοπέλα.

Το αποτέλεσμα ήταν μια εικοσάχρονη να εμφανίσει ουλές στην πλάτη της, καθώς το σημείο μολύνθηκε από τα μολυσμένα και βρώμικα εργαλεία του δράστη.

Οι «επαγγελματικές» τακτικές του Tony Newlands ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία. Πιο συγκεκριμένα, για τη μεταφορά των stencil στο σώμα χρησιμοποιούσε ένα από αποσμητικό σε μορφή roll-on και ως στούντιο τη βρώμικη κουζίνα του σπιτιού του. Επίσης όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, δεν αποστείρωνε επαρκώς τα εργαλεία του, αλλά αντίθετα χρησιμοποιούσε μια βρώμικη οδοντόβουρτσα για να καθαρίσει τον εξοπλισμό του. Μετά από αυτά ίσως τελικά να είναι και τυχερή η κοπέλα που τη γλύτωσε μόνο με ουλές και δεν έπαθε καμιά σοβαρότερη ζημιά στην υγεία της.

 

tattoo

Η πλάτη της άτυχης κοπέλας

 

tattoo

Το σχέδιο που ήθελα να κάνει στην πλάτη της η κοπέλα

 

Από παραμύθι, εφιάλτης…

Η εικοσάχρονη κοπέλα που τελικά μήνυσε και πήγε στα δικαστήρια τον Tony Newlands του είχε αρχικά ζητήσει να πραγματοποιήσει στο σώμα της μια σκηνή από το παραμύθι η «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» και πιο συγκεκριμένα στην πλάτη της. Δυστυχώς τότε δεν γνώριζε ακόμη τι εφιάλτη θα αντιμετώπιζε τελικά.

Το δέρμα της κοπέλας στο σημείο του τατουάζ μολύνθηκε, προκαλώντας της πολύ δυνατούς πόνους. Μετά από δύο μέρες η κοπέλα πραγματικά δεν μπορούσε να υποφέρει τον πόνο και του ζήτησε να σταματήσει, ενώ οι ουλές στο δέρμα της δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους τις επόμενες ώρες. Η Clare Liddle έφτασε στο νοσοκομείο με σοβαρές πληγές και ουλές στο δέρμα της και ανέφερε ότι είχε δώσει περίπου 150 ευρώ στον Newlands για δύο μέρες εργασίας.

Όπως ομολόγησε, το τατουάζ πραγματοποιήθηκε στην κουζίνα του δράστη. Η ίδια καθόταν σε ένα σκαμνί σκυμμένη προς τον πάγκο της κουζίνας, ενώ πρόσθεσε ότι στην κουζίνα υπήρχε μια γάτα και πως ο Tony παράλληλα έπινε αλκοόλ την ώρα που εργαζόταν.

Παρότι ο Tony χρησιμοποιούσε γάντια, το θύμα δεν εντόπισε κάποιον άλλο εξοπλισμό καθαρισμού και αποστείρωσης, ενώ το αποσμητικό rollon με το οποίο περάστηκε στην πλάτη της το σχέδιο, πιθανότατα να ήταν ένας από τους παράγοντες της μόλυνσης, ιδιαίτερα αν είχε χρησιμοποιηθεί και σε άλλα άτομα νωρίτερα.


Στον χώρο του εγκλήματος

Οι υγειονομικές αρχές και η αστυνομία που πραγματοποίησαν έρευνες στο σπίτι του δράστη κατάσχεσαν εξοπλισμό για τατουάζ αξίας περίπου 1.500 ευρώ. Όπως φαίνεται από τις έρευνες, ο παράνομος «καλλιτέχνης» είχε «χτυπήσει» περί τα 150 τατουάζ, ενώ πελάτες του ήταν και αρκετοί ανήλικοι.

Όπως ανέφεραν οι υγειονομικοί υπάλληλοι ο Tony και το αυτοσχέδιο στούντιό του αποτελούσαν μια σοβαρότατη εστία μόλυνσης με επικίνδυνους ιούς όπως οι ηπατίτιδες B και C και ο ιός HIV.

tattootattoo

Στο σπίτι του δράστη κατασχέθηκαν υλικά και εξοπλισμός για τατουάζ


Και από τέχνη, τίποτα…

Η συγκεκριμένη ιστορία έχει τραγικές «πτυχές» απ’ όπου και αν την κοιτάξει κάποιος. Όπως ανέφερε τοπικός, νόμιμος και διακεκριμένος tattoo artist, το σχέδιο που είχε ξεκινήσει στην πλάτη της άτυχης κοπέλας ο Tony είχε εκτός των άλλων και τεχνικά προβλήματα και όπως φαίνεται τελικά το συγκεκριμένο άτομο δεν είχε και μεγάλο ταλέντο στα τατουάζ…

Όπως αναφέρει ο tattoo artist Colin Fell από το Carlisle, το τατουάζ που ξεκίνησε ο Tony είναι μια από τις χειρότερες δουλειές που έχει δει ποτέ. Όπως εξήγησε: «Σε πολλά σημεία το χρώμα έχει τοποθετηθεί πολύ βαθιά στο δέρμα και έχει προκαλέσει ουλές, οι οποίες θα είναι μόνιμα ανυψωμένες και δύσκολο να σκεπαστούν. Επιπλέον οι γραμμές μια εμφανίζονται βαριές και μια ελαφριές, χωρίς να υπάρχει κάποια συνοχή και σταθερότητα. Τέλος εμφανίζονται κάποια σκούρα σημεία στα σημεία επαφής της βελόνας με το δέρμα». Ο καλλιτέχνης μάλιστα εκτίμησε ότι η νεαρή κοπέλα θα χρειαστεί σίγουρα περισσότερα από 1.300 ευρώ σε κάποιον σοβαρό καλλιτέχνη προκειμένου να καλύψει αυτό το «αίσχος».


Η οδοντόβουρτσα του εγκλήματος

Η οδοντόβουρτσα του εγκλήματος...

tattoo

tattoo

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα