Η βάρβαρη παράδοση της φυλής Chin στη Μιανμάρ που μάρκαρε τις γυναίκες
Δημοσιεύτηκε 25-01-2017 στις 22:13Προβολές: 1339chin tattoo

Ψηλά στα βουνά της Μιανμάρ οι γυναίκες της φυλής Chin εξακολουθούν να φέρουν στο πρόσωπό τους τα σημάδια μιας βάρβαρης αρχαίας παράδοσης.

Στην ηλικία των 12 χρόνων υποβάλλονταν σε μια επίπονη διαδικασία που κρατούσε μέρες και στο τέλος όλο το πρόσωπό τους είχε καλυφθεί με τατουάζ.

chin tattoo

Σύμφωνα με το μύθο, η παράδοση αυτή ξεκίνησε με σκοπό να κάνει αποκρουστικές τις γυναίκες της φυλής, ώστε να μην κινδυνεύουν να πέσουν θύμα απαγωγής ενός βασιλιά που αναζητούσε παλλακίδες.

Το βάρβαρο αυτό έθιμο συνεχίστηκε μέχρι και τη δεκαετία του 1960, οπότε και απαγορεύτηκε από την κυβέρνηση, ωστόσο οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας της φυλής εξακολουθούν να ζουν με τα σημάδια τους. Φοράνε ακόμη και τεράστια σκουλαρίκια που τεντώνουν το δέρμα τους.

chin tattoo

Τα περίτεχνα σχέδια και οι λεπτομέρειες των τατουάζ υποδεικνύουν ότι το έθιμο μετεξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου σε σημαντικό πολιτιστικό στοιχείο της φυλής, σύμφωνα με τη dailymail.

Τα τατουάζ γίνονταν με αγκάθια και ένα μείγμα από χολή βοδιού, φυτά και ζωικά λίπη. Η διαδικασία ήταν εξαιρετικά επίπονη, ιδιαίτερα στην περιοχή των βλεφάρων και συνήθως χρειάζονταν μία ή δύο ημέρες για να ολοκληρωθεί ανάλογα με την πολυπλοκότητα.

chin tattoo

Η ανάρρωση μάλιστα διαρκούσε τουλάχιστον δύο εβδομάδες αναφέρει ο φωτογράφος Han Lin από το ταξίδι του στη Μιανμάρ.

chin tattoo

chin tattoo

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα