Tattoo School: UV Tattoo
Δημοσιεύτηκε 29-01-2017 στις 09:21Προβολές: 1452uv tattoos

Το UV Tattoo ή αλλιώς Backlight Tattoo ή Fluorescent Tattoo (φθορίζον τατουάζ) είναι ένα ιδιαίτερα μοναδικό είδος τατουάζ, που ενδεχομένως ωστόσο να είναι επικίνδυνο (ακόμη και απαγορευμένο από τις υπηρεσίες υγείας στις περισσότερες χώρες του κόσμου). Σας το παρουσιάζουμε γιατί υπάρχει ως τεχνική και είδος αλλά σε καμία περίπτωση δεν συνιστούμε να το κάνει κανείς.

Τα UV Tattoos είναι εμφανή μόνο στην υπεριώδες φως, δηλαδή δεν τα βλέπει κανείς την ημέρα ή το βράδυ, παρά μόνο όταν είναι το άτομο με το τατουάζ σε ένα κλαμπ για παράδειγμα ή γενικότερα σε κάποιον χώρο όπου υπάρχει black light. Αυτό βέβαια δεν ισχύει απόλυτα γιατί ανάλογα με το μελάνι, είναι σε ορισμένες περιπτώσεις πιθανό να το παρατηρήσει κάποιος με μια προσεχτική κοντινή ματιά λόγω του τραυματισμού του ιστού του δέρματος από τη βελόνα που πάντα δημιουργεί έστω και μικρές ουλές. Τα πιο μικρά τατουάζ αναγνωρίζονται πιο εύκολα στο κανονικό φως, αλλά τα πιο μεγάλα τατουάζ δείχνουν με μια πρώτη ματιά σαν ουλές.

uv tattoo

Το συγκεκριμένο είδος τατουάζ είναι πολύ δημοφιλές στον χώρο των ravers για την ιδιαίτερη εμφάνισή τους, που γίνεται αισθητή σε πάρτι και σε κλαμπ. Τα τατουάζ εμφανίζονται στα μάτια μας υπό την επίδραση του black light καθώς αρχίζουν να φωσφορίζουν με χρωματισμό από λευκό έως μοβ, ανάλογα με το μελάνι που έχει επιλεγεί.

Υπάρχουν ωστόσο και τατουάζ UV με χρωματιστά μελάνια, που είναι εμφανή στο κανονικό φως, όπως ένα κανονικό τατουάζ και τα οποία φωσφορίζουν παράλληλα και στο υπεριώδες φως. Λόγω της ανάμειξης του «ορατού» μελανιού με το «αόρατο», τα τατουάζ αυτά δεν είναι ούτε τόσο έντονα χρωματικά στο κανονικό φως, ούτε φωσφορίζουν το ίδιο δυνατά σε συνθήκες black light. Επιπλέον, μετά από καιρό παρατηρείται υποβάθμιση της ποιότητας των UV tattoos, πράγμα που σημαίνει ότι το τατουάζ τελικά γίνεται πιο εμφανές στο κανονικό φως και φωσφορίζει λιγότερο στο υπεριώδες φάσμα φωτός. Τα μπλε UV tattoos συνήθως κιτρινίζουν ή γίνονται καφετιά με την επίδραση του ήλιου πάνω στο δέρμα.

uv tattoo

 

 

Η τεχνική

Τα μελάνια UV δεν αναμιγνύονται μεταξύ τους όπως τα κανονικά μελάνια για τατουάζ. Επιπλέον είναι πιο ρευστά σε υφή. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι αποτελούν πρόκληση και για τον ίδιο τον tattoo artist γιατί η διαχείρισή τους είναι δύσκολη. Φυσικά θα πρέπει να έχουν και κάποιο black light όταν πραγματοποιείται η διαδικασία. Για τον λόγο αυτόν η διαδικασία πραγματοποίησης ενός UV tattoo είναι συνήθως πιο χρονοβόρα από τις τεχνικές με «ορατά» χρώματα. Στην περίπτωση των UV τατουάζ τα οποία παράλληλα είναι εμφανή και στο κανονικό φως, ορισμένοι καλλιτέχνες αναμιγνύουν όπως είπαμε το «ορατό» με το «αόρατο» μελάνι και άλλοι ακολουθούν μια άλλη τεχνική για πιο έντονα αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, στην αρχή πραγματοποιούν ένα τατουάζ με κανονικά μελάνια και το αφήνουν να επουλωθεί πλήρως, ενώ στη συνέχεια ξανακάνουν το UV tattoo πάνω από το τατουάζ αυτό.

Τα UV tattoos δεν παρουσιάζουν κάποια ιδιαιτερότητα όσον αφορά τη θεματολογία τους και τα σχέδια, αυτά αποτελούν προσωπική επιλογή του καθενός. Ο χαρακτήρας και η διαφορά τους έγκειται στα υλικά και στον τρόπο με τον οποία τα «χτυπά» στο δέρμα ο καλλιτέχνης.

uv tattoo

 

 

Ζητήματα ασφάλειας

Στις αναπτυγμένες χώρες όπου υπάρχει νομοθεσία αναφορικά με την ακαταλληλότητα και έγκριση χρήσης μελανιών συνήθως τα UV μελάνια βρίσκονται εκτός λίστας. Πολλοί αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα μελάνια είναι εγκεκριμένα, αλλά αυτό δεν ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις. Τα μελάνια αυτά για παράδειγμα στις ΗΠΑ μπορεί να επιτρέπονται για χρήση σε ζώα, για το μαρκάρισμά τους, αλλά όχι για χρήση σε ανθρώπους.

Συνεπώς το πρόβλημα είναι ότι είναι δύσκολο για τους καλλιτέχνες και τους πελάτες τους να κρίνουν αν τα μελάνια είναι ασφαλή ή όχι. Επιπλέον πολλά άτομα έχουν ευαισθησία στον φώσφορο που υπάρχει στο συγκεκριμένο είδος τατουάζ και τα μελάνια αυτού του είδους μπορεί να τους δημιουργήσουν κάποια αντίδραση στο δέρμα. Συνεπώς ακόμη και αν σας αρέσουν σαν ιδέα, δείτε προς το παρόν τα UV tattoos μόνο εγκυκλοπαιδικά, σαν στυλ που υπάρχει γενικά και μην βάζετε σε κάποιον ενδεχόμενο κίνδυνο την υγεία σας όταν τα πράγματα είναι τόσο ασαφή. Τουλάχιστον προς το παρόν.

uv tattoo

uv tattoo

uv tattoo

uv tattoo

uv tattoo

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα