Καλύπτοντας ουλές και σημάδια με τατουάζ
Δημοσιεύτηκε 20-02-2014 στις 12:17Προβολές: 1920coverup

Τα τατουάζ αποτελούν την καλλιτεχνική έκφραση χιλιάδων καλλιτεχνών σε όλο τον πλανήτη. Όσοι επιλέγουν να κάνουν ένα tattoo στο σώμα τους το κάνουν κατά κύριο λόγο επειδή τους αρέσει η συγκεκριμένη τέχνη και επιθυμούν να εκφράσουν ένα συναίσθημα ή να αποτυπώσουν ένα γεγονός στο σώμα τους. Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις ένα tattoo μπορεί να αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως λύση και σε μικρή ή μεγάλα προβλήματα στο δέρμα, καλύπτοντας τα με εξαιρετικό τρόπο.

Δεν είναι λίγος άλλωστε ο κόσμος που αντιμετωπίζει κάποιου είδους πρόβλημα στο δέρμα του. Είτε πρόκειται για ουλές από χειρουργικές επεμβάσεις και ράμματα, είτε για ραγάδες που προκαλούνται για διάφορους λόγους, για εγκαύματα, για κάθε είδους αποχρωματισμό ή σημάδι, αν σας επηρεάζει για οποιονδήποτε λόγο ψυχολογικά, μπορείτε να το καλύψετε με ένα όμορφο τατουάζ.

Αφού βέβαια συμβουλευτείτε πρώτα τον δερματολόγο σας αν έχετε κάποιο συγκεκριμένο δερματικό πρόβλημα και στη συνέχεια τον καλλιτέχνη με τον οποίο θα καταλήξετε στο σχέδιο, τη διάσταση, την τεχνοτροπία κλπ., πρέπει να ξέρετε ότι ακόμη και σε πολύ μεγάλα σημάδια και εγκαύματα μπορούν να υπάρξουν πραγματικά εξαιρετικά αποτελέσματα στην κάλυψή τους.

 

Ναι μεν αλλά

Φυσικά δεν μιλάμε πάντα για θαύματα. Όσο πιο μεγάλο σε έκταση είναι το πρόβλημα στο σώμα, τόσο πιο δύσκολη είναι η κάλυψη, ενώ ορισμένα δερματικά προβλήματα αντιμετωπίζονται πιο δύσκολα.

Πρέπει να γνωρίζεται ότι σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει η υφή του δέρματος, ότι και να κάνει ο tattoo artist και ότι το τατουάζ δεν εξαφανίζει μια ουλή. Επιπλέον το δέρμα σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να κρατά το μελάνι με διαφορετικό τρόπο, δηλαδή οι γραμμές να μην διαγράφονται τόσο εμφανώς ή να χάνουν κάπως το σχήμα τους ή επίσης να απαιτείται και ένα δεύτερο πέρασμα με χρώμα. Ωστόσο και πάλι, ακόμη και αν οι τεχνικές δυσχέρειες είναι πολύ μεγάλες και τα όρια επέμβασης περιορισμένα, μπορούν να γίνουν τόσο πολλά πράγματα για να περιοριστεί ή να εξαφανιστεί οπτικά το ένα πρόβλημα στο δέρμα.

 

Ποια σχέδια είναι καλύτερα σε αυτές τις περιπτώσεις

Εμπειρικά πολλοί καλλιτέχνες που ασχολούνται με τέτοιες καλύψεις σημαδιών θα σας πουν πιθανότατα ότι τα σχέδια με βάθος και ποικιλία χρωμάτων απασχολούν το μάτι με τέτοιο τρόπο, ώστε ουσιαστικά να το «ξεγελούν» πιο αποτελεσματικά. Ωστόσο ανάλογα με την περίπτωση ακόμη και πιο απλά σχέδια μπορούν να έχουν επιτυχία.

Γενικά πάντως τα γράμματα και τα tribal σχέδια δεν συνιστώνται σε αυτή την περίπτωση, καθώς συνήθως περιέχουν κενά διαστήματα ανάμεσα στο σχέδιο, που κάνουν εμφανή τα σημάδια του σώματος που θέλουμε ουσιαστικά να καλύψουμε. 

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε αρκετά παραδείγματα κάλυψης σημαδιών με τατουάζ. Σε πολλές περιπτώσεις, η δουλειά είναι τόσο καλή ώστε ένας τρίτος παρατηρητής δεν μπορεί καν να καταλάβει ότι υπήρχε το οποιοδήποτε πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιοχή πριν την εφαρμογή του τατουάζ.

 

coverup

coverup

coverup

coverup

coverup

coverup

coverup

coverup

coverup

coverup

coverup

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα