Γιατί είναι ανεξίτηλα τα τατουάζ;
Δημοσιεύτηκε 07-12-2013 στις 16:38Προβολές: 1352butterfly tattooΌλοι λίγο ή πολύ γνωρίζουμε πως γίνονται τα τατουάζ, αλλά δεν είναι και τόσο γνωστό το γιατί αυτά διατηρούν για τόσο μεγάλη διάρκεια τα χρώματά τους. Ας δούμε όμως πως έχουν τα πράγματα από την αρχή.

Η διαδικασία του τατουάζ γίνεται ουσιαστικά με μια βελόνα ή οποία τρυπά το ανθρώπινο δέρμα και στη συνέχεια αφήνει τη μελάνη στη δεύτερη στρώση του δέρματος, η οποία βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα και ονομάζεται χόριο.

Όπως αναφέρει η κα Anne Laumann, καθηγήτρια δερματολογίας στο αμερικανικό πανεπιστήμιο του Northwestern, ουσιαστικά η μηχανοκίνητη βελόνα ανοίγει το δέρμα και ως αντίδραση ο οργανισμός μας απαντά με λευκά αιμοσφαίρια, τα αοποία σε μια προσπάθεια να μας προστατέψουν από μικρόβια και άλλους «εισβολείς»¨, προσπαθούν να απορροφήσουν τα ξένα σώματα.

Το γιατί τελικά η μελάνη παραμένει στο συγκεκριμένο σημείο, οφείλεται ουσιαστικά στο μέγεθος των σωματιδίων του, τα οποία είναι πολύ μεγάλα για να εξουδετερωθούν από τα λευκά αιμοσφαίρια, με αποτέλεσμα να παραμένουν στο σημείο εκείνο.

 

Η επίδραση του χρόνου

Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι όσο περνά ο χρόνος, τόσο τα τατουάζ αρχίζουν σταδιακά να χάνουν τα αρχικά τους χρώματα και να ξεθωριάζουν.

Καταρχήν πρέπει να γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση που το μελάνι έχει τοποθετηθεί βαθύτερα μέσα στο δέρμα, τότε θα αρχίσει να θολώνει και να εξαπλώνεται πέρα από τα επιθυμητά όρια. Επιπλέον, επίδραση σε αυτό το ξεθώριασμα έχουν και οι αλλαγές που πραγματοποιούνται στο σώμα.

Τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα αυτά, εξηγεί η κα Laumann, είναι πιο εμφανή κάποιες φορές στο μόνιμο μακιγιάζ, καθώς ενώ περνούν τα χρόνια, το δέρμα χαλαρώνει και σταδιακά αλλάζει ακόμη και σχήμα.

 

 Απομάκρυνση με λέιζερ

Έτσι λοιπόν πολλές φορές φτάνουμε στο σημείο να θεωρούμε ανεπιθύμητο ένα τατουάζ και να επιδιώκουμε την αφαίρεσή του, γιατί είτε έχει αλλοιωθεί από τον χρόνο και την αλλαγή του σώματος, είτε δεν μας εκφράζει σας περιεχόμενο πλέον. Η πιο ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος αφαίρεσης σε αυτή την περίπτωση είναι το λέιζερ.

Κατά τη διαδικασία αφαίρεσης ενός τατουάζ με λέιζερ, η ακτίνα φωτός εστιάζει στο μελάνι και σμικρύνει τα σωματίδιά του, ώστε να μπορούν να απομακρυνθούν από τα λευκά αιμοσφαίρια. Πέρα του μεγάλου χρόνου και των χρημάτων που απαιτεί η διαδικασία, ενδέχεται τελικά να μείνει και κάποιο σημάδι στο σημείο του αρχικού τατουάζ. Όπως αναφέρει η κα Laumann, είναι σύνηθες φαινόμενο το λέιζερ να αφήνει τελικά ένα αποχρωματισμένο ίχνος στο δέρμα και ο «ασθενής» να απογοητεύεται πολλές φορές.

Γι’ αυτό πριν «χτυπήσετε» το επόμενό σας tattoo να είστε βέβαιοι ότι το θέλετε πραγματικά και ότι έχετε επιλέξει το σωστό σχέδιο, γιατί το tattoo αυτό θα σας ακολουθεί μια ζωή. Σε κάθε περίπτωση προσπαθήστε να αποφύγετε το όνομα του αγαπημένου ή της αγαπημένης σας, γιατί αν τελικά τα πράγματα έρθουν έτσι και παντρευτείς κάποιον άλλο, τότε υπάρχει «εμφανές πρόβλημα»…

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα