Το πάθος του για τα tattoo οδήγησε Ιρανό σε μαστίγωμα
Δημοσιεύτηκε 05-03-2014 στις 12:53Προβολές: 1436100 μαστιγώματα και 6 μήνες φυλάκιση ήταν η ποινή του Ιρανού tattoo artist Mohsen Karimi, με την ιρανική δικαιοσύνη να τον καταδικάζει μόνο και μόνο επειδή ασχολείται με την τέχνη του τατουάζ.

Την ημέρα που ο Mohsen Karimi συνελήφθη από τις ιρανικές αστυνομικές αρχές ήταν έτοιμος να αυτοκτονήσει, όπως δήλωσε αργότερα ο ίδιος. Παρότι πλέον έχει περάσει ενάμισης χρόνος από το περιστατικό, η ημέρα εκείνη φαίνεται να στοιχειώνει ακόμη τον Ιρανό καλλιτέχνη. Το Mohsen Karimi δεν είναι το πραγματικό του όνομα, ενώ η αποφυλάκισή του έγινε πολύ πρόσφατα.

Ο Karimi διατηρούσε tattoo studio στο σπίτι του στην Τεχεράνη όπου ασκούσε την τέχνη του. Οι ικανότητές και η φήμη του είχαν εξαπλωθεί και πέρα από τα όρια της ιρανικής μεγαλούπολης, ενώ ανάμεσα στους πελάτες του ήταν ακόμη και ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της χώρας, γεγονός που τον έκανε να αισθάνεται αρκετά ασφαλής, ώσπου αστυνομικοί με ένταλμα σύλληψης τον οδήγησαν στο δικαστήριο και τις φυλακές.

 

tattoo karimi

Μπορεί η νέα κυβέρνηση του Ιράν να κάνει "άνοιγμα" προς τη Δύση, ωστόσο η περίπτωση του Karimi δείχνει ότι ακόμη πρέπει να γίνουν πολλά βήματα προόδου, ιδιαίτερα σε κάποια κοινωνικά ζητήματα

 

Απομόνωση και ανάκριση

Μετά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις Αρχές στο σπίτι του, ο Karimi υποχρεώθηκε να αποκαλύψει και τον κωδικό του πρόσβασης στο Facebook, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η σύλληψη και η αντιμετώπισή του ως μεγαλέμπορου ναρκωτικών όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Στη συνέχεια βρέθηκε σε ένα κελί 1x2 μέτρων στη φυλακή Evin, που έχει γίνει γνωστή για τους βασανισμούς που πραγματοποιούνται από το καθεστώς. Κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες της παραμονής του στη φυλακή ο Karimi ανακρίθηκε πάμπολλες φορές, καθώς οι Αρχές ζητούσαν να μάθουν ποιοι ήταν οι πελάτες του και τον τρόπο με τον οποίο δούλευε.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι τα τατουάζ δεν είναι παράνομα στο Ιράν. Όπως ακριβώς όμως συμβαίνει και με το κάπνισμα, είναι makrouh, κάτι που σημαίνει ότι ναι μεν επιτρέπονται, αλλά θα πρέπει να αποφεύγονται.

 

Απολογία και μαστίγωμα

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Karimi, παραμένει κατάπληκτος από τις κατηγορίες, καθώς δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο. «Με κατηγορούν ότι είναι tattoo artist, ότι κάνω τατουάζ σε διάσημους ανθρώπους και ότι κοινοποιώ φωτογραφίες των έργων μου στο Facebook», αναφέρει. Μόνο μετά την υπογραφή έγγραφης απολογίας του επιτράπηκε να επικοινωνήσει με δικηγόρο. Τελικά μετά από 6 εβδομάδες στη φυλακή, αποφυλακίστηκε προκειμένου να δικαστεί, κάτι που έγινε αρκετούς μήνες αργότερα.

Η ποινή; 4 επιπλέον μήνες στη φυλακή και 100 μαστιγώματα τα οποία έγιναν την τελευταία ημέρα της φυλάκισής του.

Ο ίδιος στο σημείο εκείνο ήλπιζε ότι τουλάχιστον θα του επιτραπεί να φοράει ρούχα προκειμένου να προστατευτεί έστω και λίγο από το μαστίγιο, πράγμα που δεν συνέβη τελικά. «Μετά τις δέκα φορές άρχισα να τρέμω», δήλωσε, προσθέτοντας: «ο φρουρός με ρώτησε αν ήθελα να κάνουμε ένα διάλλειμα, αλλά αρνήθηκα». Μετά τα τελευταία 10 πιο δυνατά χτυπήματα του επιτράπηκε να ντυθεί και να φύγει.

 

tatto karimi

Μερικά από τα σχέδια του Karimi, τα οποία δημιούργησε στη φυλακή


Το πάθος παραμένει

Πέρασαν περίπου 4 μήνες από τότε που αποφυλακίστηκε ο Karimi. Σήμερα όταν τον ρωτούν σχετικά με το περιστατικό, αναφέρει ότι λατρεύει τα τατουάζ και την τέχνη του. Με τους φίλους του συζητά χαλαρά για το γεγονός, καθώς παρόμοια περιστατικά είναι αρκετά συχνά στο Ιράν.

Στα επόμενα σχέδια του Karimi είναι να φύγει από το Ιράν και να εγκατασταθεί μόνιμα στη Γερμανία ή στην Αγγλία. Το πιο σημαντικό για αυτόν είναι ότι πλέον θα μπορεί να ασκήσει ανενόχλητος το επάγγελμα που αγαπά, ωστόσο όπως αναφέρει, ακόμη κι αν τελικά δεν καταφέρει να φύγει από τη χώρα, θα συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμα του και στο Ιράν.

 

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα