Tattoo School: Biomechanical Tattoo
Δημοσιεύτηκε 31-10-2014 στις 12:55Προβολές: 1772biomechanical tattoo

Μια νέα σειρά αφιερωμάτων για το τατουάζ ξεκινάμε με το παρόν κείμενο και σκοπεύουμε να δημοσιεύουμε στο εξής προκειμένου να παρουσιάσουμε τις σημαντικότερες σχολές του τατουάζ, όσον αφορά τα σχέδια. Την αρχή κάνουμε με τα λεγόμενα biomechanical tattoos.

Στα ελληνικά θα χαρακτηρίζαμε τον όρο μάλλον ως εμβιομηχανικό τατουάζ, αλλά θα προτιμήσουμε να χρησιμοποιήσουμε την αγγλική ορολογία του biomechanical tattoo για τις ανάγκες του άρθρου.

Η συγκεκριμένη καλλιτεχνική κατεύθυνση θεωρείται από τις πιο ενδιαφέρουσες στον τομέα του τατουάζ και έκανε την εμφάνισή της στις αρχές του 20ου αιώνα. Τα biomechanical tattoos γίνονται όλο και πιο δημοφιλή το τελευταίο διάστημα και το χαρακτηριστικό τους όσον αφορά τη θεματολογία είναι ότι συνδυάζουν βιολογικά χαρακτηριστικά μηχανικά, ηλεκτρονικά και μερικές φορές και εξωγήινα σχέδια και χαρακτηριστικά. Αρχικά εφαρμόστηκε στον τομέα του τατουάζ απεικονίζοντας μηχανικά μέρη στο ανθρώπινο σώμα, κάτω από το ανθρώπινο δέρμα. Σήμερα η πιο δημοφιλής εφαρμογή του είναι σχέδια με σχισμένη σάρκα και εμφανή κομμάτια μηχανισμών και μεταλλικών κατασκευών στο εσωτερικό.

Αν θέλαμε να βρούμε ένα σλόγκαν για αυτού του είδους τα τατουάζ θα λέγαμε μάλλον «κοίτα τι έχω μέσα μου»… Συνεπώς για την πραγματοποίηση ενός τατουάζ αυτής της κατηγορίας χρησιμοποιείται μια ειδική τεχνική, η οποία συνδυάζει στοιχεία υπερεαλισμού σε τρείς διαστάσεις.  

 εμβυομηχανικό τατουάζ

 

Ιστορία και επιρροές

Τα biomechanical tattoos δείχνουν τις εσωτερικές δυνατότητες του κάθε ατόμου και μερικές φορές ακόμη και το πραγματικό τους πρόσωπο.  Τα θέματα των τατουάζ περιέχουν σημεία του σώματος με διάφορους μηχανισμούς, συνήθως μεταλλικούς, ή εικόνες φανταστικών χαρακτήρων (εξωγήινοι, μηχανικά μέρη από γνωστές ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως τα «Alien» και «Terminator»).

Τα biomechanical tattoos κέρδισαν άρχισαν να γίνονται δημοφιλή χάρη στην τέχνη διάσημων καλλιτεχνών όπως ο Hans Rudolf Giger. Πρόκειται για τον πιο χαρακτηριστικό καλλιτέχνη του είδους, δημιουργό εκατοντάδων εικόνων με φανταστικά πλάσματα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε βιντεοπαιχνίδια και κινηματογραφικές ταινίες με εξωγήινους. Ο Giger αποτέλεσε εκτός των άλλων και είδωλο και πηγή έμπνευσης και για μουσικούς και έναν κύκλο από tattoo artists, που εξειδικεύτηκαν σε τατουάζ εμπνευσμένα από τα έργα και την τεχνική του.

Τα πρώτα biomechanical tattoos ήταν σκοτεινά – απλά μαύρα ή σε αποχρώσεις του γκρι και παρουσίαζαν σε γενικές γραμμές μια καλλιτεχνική μίξη μεταλλικών συσκευών και σάρκας. Ωστόσο σύντομα η προσέγγιση άλλαξε αρκετά. Σήμερα αντιλαμβανόμαστε καλύτερα ότι μας περιβάλλει και η φαντασία μας σχετικά με το μέλλον είναι πολύ διαφορετική από άτομο σε άτομο, απ’ ότι στο παρελθόν. Συνεπώς, σήμερα τα τατουάζ με χρώματα και λεπτομέρεια είναι δημοφιλή. Τα biomechanical tattoos ταιριάζουν με όμορφες βιολογικές γραμμές.

 biomechanical tattoo

 

Σας αρέσει η ιδέα και η αισθητική των biomechanical tattoos;

Τα biomechanical tattoos βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μεγάλη ζήτηση και επιλέγονται από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Τα τατουάζ καλύπτουν συνήθως τα χέρια ή έναν ώμο έως τον αγκώνα και είναι πολύ εντυπωσιακά. Πραγματοποιούνται και στην πλάτη, στους μηρούς και είναι αρκετοί εκείνοι που επιλέγουν επίσης κάποιο μικρό σχέδιο στους ώμους ή στο στήθος.

Αν έχετε επιλέξει να «χτυπήσετε» το πρώτο σας τατουάζ και σας αρέσει η αισθητική και η ιδέα του biomechanical tattoo, μπορείτε να δείξετε σε όλους από τι είστε φτιαγμένοι και τι κρύβετε μέσα σας. Ίσως να υπάρχει μέσα σας κάποιο φανταστικό πλάσμα που θέλει να βγει από μέσα σας ή απλά να έχετε κατασκευαστεί από πλαστικούς σωλήνες, μικροτσίπ, τροχούς και άλλα εξαρτήματα.

 εμβυομηχανικό τατουάζ

biomechanical tattoo

εμβυομηχανικό τατουάζ

biomechanical tattoo

εμβυομηχανικό τατουάζ

biomechanical tattoo

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα