Βρετανία: Πρόστιμο 250 στερλίνες σε επίδοξο tattoo artist για το τατουάζ του σε ανήλικο
Δημοσιεύτηκε 03-11-2014 στις 15:04Προβολές: 1555wells tattoo fine

Σε χρηματικό πρόστιμο ύψους 250 αγγλικών στερλινών καταδίκασε βρετανικό δικαστήριο έναν ερασιτέχνη tattoo artist από το Derry ο οποίος ομολόγησε ότι πραγματοποίησε τατουάζ σε ένα δεκατριάχρονο αγόρι.

Ο Jonathan Alexander James Wells, 23 ετών παραδέχθηκε ότι πραγματοποίησε το τατουάζ στο αριστερό μπράτσο του νεαρού αγοριού στις 17 Μαΐου 2014 μετά από παράκληση του ίδιου του παιδιού. Ωστόσο, ανέφερε ότι είχε την εντύπωση ότι το αγόρι ήταν τουλάχιστον 17 ετών και επίσης ότι ένας επαγγελματίας tattoo artist είχε προτείνει στον ίδιο το αγόρι.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στη δικαστική αίθουσα μετά από καταγγελία που έφτασε στα χέρια της αστυνομίας, ότι πραγματοποίησε τατουάζ χωρίς την απαιτούμενη επαγγελματική άδεια στο σπίτι του και μάλιστα σε ανήλικο. Στις έρευνες της αστυνομίας βρέθηκε ο παράνομος χώρος σε ένα δωμάτιο στο σπίτι του Wells, ενώ ο ίδιος δεν αρνήθηκε τις κατηγορίες. Υποστήριξε βέβαια ότι ο νεαρός τον προσέγγισε μέσω Facebook προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού για το τατουάζ.

Όπως υποστήριξε από τη δική της πλευρά η συνήγορος του Wells στο δικαστήριο, ο πελάτης της δεν μπόρεσε να αντιληφθεί την πραγματική ηλικία του αγοριού και θεώρησε ότι ήταν πολύ μεγαλύτερο. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα η δικηγόρος του Wells: «ο Wells ήθελε να δημιουργήσει ένα portfolio με τατουάζ και για τον λόγο αυτόν πραγματοποιούσε τατουάζ σε φίλους και συγγενείς. Στόχος του ήταν να γίνει κάποια στιγμή επαγγελματίας tattoo artist και κάπου εκεί έγινε το λάθος, καθώς είχε την εντύπωση ότι ο νόμος για τα τατουάζ αφορούσε παιδιά ηλικίας μικρότερης των 16 ετών. Έκτοτε δεν έχει πραγματοποιήσει άλλα τατουάζ και έχει μάθει το μάθημά του»…

 

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα