Tattoo School: Hair Tattoo
Δημοσιεύτηκε 21-06-2016 στις 09:57Προβολές: 1790hair tattoo

Η τεχνική του Hair Tattoo είναι περισσότερο μια χρηστική μέθοδος, παρά ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα όπως οι περισσότερες τεχνικές τατουάζ που γνωρίζουμε σήμερα. Πρόκειται για το σχεδιασμό μαλλιών με τη μέθοδο του τατουάζ στο φαλακρό μέρος του κεφαλιού.

Πρέπει αρχικά να κάνουμε έναν διαχωρισμό ανάμεσα στη μέθοδο που χρησιμοποιούν κάποιοι κουρείς και την αποκαλούν επίσης hair tattoo (δημιουργούν συνήθως tribal και άλλα σχέδια στα μαλλιά) και σε αυτή που εννοούμε εμείς και η οποία είναι μια τεχνική κανονικού τατουάζ. Η μέθοδος στην οποία αναφερόμαστε ονομάζεται και Micro Scalp Pigmentation και προέκυψε από την ανάγκη των ανδρών για μαλλιά…

Σχεδόν το ένα τρίτο των ανδρών σε όλο τον πλανήτη χάνει τα μαλλιά του. Κάποιοι το θεωρούν γοητεία και δεν ασχολούνται περεταίρω, κάποιοι άλλοι ξυρίζουν το κεφάλι τους και άλλοι αναζητούν τεχνικές και προϊόντα προκυμμένου να αναστρέψουν τη διαδικασία της απώλειας μαλλιών ή να καλύψουν τα κενά σημεία.

hair tattoo

 

Μια όχι μεν δύσκολη αλλά «επικίνδυνη» τεχνική

Το Hair Tattoo δεν αποτελεί κάποια πολύπλοκη τεχνική, είναι περισσότερο μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία της τεχνικής του dotwork, που έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο tattoo school. Χρειάζεται ωστόσο μεγάλη επιμονή από τον καλλιτέχνη και το άτομο που κάνει το τατουάζ, καθώς μία-μία τρίχα γίνεται τατουάζ. Δεν μιλάμε για μεγάλες τρίχες, αλλά για αναπαραγωγή της εικόνας του τριχωτού της κεφαλής λίγες μέρες αφού ξυρίσουμε το κεφάλι μας. Ουσιαστικά λοιπόν μιλάμε για τις «ρίζες» των μαλλιών.

Παρότι όπως είπαμε η συγκεκριμένη μέθοδος δεν είναι τόσο δύσκολη τεχνικά, αν θέλετε να την εφαρμόσετε καλό είναι να επιλέξετε κάποιον καλλιτέχνη που την έχει εφαρμόσει κάποια στιγμή στο παρελθόν, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν επιτρεπτά λάθη, ούτε βέβαια αυτά να καλυφθούν από κάποιο coverup ή κάτι άλλο. Ακόμη και μια λάθος εκτίμηση όσον αφορά το ύψος της γραμμής των μαλλιών (για παράδειγμα πολύ χαμηλά στο μέτωπο) μπορεί να δείχνει μη φυσιολογική και να γίνεται αντιληπτή αμέσως. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό προκειμένου ουσιαστικά κανείς να μην καταλαβαίνει ότι πρόκειται για τατουάζ. Έτσι ουσιαστικά δεν μιλάμε για ένα τατουάζ με την παραδοσιακή σημασία της έννοιας, που έχει φυσικά καλλιτεχνικό χαρακτήρα και σκοπό να ξεχωρίζει, αλλά για μια απόλυτα χρηστική μέθοδο που δεν θέλουμε να γίνεται αντιληπτή από τους άλλους.

hair tattoo

 

Τα κατάλληλα εργαλεία

Οι tattoo artist που ασχολούνται με το hair tattoo χρησιμοποιούν πιο λεπτές βελόνες για να επιτύχουν το σωστό αποτέλεσμα. Εκεί υπάρχει το μυστικό της όλης τεχνικής που δεν το γνωρίζουν όλοι. Δεν είναι μόνο το μέγεθος της βελόνας αλλά και το σχήμα της που διαφέρει σε πολλές περιπτώσεις, καθώς κάποιοι καλλιτέχνες αναφέρουν ότι η βελόνα δεν θα πρέπει να είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση στρογγυλεμένη αλλά κάπως ακανόνιστή στην αιχμή της ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει πιο φυσιολογικό.

Ένα ακόμη μυστικό βρίσκεται και πίσω από την επιλογή του μελανιού, το οποίο δεν θα πρέπει να αποχρωματίζεται και αντίθετα θα πρέπει να διαρκεί περισσότερο. Μιλάμε άλλωστε για ένα σημείο που το βλέπει ο ήλιος συνεχώς και είναι πολύ πιθανό το μελάνι να εμφανίσει φθορές. Αυτό βέβαια είναι κάτι που δεν το θέλουμε σε καμία περίπτωση. Επίσης η χρήση αντηλιακού είναι επιβεβλημένη ακόμη και αν ο καλλιτέχνης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά.

Η όλη διαδικασία διαρκεί συνήθως 2 με 5 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής στην οποία γίνεται η κάλυψη και συνήθως χρειάζονται 2 με 3 ραντεβού για την ολοκλήρωση, ενώ το κόστος είναι σίγουρα αρκετά μικρότερο από τεχνικές εμφύτευσης μαλλιών.

hair tattoo

)

Σχολιάστε...
Γράψτε τα σχολιά σας για το παραπάνω άρθρο.

Κορυφαία στούντιο & συνεργάτες
Επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες των συνεργατών μας

Πρόσφατα Tattoo Studios
Studio που προσθέσαμε στον κατάλογό μας το τελευταίο διάστημα

Thrix Mix Hair & Skin Ηράκλειο Line Tattoo Ιωάννινα Olde Lane Tattoo Ηγουμενίτσα Cosmetictatau Πάτρα Tattools Art Gallery Αιγάλεω Kefalonia Tattoo Gallery Αργοστόλι Next Level Tattoo Κατερίνη INK MASTER Ηλιούπολη

Tattoo of the day 26-11-2015
by Lazaros Skaze of El Paso Tattoo Καλλιθέα